Nytt av dagen er:
Jeg tok agnet her og kjøpte Chesil Beach. Den var super, men jeg skjønte først i etterkant at "mikrodrama" er en eufemisme for "jentebok".
Du burde advare mer tydelig før vi kommer i altfor god kontakt med våre feminine sider! :-)
Høres nesten ut som The Road dette. Likte du denne bedre?
Zeldman er stilsikker, vittig og skriver bedre enn de fleste nerder.
Richard Dawkins sparker kanskje inn åpne dører, men slår fast at gud ikke finnes. Sannsynligvis.
Storartet historie om Mötley Crüe's eskapader på 80-tallet.
Fantastisk skildring av en journalists opplevelser i Afrika.
Middelaldrende journalist forsøker seg på kjøkkentjeneste under en rekke hissige kjendiskokker.
Uventet vinkling på historien, der forfatteren peker ut viktige plantesorter som har endret verden.
Utrolig elegant liten bok om hvordan en vellykket pakistansk student ble en motvillig fundamentalist etter 9/11.
Lekker forside, men inni er den kjip. Den får terningkast fem fordi brødoppskriften virker og er genialt enkel.
Hilde leser også denne! Hun liker den kjempegodt.
(Kaldhevet hvetebrød)
Rør sammen ingrediensene. Det er ikke nødvendig å elte eller kna deigen, men rør slik at alle tørre partier forsvinner. Deigen skal være mer klissete enn vanlig.
Hev deigen i to timer. Slå sammen deigen, legg den i en bakebolle med lokk og sett i kjøleskapet. Her kan du ha den i opptil to uker.
Når du har lyst på ferskt brød åpner du bakebollen og strør litt mel over den delen av deigen du har tenkt å bruke. Skjær forsiktig av et stykke av deigen på størrelse av en grapefrukt.
Form stykket forsiktig til en brødlignende klump. Ta vare på luftboblene.
Sett ovnen på 225°C, la deigen stå på kjøkkenbenken i 30 minutter, udekket.
Stek i ovnen 25-30 minutter. Avkjøl på rist.
1) Bruk en potetskreller e.l til å skjære av den fargede delen av fruktskallet. Ikke få med noe av det hvite. Hakk skallet i grove biter.
2) Hakk opp frukten, fjern steiner. Ta vare på fruktsaft.
3) Ha skallet, natron og vann i en gryte. Kok opp. Skru ned varmen og kok forsiktig med lokk i 20 minutter. Legg oppi fruktkjøtt og saft og kok 10 minutter til.
5) Rør inn pektin og kok opp. Rør inn sukker. Kok opp på ny og kok i ett minutt. Fjern gryta fra plata og fjern eventuelt skum.
6) Ha marmeladen over i steriliserte syltetøyglass. Bruk i løpet av to måneder. I stedet for å legge marmeladen i syltetøglass kan du fryse det ned i opptil ett år.
Vil du med rette ha ry som lærd, så søg det lette - og gør det svært.