Og ikkje minst sympatisk...
Det har du sikkert rett i Norah.
Eg hadde litt vanskar med å lese boka som ein "sjølvbiografisk roman". Eg følte ikkje at han utleverte seg i større grad enn andre forfattarar.
Trur ikkje eg kjem til å lese noko meir av Knausgård, skal uansett legge han på is. Eg synes han hadde ein lei tendens til å hengje seg opp i episodar som var kjedelege.
Men kanskje han skal få ein sjangse til, du seier 3 boka også handlar om barndommen. Det var der eg synes han skreiv mest overbevisande, og med mest innsikt. Nostalgien var svært smittsom =)
Du har noko å glede deg til der Silje =)
Trur du har rett i at det fort vert den første boka som gjev det sterkaste intrykket, Ishuset var mitt første møte med Walters og eg vart heilt bergteken. Når det gjelder dei andre bøkene til Walters, synes eg berre "Kjerringbissel" når heilt opp på same nivå som Ishuset, dei andre er gode, men ikkje fantastiske (untatt Plagede sinn som var kjedeleg).
Eg synes i grunnen det er synd at ho ikkje skriver fleire bøker om dei ulike karakterene sine, sidan ein vert så nært knytta til dei på godt og vondt. Men ein kan vel på ein måte seie at ho gjer det sidan karaktertrekka går igjen i stor grad.
Fin blogg forresten, og ja, eg trur nok Olive tok øksa ;)
Du kan lage linjeskift ved å sette to mellomrom før linjeskift. Utrolig, eller hva? :-) Slikt kan bare programmerere komme på..
Roser er røde <-- to usynlige mellomrom
Fioler er blå
Har funnet og fikset problemet. :-)
Enig, ei bra bok på mange måter, men den når ikkje heilt opp til Walters si debutroman "Døden i ishuset", DEN er fasinerende ;)
Periodevis bra, men i det store og heile var boka langtekkelig og kjedelig. Eg likte best den delen der han skildrar barndommen, men føler at eg har lest mykje av det same før.
Undrar meg over kvifor boka har fått så mykje merksemd i media.
ok, supert!
I dag er første del av vårt API ferdig.
Et API er et maskinlesbart grensesnitt som gjør det enklere å utveksle data mellom applikasjoner.
Facebook, Twitter, Last.fm og en rekke andre nettsteder har et API. Dette gjør at du for eksempel kan vise twitter-oppdateringer andre steder enn hos bare twitter.
API'et hos bokelskere.no gjør det nå eksemplevis mulig å:
Foreløpig må du kunne programmere selv for å plugge dette inn på egne sider.
Hvis du er programmeringskyndig og lager et verktøy som bruker vårt API og kan være til nytte for andre - gi beskjed.
Da kan vi kan lenke til det eller føye til vår egen liste over programmeringssnutter som kan brukes av andre.
Er du en utvikler og har tilbakemeldinger av teknisk art - datastrukturer, dokumentasjon, ønsket funksjonalitet eller lignende - send meg en e-post på admin@bokelskere.no.
Du finner API'et på http://bokelskere.no/api/.
Det skjer fremdeles når jeg er inne på diskusjons-tråden "poesi"
Ok!
Ser du datoer i formatet 12:39, 19. mai 2010 i tråden, eller i formatet 2 timer siden?
Kan du sjekke om du får feilmeldingen nå? - Jeg har skrudd av javascriptfunksjonen jeg mistenker for å gå sent.
Jeg mistenker at det kan være på diskusjonssider at dette oppstår - i forbindelse med javascriptet som setter inn f.eks "2 timer siden" i en post.
Kan dette stemme med "tilfeldig valgte sider"?
Ok - takk for at du sier fra.
Jeg får ikke denne feilmeldingen i Firefox.
Vet du hvilken nettleser/versjon du bruker?
Lagerkvist fikk Nobelprisen i litteratur i 1951. Denne boka er fra 1950. Barabbas er fangen som folkemengden krever løslatt i stedet for Kristus i påsken i år 30. Pilatus foreslo at Jesus skulle løslates, men folket krevde å se Jesus på korset.
Lagerkvist sin fortelling begynner med Barabbas som står og ser Kristus dø på korset.
Tro? Ikke tro? De samme spørsmålene som utfordrer det moderne mennesket, plager også Barabbas. Var det en falsk mann han så dø på korset, eller er det sant det han hører? At mannen er Gud sønn? At han utfører mirakler? At han virkeliggjør budskapet : Å elske hverandre. Et fremmed budskap for en mann som Barabbas! Han undres, Barabbas, på samme måte som vi undres i dag. Selv om han var der, og vi er så langt unna, så er det de samme spørsmålene. Det er utrolig fascinerende. Å søke etter en Gud, å fornekte Gud – menneskets rotløshet – det er mesterlig skrevet av Lagerkvist.
Først og fremst er det en utrolig historie som bretter seg ut for leseren. Jeg kan høre bjellene til de spedalske i de mørke gatene i Jerusalem natterstid. Da våger de å komme fram, men bjellene varsler om deres tilstedeværeslse. Jeg kan se Den Fete, elskerinnen til Barabbas, jeg kan se gruvene der han er lenket sammen med Shakah i åresvis. Det er noe makabert, dystert og umenneskelig ved den samtiden Lagerkvist maler foran våre øyne. Boka er utrolig spennende – han skriver godt og med nerve.
Bøker jeg og barna elsker akkurat nå om dagen. Til glede for store og små.
Takk for bra forslag! Dette kan gjerne være lister under utvikling, så legger jeg til etter hvert. Trunchbull er grusom; foreldrene til Mathilda også; det er i det hele tatt få sympatiske voksenpersoner i Roald Dahls univers! (unntatt læreren til Mathilda og faren til Danny)
Det går an å legge til lesedato/leseår på en bok selv om du markerer den som avbrutt.
Trykk deg inn på boka og velg "rediger" ved siden av datoikonet.
På http://bokelskere.no/organiser_boksamling/ kan man nå velge å se kun bøker uten registrert lesedato.