Hvis du holder musepekeren over "din side" i toppmenyen skal det nå komme opp undervalg slik at man kan komme direkte til boksamling/profil/bokorganisering.

Undermenyen ser slik ut:

Skjermbilde av undermeny

Si fra om noen opplever at denne ser annerledes ut i sin nettleser.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Gratulerer. * Misunnelig *

Forventer fyldig referat. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ok takk Ellen, har sjekket safari, og der er det en annonse som planlagt. Dette er ikke en feil, den er plassert der av markedsavdelingen etter et forslag fra økonomiavdelingen fordi it-avdelingen trenger økte budsjetter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei Andre jeg og har reklame øverst på siden, og på vesntre side som normalt

Har Safari 5.0.1.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra du sier fra om at reklamen havner over logoen. Kunne du fortalt meg hvilken nettleser/versjon du har så hadde det vært til stor hjelp, og da kan jeg fikse dette!

Redigering: Kanskje jeg misforstod her: Jeg trodde at en annonse legger seg oppå selve logoen, et sted den ikke skal være.

For ordens skyld ser annonsen slik ut hos meg: http://imgur.com/oHOYs.png. Det er hensikten å ha en annonse her.

Men du gjør kanskje oppmerksom på at reklamen over logoen er irriterende som sådan?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jelinek var ukjent for meg, men jeg hadde faktisk hørt om Fru Müller, da jeg jobber en del i Romania. Jeg må imidlertid innrømme at jeg ikke hadde lest noe av henne før nylig. Det fristet dessverre ikke til gjentagelse. Not my cup of tea. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trykk f5 :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lykke til med tråden! Jeg vil bare tilføye til din kommentar at Nobelkomiteen sannsynligvis er den fremste amassadør for å gjøre utenlandske forfattere kjent i Skandinavia. Vi er svært introverte i vår litterære andedam. De fleste boksamlinger har en overvekt av skandinaviske forfattere. Tatt i betraktning at vi representerer en brøkdel av befolkningen i Europa, for ikke å snakke om i forhold til resten av kloden, er det en liten wake-up-call hver gang Svenska Adademien annonserer at vinneren er et navn vi aldri har hørt om.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Artig og klokt innlegg om Nobelkomiteens arbeid. Jeg vil bare korrigere en mulig misforståelse i siste paragraf. Din fremstilling kan oppfattes slik at det ble skandale da hele Nobelkomiteen sto i sin fineste skrud i Svenska Akademiens festsal og ropte opp mannens navn, og han rett og sett ikke var der. Sartre takket imidlertid pent nei for prisen - i forkant av overrekkelsen - og beklaget at det å motta en pris av det muligens mest etablerte litterære forum i Europa ville være en hemsko for ham i hans videre arbeid. Sartre var pinlig opptatt av å bli oppfattet som fullstendig fristilt i forhold til det etablerte. Ikke underlig at dette skjedde midt i radikalismens og frigjøringens 10-år i Europa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I dag har bokelskere.no har vært utilgjengelig fra 10:00 til 11:27 på grunn av nødvendig serverarbeid.

Vi har et problem med bokduplikater som jeg ikke helt har funnet årsaken til før nå, og i dag skal problemet forhåpentligvis ha sluttet å vokse, selv om bokduplikatene fortsatt viser hos oss.

Nytt av dagen er annonser øverst på sidene her inne. Pengene for disse vil være et kjærkomment bidrag til serverdrift (i øyeblikket bruker vi tre servere) og til regningene vi får hver måned fra den norske bokdatabasen som leier ut bokdata til oss.

Vi ser at det trengs en søkefunksjon til diskusjonsgruppene, og dette er satt høyt opp på "å gjøre"-lista.

Jeg jobber også med en annen omlegging her inne, og det er å skifte over til verkvisning av søkeresultater; altså at et søk etter bøker vil liste opp verk fremfor utgaver av verk som vi gjør i dag. (Det vil fortsatt være mulig å velge en spesiell utgave av et verk, men vi viser ikke dette umiddelbart i søkeresultater.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vil slå et slag for den spanske forfatteren Cela's debutroman Pascual Duartes familie, som jeg ser kun finnes i 4 boksamlinger på norsk (og 2 på spansk) her inne. Jeg leste boka da jeg studerte spansk på begynnelsen av 80-tallet og ble fascinert av den direkte og brutale realismen iblandet en eksistensialistisk lengsel etter å forstå årsakene til tilværelsens ubarmhjertighet. Boka fikk stor betydning for litteraturstrømningene i etterkrigstiden, så den har også en viss litteraturhistorisk betydning. Men først og fremst er den glitrende skrevet.

