Du fikk meg (og sikkert flere) til å ta en titt på Kristian Kristiansen forfatterskap.
Så all ære og takk til deg, Lillevi!!!
....But I am always suspicious of a novelist's theories; I have never known them to be anything other than a justification of his own shortcomings. So a writer who has no gift for the contrivance of a plausible story will tell you that story-telling is the least important part of the novelist's equipment, and if he is devoid of humour he will moan that humour is the death of fiction.
Fint at vi kunne hjelpe deg ut av villfarelsen! :))
(ser at K.Lund trør til med kraftig back-up)
Neida, de er fine, flate, pressede, behandlet og tørket, - og muligens i besittelse av færre uhumskheter enn tastaturet til en middels aktiv bokelsker. :)
Mine elefantbæsj-bokmerker er kjøpt i Kenya.
Kindle klarer seg uten bokmerker, men når jeg leser papibøker brukes alt, fra fine gamle bokmerker i sølv, - til bokmerker av tørket elefantbæsj.
Jeg tror du har vært innom første etasje i Sponhuset/Strandheim, som er et serveringsted - ihvertfall sommerstid. Adrianstua ligger i nabolaget, og er hjem og arbeidssted for en forfatter i en femårsperiode. (tror neppe det foregår servering til forbipasserende der) :) Jeg har ingen eksakt dato for årets hagefest, men tidligere fester har vært avholdt i siste halvdel av august. Du finner sikkert opplysninger om både Adrianstua og litterære tilstelninger på nettet.
Du er inne på noe her, det virker mer som en "samlebok", enn en trilogi.
Flere av Kristiansens romaner ble skrevet mens han bodde i Adrianstua.
Adrianstua, det rødmalte huset i Ringvebukta, er i dag Trondheims kunstnerbolig. Her blir det årlig arrangert en åpen litterær tilstelning. Skulle du tilfeldigvis være i Trondheim, er det greit å få med seg "hagefesten" i Ringvebukta.
Jeg ingen "Kristiansenkjenner", men hovedverket hans er trilogien om barnehjemsgutten Adrian Posepilt, som blir funnet på en trapp i Trondheim i 1674.
Adriantrilogien inneholder følgende bøker:
Adrian Posepilt (1950)
Vårherres blindebukk (1952)
I den sorte gryte (1954)
I "Jesper Nattmann" (1957), har bl.a. etatene i Trondheim en langvarig strid om hvem som skal ta seg av dotømmerens begravelse. (1760)
"Jomfru Lide"(1960), er lagt til svenskenes beleiring av Trondheim i 1658. Hovedpersonen er lam i en fot, men går seirende ut av sin egen kamp.
"Klokkene på Kalvskinnet" (1960), romanen om tukthusfangen Daniel Grinde, er som du skriver, lagt til 1820-årene.
At disse tre bøkene også skal utgjøre en trilogi, som annelingua skriver, har jeg ikke fått med meg.
Det er en stund siden jeg leste de tre sistnevnte bøkene, men så vidt jeg erindrer står de godt alene, trilogi eller ikke.
Når du har lest "Frydenholm", så glemmes den ikke så lett. :) Det er overraskende, at kun 27 har registrert boken her inne. Den ble utgitt i Norge i 1977, og om jeg ikke husker feil, så var "Frydenholm" et samtaleemne i de dager.
Selvfølgelig er det den, - stjerne er sendt!
Denne romanen handler om den latente nazismen som våkner til liv i store deler av det danske samfunnet i 1940.
Her skildres bl.a. det direkte samarbeidet mellom okkupasjonsmakten og det danske politiet ved forfølgelsen av danske kommunister.
Okkupasjonen fremstilles med befolkningens øyne.
Sentrale hendelser i denne boka bygger på faktiske forhold.
Det danske samfunnet ble rystet da boken ble utgitt i 1962. Forfatteren arbeidet 20 år med boken, og den blir regnet som hans mesterverk.
Hadde jeg vært terningkaster - ville terningen landet på 6.
Hvem er forfatter og hva heter boken?
Det er mulig at "Høyres Historie" (4 bind), med Francis Sejerstad som hovedredaktør, kan være noe for deg.
Takk for en fremragende bokomtale, Rose-Marie!
Og ja, du har så absolutt noe å glede deg til. Jeg "slukte" den andre og tredje boka, med like stor fornøyelse som den første.
Hulme, Hulme, Hulme. :)
Dette høres ut som "Margfolket", av Keri Humle.
Svaret er riktig, og stjerne til deg! :)
Du er en god "hintleser", kanskje skyter du riktig etter mitt siste hint. :)
Beklager, ikke den heller.
Dessverre, feil svar.