• Feilfiks: flere vis/skjul-funksjoner sluttet å virke i går etter oppgradering av javascriptbiblioteket vi bruker. Dette er nå fikset.

  • Feilfiks: Fjernet doble overskrifter på enkelte personlige meldinger

  • Feilfiks: fikset feil der antall eiere av et verk ikke ble oppdatert når noen fjernet en utgave av verket fra boksamlingen sin

  • Sniktitt: Jeg holder på å endre visningsform av innlegg og postinger. Det går an å ta en sniktitt på dette her. Kom gjerne med kommentarer til dette.

  • Endret fonttype fra ariel til helvetica neue på tekst.

  • Gladnyhet: Har fått beskjed om at Den Norske Bokklubben lar oss få tilgang på bokdata fra dem, så neste uke går det forhåpentligvis an å legge inn bokklubbutgivelser!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En glimrende roman som bærer alle Balzacs kjennemerker; strålende karaktertegninger, aforistisk og salt retorikk, et tragisk, skarpt og medrivende susjett.

La morgue aristocratique, som Napoleon kalte det, det hovmodige aristokratiet, er deklassert etter revolusjonen. Adelen har mistet så å si alle privelegiene sine, men ute i landsbyen sitter det en liten gruppe adelige, med den lille slekten d'Esgrignon som sentrum, og tviholder på alt de en gang hadde, selv om de slett ikke har det lengre, og venter på at de gode tidene skal komme tilbake. De nekter å se fakta i øynene og de nekter å både gi opp storhet og forestillinger om storhet.

"Antikkabinettet" er økenavnet folk har satt på markisen d'Esgrignons hus, dette landsbyens Faubourg Saint-Germain. Håpet deres er det ferskeste bladet på slektstreet, greve Victurnien d'Esgrignon. Gjennom ham skal slektens ære, adelens ære, igjen komme til sin rett. Han skal sendes til Paris, han skal gjøre lykke, men - som Balzac skriver - "begåvad med ett skarpsynt och klart öga såg han klart och riktigt, men han handlade fort och illa"; så sånn går det ikke.

Romanen når ikke helt opp blant f.eks. Far Goriot eller Eugénie Grandet, mest fordi den mangler jevn scenisk framdrift og i perioder blir for samtidstung på det politiske planet, men den er likevel skambra. Jeg har inntrykk av at den er lite lest, og den har f.eks. aldri vært oversatt til norsk. For de som er interesserte og leser svensk, kan jeg anbefale å tråle antikvariat.net og finne PAN-utgaven fra 1973.

For lesere av La Comedie Humaine er det en gevinst at Antikkabinettet byr på kjære gjensyn med flere av hans gjenvendende karakterer, som f.eks. Rastignac eller de Marsay. Legg også merke til Balzacs smarte - og moderne - bruk av Émile Blondet som et slags litterært sannhetsvitne og en ekstra stemme i romanen. Veldig fint gjort.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg mener at et nettsted som dette, som jeg synes er gøy å operere i, har avslørt store mangler i norske bokdatabaser. Kanskje er det bare meg, men jeg irriterer meg ganske stort når jeg til stadighet ikke kan finne omslag til bøkene jeg søker fram, og i en del tilfeller ikke kan finne bøkene, heller. Som i dag da jeg ville legge inn Kielland-bøker på siden min og faktisk verken kunne finne boken "St. Hans fest" eller noe omslag. Dette går igjen over hele linjen når det gjelder gamle bøker. Nå sitter jo vi bokelskere og gjør bokbransjen en tjeneste ved å laste opp omslag selv, men burde ikke noen tipse de norske forlagene, eller hvem det nå egentlig er som er ansvarlige, om at det mangler en masse gamle omslag - og siden det er arbeidsledighet i landet, så kan man jo ansette en eller annen til å fixe dette?

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Har lagt ut en ny funksjon som du finner på lista over bokelskere.

Der er det en link til "Finn likheter i lesesmak".

Den sammenligner dine terningkast med en annen bokelsker, og returnerer et nummer mellom -1 og 1.

-1 beskriver totalt forskjellig smak, og 1 totalt lik.

Tallet regnes ut ved hjelp av Pearsons korreleringsalgoritme.

Jeg har full klaff (1) med Ladybug og nesten full klaff (0,9) med stianbh!

Jo flere terningkast du har gitt utgavene i boksamlingen din, jo større sjanse har du til å få et meningsfylt tall i retur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette må jo være midt i blinken for deg som er en retriever-eier!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Best ulest" er kjempebra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste et intervju her med fru Atwood i går, jeg synes også den så spennende ut! Har aldri lest noe av henne før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Twilight-bøkene har blitt en så stor suksess at nye utgaver av Emily Brontes Wuthering Heights nå kommer med samme gotiske temaet som Stephanie Meyers serie.

Hvis du ser oppe i høyre hjørne på omslagsbildet, kan du se at den markedsføres som "Bella og Edward's favorite book"...

(Via The Guardian)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle forfatternavn fra bøker fra amazon er nå indeksert med det jeg antar er rett navn, og alfabetisk sortering av bøker basert på slike navn virker nå såvidt jeg ser fint.

Terningkastfunksjonen er endret. Terningkast settes nå i bakgrunnen uten å friske opp sida, slik at hvis du først har begynt å skrive noe om en bok og deretter trykker en terning, så vil ikke det du har skrevet forsvinne, slik det gjorde før.

Fjerning av terningkast går nå i bakgrunnen uten å friske opp hele sida.

