Jeg har lest noe av Jon Fosse men jeg kan ikke huske hva…det var før jeg begynte å notere ned leste bøker. Nå har jeg lånt meg hans siste «Kvitleik» på BookBites men siden jeg har en bok på gang venter jeg litt med den. Har absolutt tenkt å lese fler, Naustet bla. har jeg satt på venteliste på bibben.
Jeg leser J. M. Coetzee: «I det mørke landet», tenker å lese mer av ham. Han jo er også en nobelprisvinner. :)
Ha en herlig helg i høstværet, flott lesehelg til alle.
Jeg har bare lest triologien til Fosse og den falt ikke i smak, så det blir nok ikke flere bøker av ham på nattbordet mitt. Men flott at han fikk Nobelprisen!
Nå leser jeg 33 historier fra Boccaccios Decameronen. Jeg trodde jeg skulle kjenne dem igjen, men har nok blandet dette sammen med Canterbury historiene. Av de store norske har jeg nå kommet til Ibsen og leser Hedda Gabler. Ibsen er aldri feil!
Jeg smugleser også litt i lesesirkelboken Barndommens gate av Tove Ditlevsen og liker den veldig godt.
Vi freder fugl og dyr, sa Geissler, det synes litt rart ikke å frede spædbørn.
Utrolig mye bra å velge i når det gjelder forfatterskapet til Jon Fosse. Jeg har omtalt en god del av verkene hans. Kanskje du finner noen tips i dette utvalget i litteratur-bloggen min.
Enig - har tjuvstartet litt jeg og :)
Ja, Ditlevsen skriver godt og beskriver Esters oppvekst på en fantastisk måte. Det er som man er der på Vesterbro.
Har nok tjuvstartet litt. Jeg var selv en «asfaltunge» og gjenkjenner enkelte trekk i historien, selv om forholdene for meg og resten av gjengen var adskillig romsligere og bedre. Barnets tanker og opplevelser er fantastisk god fortalt.
Til Lesesirkel 2021: Da håper jeg alle får tak i boken denne uken.
Her diskuterer vi boken vi leser sammen: Barndommens gate av Tove Ditlevsen
Leseperioden begynner torsdag 5. oktober og varer i 3 uker (26.10)
Når dere skriver innlegg, er det en fordel om dere angir i begynnelsen av innlegget hvor langt dere er kommet i boka.
Lenke til hovudtråden
Ny diskusjonstråd: Barndommens gate av Tove Ditlevsen
Å være fri til å tenke eller tro på hva man vil, betyr ikke at man har rett til at ens idéer og tro ikke blir kritisert.
Påstanden om at en ekspansjon av Nato er årsaken til Putins krig, er som å forsvare en kronisk koneplager: Han slår kvinnen sin fordi hun provoserer ham ved sin blotte eksistens.
Det har jeg også, som helt ung. Boken kjøpte jeg selv da den kom ut i Bokklubben i 1978. Da var jeg 17 år og hadde meldt meg inn i Bokklubben. Jeg har den i bokhyllen fremdeles, og gleder meg til å lese den på nytt så mange år senere. Jeg bodde i København på 80-90-tallet, og har selv bodd i området rundt Istedgade et års tid (1983), og det vil forhåpentligvis gjøre boken mer interessant.
Putins imperium har forsøkt å kle seg i en folkelig, internasjonalistisk anorakk, men oppegående mennesker i Vesten burde for lengst ha innsett at Putins Russland i bunn og grunn har det samme prosjektet som Sovjetunionen: Det handler om å spesialisere seg på å redusere mennesker til møkk.
Litt kjedelig, kanskje meg, men jeg kom ikke inn i den, og den ga meg ikke noe nytt.
Nå leser jeg Virginia Woolf, til fyret. Jeg har lest ca 40 sider. Det er en vanskelig bok å starte opp på, med sine lange, drømmende setninger. Samtidig er det denne skrivemåten som gjør boka interessant og annerledes, og det er en fin flyt når man har ro til å gå inn i materien. Ønsker dere der hjemme en god helg! Selv koser jeg meg i sol og 25+ varmegrader akkurat nå :)
Begynte nettopp på denne, lydbok, spennende og enkel som "gå-bok" - litt banal kanskje(?) - får se hvordan det utvikler seg.
Hvor mye tid til lesing i helgen er jeg jammen ikke sikker på, det er både korseminar og kortfilmfestival…og strikking av julegaver (tenk allerede!) men litt lesing må jeg få til da jeg har en «herlig», godt skrevet bok på gang. Alan Paton:»Gråt mitt elskede land» fra Sør-Afrika, utgitt i 1948, så en klassiker å regne.
Sara Omar har jeg aldri lest, håper du får utbytte av den og fint å diskutere i lesesirkel etterpå.
God helg!