Ble såpass nysgjerrig på Anton Tjekhov og «Steppen» at jeg måtte lese den.
Du finner den her: Den digitale bokhylla til Nasjonalbiblioteket
Men det vet du gjerne allerede :)
Olive Kitterigde, ferdig med boka. Jeg leste boka ut relativt raskt, og så reiste jeg bort under diskusjonen av flere av novellene, så jeg fikk ikke deltatt så mye i samtalen som jeg hadde håpet. Denne boka hadde jeg gledet meg til å lese, og jeg ble ikke skuffet. Det var en bok med mange fine "noveller"/historier i, og Olive var tråden gjennom det hele. Det var en fin måte å bygge opp en bok på, det ga en egen tone og variasjon i lesingen. Om Olive så tenker jeg at hun er en dame som framstår brysk, men at hun har mange sider ved seg, både gode og dårlige.
Denne gangen har jeg ikke noe konkret å foreslå selv, så venter spent på andres forslag!
Den syke,håpløse fortærende lengsel etter Dem ligger i all denne tid som en mare på mitt hjerte hvert våkent, edru minutt.
Episk bra.
Kvinnelig nysgjerrighet har fått en negativ biklang, mens den mannlige er forutsetning for undersøkelser. En kvinne stikker nesen borti alt, mens en mann utforsker verden.
Passer bra til neste gang den 😁
Husk å komme med forslag til lesesirkelen av 2024. Jeg legger tråden ut litt tidlig da jeg ikke er på nett neste uke. Du har tid fram til 8. mai. Da lager jeg en stemmetråd. Ha en god leseuke!
Jeg vil gjerne lese Vesaas. Mitt forslag denne gangen er "Fuglane"
I følge Jan Erik Vold er Fuglane fra 1957 den viktigste romanen skrevet på norsk i det tjuende hundreåret - den boka vi ikke kunne klart oss uten.
Boken står også oppført på listen over 1001 bøker du bør lese før du dør.
Så da er det vel bare å gå i gang da 😁 håper du blir med 👍🏼
Det nærer seg tid for å komme med forslag til neste kategori etter å ha lest
"Olive Kitteridge" i lag. Har du mere å si om den boken så kan du gå til tråden her.
Neste kategori er: Eldre nordisk litteratur (En), utgitt før 2000
Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok.
Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå og velge bok
(Det kommer en valgtråd etter forslagsfristens utløp), men alle kan delta i diskusjonen under felleslesingen.
Begrunn gjerne forslaget, og helst med lenke til boka.
Forslagsfrist:
onsdag 8.mai 2023
En sterk anbefaling som jeg stiller meg bak.
Jeg regner med at dere er ferdig med Olive Kitteridge nå. Hvis ikke er det selvsagt fremdeles mulig å legge inn spørsmål eller kommentarer her.
Planen er at ny runde med forslag til ny bok skal komme i begynnelsen av mai. Jeg håper det er OK for dere at jeg legger ut en tråd allerede i morgen 27. april. Jeg har nemlig ikke tid i det hele tatt til å være på data hele neste uke. Jeg kunne ventet til søndag 5. mai, men hvorfor ikke bare gi oss god tid til å tenke over neste bok. Kan kanskje komme ekstra mange forslag da 😁
Denne boka måtte jeg lete godt etter for noen år siden. Den fantes ikke i salg da, og jeg endte opp med å kjøpe den fra en bruktbokhandel eller antikvariat (husker ikke). Så flott at den igjen er i salg! Tove Janssons illustrasjoner er bare helt fantastiske.
Denne helgen leser jeg også en lettlest bok, Midnattsbiblioteket, av Matt Haig. Jeg valgte denne ut i fra forslag på Goodreads i forbindelse med punkter på årets leseutfordring, The 52Book Club's 2024 challenge. Jeg er ca halvveis nå. Tanken og temaet er bra. Teksten er lettlest, men litt for enkel for min smak. Det samme er innholdet, litt for lett og enkelt. Jeg skal uansett lese den ferdig. Det blir en aktiv helg utenom lesing også: politisk verksted, vårarbeid i hagen og familiemiddag. Ønsker alle en fin-fin helg!
En herlig bok! Nå er det i hvert fall ti år siden den kom på norsk :-) Jeg har min versjon på hytta, så jeg får ikke sjekket akkurat nå. Men jeg skrev om den for ti år siden her.
Jeg har ingen nedre grense, en bok er en bok, og noen har mest bilder.
Jeg registrerer ikke bøkene med tanke på antall leste bøker i året, men for å holde oversikt over hva som er lest og gjerne hva som slo an, eller hva som kan brukes igjen eller til videre fordypning i undervisningen.
Jeg har ikke registrert alt, fordi jeg ikke har gjort det kontinuerlig underveis, men det jeg har lagt inn her, er i hylla for barn/ungdom eller tegneserie/billedbok.
Du kan jo lage deg en bokhylle som heter «I lærergjerningen» som du ikke tar med i beregningen når det kommer til den litterære selvangivelsen :)
Det er nesten umulig å si noe om denne romanen som ikke er sagt før, så alt om innhold og skrivestil lar jeg ligge. Som Rolf skriver - selvfølgelig er det en god bok.
Jeg leste Steppeulven etter at forfatter Maria Rubins i Russian Montparnasse, mer enn antyder at boken «Gjenferdet av Alexander Wolf» er direkte inspirert av Hesse sin bok Steppeulven.
Med dette i bakhodet, føltes det også som å lese en annen historie om Alexander Wolf (Sasja). Det er ekstremt mange likhetstrekk mellom Aleksander og Harry Haller. De er begge selvdestruktive, opplever morfinrusen, de er beleste og ensomme, og finner begge sitt kvinnelige speilbilde.
Slutten på det hele mener også Rubins er det samme, men det røper jeg ikke her. Begge bøkene er vel verd å lese, her er mange lag og stort rom for analyse.
Før helgen startet jeg på Når kongen dør, av Elina Backman. Det er en debut av en finsk krimforfatter. Den leste jeg raskt ut! Likte den veldig godt, og har satt bok nr. 2 på ønskelista allerede.
Av Kafka har jeg kun lest Prosessen. Den var ikke lettlest, og jeg husker den som noe kjedelig.
Ønsker alle en god helg videre :)
Penumbra er en herlig bok!