Fortelleren sitter i fengsel og skriver om sine feiltrinn. Romanen er en direkte inspirasjon til min egen bok Aldebaran. Og med sine snaut 150 sider er den absolutt overkommelig. Anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har noen gode betraktninger, Rose-Marie. Hvorfor ikke starte selv den diskusjonstråden du etterlyser ... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serien kommer visstnok på NRK i 2011 en gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, absolutt. De henger på en måte sammen, men kan leses helt hver for seg. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror du må ha fått servert den gamle rekkefølgen av hyllene av nettleseren din sitt mellomlager, for endringen lagres automatisk hos oss om du skifter rekkefølgen.

Om du opplever dette igjen, kan du prøve å "oppfriske" sida med f5 på en pc eller eple+r på en mac, da skal oppdatert rekkefølge vises.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokhyllene er i utgangspunktet sortert etter rekkefølgen de opprettes.

Man kan som Morten sier omsortere dem med de nesten usynlige "håndtakene" til venstre for hyllenavnet. Den nye rekkefølgen lagres automatisk ved omsortering, man trenger ikke klikke noen "lagre"-knapp e.l.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Frederick Forsythe "Det finnes ikke slanger i Irland"...overraskelsesmomentet er ihvertfall i aller høyeste grad til stede....selv om jeg ikke leser fryktelig mye noveller elsker jeg denne boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nobelprisvinneren Marques er det vanskelig å komme utenom. Han spiller også en viktig rolle politisk og kulturelt i det colombianske samfunnet. I tillegg til de obligatoriske Hundre års ensomhet og Kjærlighet i koleraens tid (som jeg ser er foreslått tidligere), kan jeg anbefale Beretningen om et varslet mord og Ingen skriver til obersten.

Andre jeg vil anbefale, er de peruvianske forfatterne Jose Maria Arguedas (blant annet hans glimrende bok De dype floder) og Carlos Castaneda (Reisen til Ixtlan), den kubanske Alejo Carpentier (Riket av denne verden), den chilenske José Donoso (for eksempel Den søndagen), den meksikanske Carlos Fuentes (prøv Hvor luften er klarest) og hvis du liker dikt, ta en titt på den peruvianske poeten Cesar Vallejo.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Følger deg når det gjelder Hanne Ørstavik. (Skrekk) Men Solstad er ikke med som fyrbøter i mitt Helvete. Danielle Steele har jeg aldri lest noe av, men det høres pinefullt ut. Søtter ellers herr Nagel nedenfor.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har stor interesse for Hamsuns diktning og synes dette er et godt initiativ. Imidlertid har jeg for tiden ikke mulighet til å være med i en slik boksirkel.

Dersom du legger ut dine tanker om de enkelte bøkene som kommentarer her inne (under hver enkelt bok), er jeg sikker på at du får mange synspunkter og at det vil skapes en god litteraturdebatt, som alle bokelskere kan delta i. Det er allerede i gang flere diskusjoner om Hamsuns diktning generelt og om enkeltverkene hans.

Lykke til med de 27 bindene. Det er en stor oppgave du har påtatt deg. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ester SAnne-Stine Ruud HusevågToveNicolai Alexander StyveTone Maria JonassenKirsten LundSilje HvalstadIngeborg GJohn LarsenKristin_Sigrid Blytt TøsdalEirin EftevandHilde Merete GjessingHilde H HelsethIngunn SsiljehusmorTove Obrestad WøienAgnesJoakimVibekeLene AndresenDaffy EnglundKorianderBjørg L.Aud Merete RambølAstrid Terese Bjorland SkjeggerudElisabeth SveeStein KippersundHarald KEli HagelundNinaMorten JensenalpakkaEirik RøkkumPiippokattaBeathe SolbergSigmundRagnar TømmerstøGro-Anita RoenRisRosOgKlaging