Har endret en rekke css-regler rundt terningene, og de er testet i Internet Explorer 7 og 8, Firefox siste versjon, og Opera siste versjon. De virker nå identisk i disse fire nettleserne. Dette er først og fremst kjekt å vite hvis du bruker Internet Explorer 7, hvor terningene har vært spredt noe vilkårlig rundt på skjermen, og dekket over "Favorittbok"-funksjonen.

For å se endringene må du friske opp stilarket i nettleseren din ved å trykke f5 på en pc eller epleknapp + r på en mac.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som er importert fra amazon etter lørdag for tre dager siden blir ikke sortert korrekt etter forfatters etternavn inne i boksamlinger.

Feilen er funnet og fikset, og vil bli synlig i neste oppdatering av bokelskere.no

Takk til Hekkan som fanget opp dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lista ble offentliggjort i juli, og inneholder tretten bøker.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fra før av kan man laste opp nye omslagsbilder (både til utgaver der vi mangler bilde og til utgaver der det allerede finnes bilder.)

Man kan også velge omslagsbilde for sitt eget eksemplar av en utgave.

Nytt av i dag er at bokelskere kan sette, fjerne og endre omslagsbilder for en utgave.

Dette betyr at hvis du laster opp et omslagsbilde vil du kunne sette dette som standard omslagsbilde for alle, ikke bare deg selv.

En slik endring vil gjelde alle visninger av utgaven for alle brukere som ikke har valgt et spesielt omslag som standard for egen kopi.

Funksjonen er ikke-destruktiv, men er åpenbart åpen for rampestreker og festligheter.

Derfor opprettes det en offentlig endringslogg som forteller hvilken bruker som har endret omslagsbilde for en utgave.

For å bruke disse funksjonene må man ha minst femti bøker i boksamlingen sin.

Feilfiks: på innstillinger kan man legge en lenke til egen hjemmeside. Denne funksjonen sjekker nå om lenken begynner med "http://".

Hvis du har lagt inn link til din side tidligere virker den ikke hvis du ikke har lagt inn en full url.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka er et skattkammer av eldre og nyere eksempler på grafisk framstilling av tallmateriale.

Grafer kan også bli kjendiser, og denne grafen over Napoleons frammarsj mot og retrett fra Moskva trekkes fram som verdens vakreste.

Verdens vakreste graf

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Holder det ikke bare med å si man ikke anbefaler en bok?

Det er en god idé. "Anbefales ikke", rett og slett!

Det er jo klart og tydelig uten å være direkte hatsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dette høstværet som senker seg over Rogaland passer det fint å anbefale De Dødes Tjern.

André Bjerke er en av verdens vittigste menn, og de litt daterte vittighetene blir bare mer og mer morsomme ettersom tida gjør dem mer og mer frekke.

Boka innledes på uhørt vis:

Det er en god, gammel regel som sier at man bør begynne med begynnelsen. Når kvinner skal fortelle en historie, begynner de regelmessig med poenget; forutsatt da at deres historier har et poeng, hva de oftest ikke har. Vi menn derimot, det saklige kjønn, vi som kan fortelle en historie, vi begynner alltid med begynnelsen.

Bernard Borge røper sitt valgsprog ved de dødes tjern:

Mot Friedrich Nietzsces valgsprog: Lev farlig! har jeg alltid med ubønnhørlig konsekvens satt Bernhard Borges ord: Lev koselig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har gjort flere endringer i maskineriet som holder styr på bøker.

  • bøker som leses nå sorteres nå etter samlet antall lesere. Lesere av forskjellige utgaver av samme verk legges sammen.

  • populære bøker summerer opp eiere av forskjellige utgaver av et verk.

  • favorittbøker summerer opp antallet utgaver av et verk der eieren har markert utgaven som en favoritt.

Utgaven av verket som representerer verket i disse listene bestemmes av antall bokelskere som har boka i sin boksamling.

Har lagt til to lenker på bokvisning i listeform:

  • bokelskere som leser boka nå
  • kjente utgaver av verket som boka tilhører.

Utgaver av samme verk er ikke alltid koblet til hverandre. Utgaver som vi importerer fra amazon blir ikke koblet til andre utgaver, fordi dette ikke er en jobb som kan gjøres automatisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikset feil der søk hos amazon viste de samme søkeresultatene uansett på hvilket sidenummer av søkeresultatene man var på.

Takk til momiji som oppdaget dette.

Lenken til boksnakk i navigasjonsmenyen fører nå til boksnakk fra alle. Tidligere førte denne lenken til boksnakk fra dem du følger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har funnet og fikset feilen som gjorde at enkelte bøker hadde feil omslagsbilde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det dukker opp feil omslagsbilder på enkelte utgaver.

Jeg forsøker å finne ut hvorfor.

Takk til SaNi som oppdaget dette og sa fra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men Brageprisen???

Fortjener ikke en poetisk og eksistensiell roman, hvor et særegent portrett av en kvinne tegnes, en stakkars liten bragepris?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RuneAnniken RøilKirsten LundYvonne JohannesenPia Lise SelnesPer LundMorten JensenAvaHilde H HelsethAlexandra Maria Gressum-KemppiTove Obrestad WøienAkima MontgomeryBeate KristinIngunnJingar hJane Foss HaugenKjell F TislevollReidun Anette Augustinanniken sandvikEllen E. MartolHilde VrangsagenMaikenGunillaGrete AastorpBjørn SturødJulie StensethMads Leonard HolvikMorten MüllerStine AskeElin FjellheimAnne Berit GrønbechAnne Helene MoeHarald KLilleviKarin  JensenMarit AamdalIngeborgBeathe SolbergMonica CarlsenMonaBL