Du har allerede fått anbefalt Decameronen, Cantebury tales er også litt i samme leia, men lagt til England selvsagt.
Orhan Pamuk's 'Mitt navn er Karmosin' er satt i Istanbul på 1600 tallet. Bortsett fra det så kunne den nesten vært en av fortellingene i Tusen og en natt.
svaret er 42 ;)
Bokomslagene kommer ganske riktig litt lenger til høyre, fordi hyllekanten er litt bredere.
Sidekolonnen din har 165px tilgjengelig plass, så det er 15px for lite for den hylla.
Ok, nyttig å vite.
Det er tydeligvis en forskjell i sikkerhetsreglene når det gjelder wordpressinstallasjoner man setter opp selv og dem som er hostet av andre.
Jeg ser at mahognyhylla ikke passer overalt, og i dag har det kommet et nytt alternativ - sjekk det ut! :-)
Jeg har lagt til en ny hylletype du kan bruke i widgetene våre i dag, med navn "Dieters tilbakekomst". Den ser slik ut:
Er svært interessert i tilbakemeldinger når det gjelder eventuelle problemer, men begge hylletypene ser nå ut til å oppføre seg pent i firefox, opera, safari og Internet Explorer 7 og 8.
Gå hit for å ta en titt.
Jeg likte slutten, jeg, syns den ga boka en liten twist. Den tok handlingen litt ned, men joda - den var spesiell.
Hmmm... 10 år og interesert i historie og grøss? Kanskje du skulle ta en liten sjanse og se om ikke denne kunne slå ann også? Mer om boka fra forlaget.
Jeg har som mål å lese en bok i uka i år, og er straks oppe i 48. Med litt bedre tid til å lese i romjula så bør det gå bra. Jeg hadde lyst til å få lest noen flere klassikere også, og har ihvertfall greid å få med meg en håndfull som jeg vil kalle klassikere. Så, alt i alt, et bra leseår.
(Hvis noen absolutt vil se hvilke bøker jeg har lest i år så registrerer jeg lesdato, så de ligger på profilen min på 2010.)
Azur - kapteinenes planet
Zalt - dampherrense planet
Mizt - gjenferdenes planet fant jeg ikke i Thore Hansen utgaven.
Tanz - gåtenes planet
Jeg har den siste, men er ikke så keen på å kvitte meg med den, sorry;/
Jeg synes det bør være greit å oppgi det sidetallet sitatet begynner på. Sidetallet er vel primært for at andre skal kunne finne det igjen i boka. Og det skal det vel fint gå ann om man oppgir startsiden.
Jeg har fikset en feil som gjorde at bokomslag i bokhyllewidget ble kappet i to på ie8.
Det har akumulert seg så mange bøker her i heimen etterhvert, at for at jeg nå skal kjøpe en bok så må den skåre bra på to av følgende kriterier.
Jeg kan anbefale Landet bak landet av Holter og Jacobsen. Lesenivå 10-14 og ganske skummel til tider. Og den gir gjerne litt entusiasme for historiefaget også.
Nei, du kan ikke bruke bokhyllene som rss-feed.
Selv om jeg hadde mekket til en rss-feed av bokhyller, så hadde dette ikke blitt til annet enn rene tekstlister i wordpress.
Jeg ser dette nå, det var litt dumt. (Jeg var overbevist om at det måtte gå an å legge til en iframe i wordpress uten å måtte stå på hodet først.)
Det virket i alle fall på posterous! :-)
Jeg har lagd en eksperimentell løsning for å legge bøker fra din egen boksamling på blogger som ikke tillater kjøring av javascript, som f.eks wordpress og posterous.
Hadde vært takknemlig om en modig sjel ville teste dette ut: http://bokelskere.no/widgets/ Velg kodealternativ 2.
Jeg har fikset en feil som gjelder bredden på widgeten som noen allerede bruker på blogspot. Den oppgitte bredden på bokhylle var underrapportert med det resultat at om noen nå har fått "usynlige" bøker.
For å fikse dette kan du hente en ny kodesnutt fra http://bokelskere.no/widgets/, det første kodealternativet. Det oppgir nå korrekt bredde.
Vi har ennå en kjent feil som kapper omslag i to på Internet Explorer 8. Har ennå ikke funnet ut hva som forårsaker den. *(Oppdatering: dette er nå fikset.)
Takker!
Jeg klarer nå å gjenskape feilen selv, og det er alltid en god start :-)
Hvilken IE er det som streiker?
Mens vi venter på at du skal presisere ønskene litt så tilater jeg å komme med en anbefaling.
Song for Eirabu av Kristine Tofte. Det er en norrøn fantasy, skrevet på nynorsk. Og den er utrolig tøff med en sterk kvinnelig hovedperson, og masse kul mytologi og symbolikk i tråd med den norrøne myteverden. Kristine har latt seg inspirere av Voluspå. Og det funker så det svinger. Hun driver å skriver på en oppføler nå, etter det jeg hører.
Men, kom gjerne med mer spesifikke ønsker, så vil nok relevante anbefalinger komme haglende. Jeg er forøvrig veldig med på Ellemerr sin anbefaling av Gaiman, Hansen og LeGuin.
Takk for at du sier fra!
Hvilken nettleser bruker du? (Dette kan du feks sjekke her: http://supportdetails.com/)