Det er helt rett svar, Mari!
Jeg tror deg - de fins derute ;-)
Du fikk meg til å tenke på min morfar som ikke leste så mye, men en og annen Morgan Kane-bok gikk da ned. Da beveget han leppene mens han leste og innimellom hvisket han ordene for seg selv. OG (hysj, ikke si det bort) han slikket på fingrene når han bladde om! Med store arbeidsnever og stive fingre var det vel ikke så greit. Men ellers var han jo et likandes menneske :)
Det er tre forskjellige bøker.
Dessverre, hintet indikerer at forfatteren har veldig mange bøker i blant oss herinne. Göran Tunstrøm har en del, men ikke i nærheten så mange.
Du har rett i at det godt kunne vært Kerstin Ekman.
Dessverre, Oddmund, det er ikke den.
I denne romanen møter vi en ensom, ung gutt, og vi følger ham fra han er 12 til han er 17 år gammel. Da han var 12 år, skjedde det en stor tragedie i familien, og i etterkant er oppveksten hans preget av hemmeligheter, taushet, forstillelser og ikke minst ensomhet.
Også denne forfatteren er blitt tildelt Nordisk Råds litteraturpris.
Hvem og hvilken roman?
Hint: forfatteren har mellom 15 og 20 000 bøker her inne.
Nei, dessverre.
En ung gutt blir vitne til et mord. Han sliter med skyldfølelse og alle de ubesvarte spørsmålene. Forfatteren er tildelt Nordisk Råds litteraturpris.
Hvem og hvilken roman?
Hint: mordet blir begått av et familiemedlem.
Hint: denne forfatteren har opp mot 10 000 bøker her inne.
Hint: hovedverket til forfatteren er en triologi som mange av oss her inne her lest med sorg i hjerte.
Dette er en roman som kan leses både som en kriminalroman, men også som et oppgjør med det postindustrielle samfunnet. Forfatteren er tildelt Nordisk Råds litteraturpris.
Hvem og hvilken bok?
Hint: det sies at dette er en kriminal-satire og en kritikk av 80-tallets jappetid.
Hint: forfatteren karakteriseres som en fabulerende realist av forlaget sitt.
Oppvekst i Andeby av Audun Briseid
Det vil alle snu vænaste Side fram.
Prøv å slå den av og på igjen.
Som Sigrid Undset sa; bare miljø og teknologi endres gjennom årtusen resten endres ikke.
Enig uten tvil. Men det er hva vi legger i ordet og hvordan det klinger i våre ører. Selv har jeg vært i stuss og kalt det som menes romaner som fiksjon i mine hyller. (romaner for meg høres ut som kiosklitteratur, men det min subjektive følelse)
Ja er enig i det du sier, men hvordan definere god vs dårlig "fiksjon". Romaner klinger dårlig i mine ører.
hehe egentlig ikke bare nysgjerrig! (Noe jeg ikke har nevnt er at jeg gikk på Husmorskole i Kvinesdal da jeg var yngre. Den var en slags forskole til Stabæk & sykepleien. Hver uke var timeplanen annerledes pga. de mange fag vi hadde. Kjøkkenet var det i A & B - A hovedkjøkken for hele skolen, B eksperimentell, slakt. Vi hadde veving m.m., bakekjøkken, vasketeori/praksis, noe som het uteparti hvor vi var i praksis på sykehus og sykehjem, hentet/satte grønnsaker, blomsterdekor m.m., bråtebrann om våren)
Følte jeg kom nærmere inn på deres liv ved å lese biografien om Hans Jæger + biografien om Ragna Nielsen. Fordi deres ståsted var ulike.
Har alltid opplevd Ronald Dahl med "en rev bak øret"! Husker når NRK viste "krim" av Ronald Dahl. Hele familien var benken foran TV.
Ja, men det er nesten hva man selv definerer som "skjønnlitteratur". Synes ikke romaner er helt dekkende, hos meg høres det litt kipt. Fiksjon?