Jeg gleder meg til disse bøkene kommer fra trykkeriet:
Wendy Guerra: Alle drar sin vei
Mircea Cartarescu : Orbitor. Høyre vinge
Roland Topore: Leieboeren
Marie Ndiaye: Tre sterke kvinner
Kaj Skagen: Retten som ingen kunne målbinde - En forsvarstale for Arne Treholt
Ingen nyheter om filmelskere.no er jeg redd, bokelskere.no har tatt for mye tid foreløpig.
Har gjort noen sonderinger omkring filmdata, samt sikret domenet filmelskere.no, men har ingen konkrete planer. Foreløpig.
Det korte svaret her er at ingen av widgetene virker på wordpress.com, p.g.a sikkerhetsinnstillingene de har der.
Widgetene virker i wordpress når administratorerer tillater kjøring av javascript eller såkalte iframes på sidene.
takk!
Ja, på det Morten sier virker han som en mann med gode kontakter i filmverdenen.
Det visste jeg ikke. Snakk om stålkontroll på historien sin! På den måten kommer forhåpentligvis forfatterens syn på historien godt fram, men noen ganger kan kanskje en historie ha godt av nye impulser når den blir gjort til en film?
Filmen "Jurassic Park" er basert på boka "Jura-parken" av Michael Crichton, det virker ikke som det er så mange som har hørt om den boka, og det hadde ikke jeg før jeg tilfeldigvis fant den på et loppemarked.
Godt poeng. :)
Arkene er lest og titlene er: Retten som ingen kunne målbinde av Kaj Skagen og Skrift og strid - Essay om Henrik Rytter.
I tillegg fant jeg Geir Berdahl sin subjektive erindringsbok: 40 års nervøsitet En godbit for de som vil ha et innblikk i forlagsbransjen. Ellers vil jeg trekke fram siste nummer av tidsskriftene Vinduet og Bokvennen.
Har ikke hørt den som lydbok, men for en perle. Mitt første møte med denne forfatteren. Den er verdt å lese selv, og er ikke så lang. En av de beste bøkene jeg har lest
Like so many people who became politicians, Joyce was not a whole person; she was even less whole than Patty. She needed to feel extraordinary (...) and when she started having children she needed to feel that they, too, were extraordinary, so as to make up for what was lacking at her center.
Boka er flott, Maria Parr leser selv inn på Lydbok. Det er en fornøyelse å høre på. I tillegg er boka hennes Vaffelhjerte bra.
Bokvennens julenøtter 2010 avsluttes med å utrope Morten Halvorsen til vinner av luke 24. Gratulerer! Du kan velge en valgfri bok fra Bokvennen, Vidarforlaget og Transit.
Etter en strålende oppslutning rundt Bokvennens julenøtter, fant jeg ut at jeg ville lage en liten romjulsnøtt. Hvis du finner de titlene jeg har benyttet meg av i denne lille teksten og samtidig skriver ned hvem som er forfatter av bøkene så ville jeg ha sendt en privat melding med ditt svar til Bokvennen sin profil. Du er dermed med i trekningen av en valgfri bok fra sortimentet til Bokvennen, Vidarforlaget og Transit. Treknigen gjør jeg etter at julen er over: 7. januar.
Engelen Travesti
På en dag som denne passer det godt med et lite eventyr. Ja, hva sier du til spaserturen gjennom backlisten til Bokvennen, Vidarforlaget og Transit? En liten løsrivelse fra stress og forstyrrelse. Ingenting er som å finne titler skjult i en liten historie!
Historien stammer fra røveren Jakopo´s siste brev i kapitlet «forførenes dagbok» før han mottok dødsdommen. Han møtte nemlig motstand i retten som ingen kunne målbinde. Brevet er nedskrevet av assistenten Jakob von Gunten ved Amras i Uroens dal. Dette i selskap med billigspiserne Herr Bima og herr Bramati. De drakk beskt brygg, blant annet djevelens eleksirer og lyttet til kammermusikk. Seansen var helt i tråd med testamentet etter Vergils død. Søsknene Tanner; Lucinde, Barbara og Malina fikk i arv Raktrent slott i Forvirringens dal, jaktslottet ved Ulvegraven og Slott Gripsholm i den hemmelige hagen over alle tinder. Beretningene om arvtakerne utgjør tre fortellinger:
Lucinde giftet seg med den brysomme mannen Anton Reiser. De fikk en mislykket sønn; Gargantuna. Han ble en menneskejeger med mang en reise uten destinasjon. På en reise gjennom et kaldt land ble han tvunget til å gurgle tjære. En natt etter en dag så lang hadde han en drøm om mer eller mindre fagre kvinner. Han våknet under en sypress ved enden av en regnbue med en solsikke i hånden. Han lider av Con amore, sa teatermakeren. Råka av røyndom, sa pratmakeren.
Barbara giftet seg med den eventyrlige Simplicissimus. Sammen fikk de Emile som mønstret på krabbeskipet. Han opplevde ung uvisshet, barfrost, russiske netter og nattarbeid. Han fikk virkelig kjenne det på kroppen. Etter mange år med herosime og svik returnerte han hjem og hadde fått det på hjernen som man sa; Amygdala. Han påstod at Böhmen ligger ved havet og at fuglene var hans. Det gikk ganske enkelt troll i ord, sa teatermakeren. Han gjekk gjennom eld og vatn, sa pratmakeren.
Malina giftet seg med mannen fra mengden, Herr Teste. De var unge sjæle. Første kjærlighet ble en ulykkelig kjærlighet. Et blindspor. Sammen fikk de Bouvard og Pecuhet. De diskuterte fysikk, retorikk, politikk og poetikk. Det som skjer det skjer, sa teatermakeren. Vagt sett vagt sagt, sa pratmakeren.
Lykke til!
Vi har gitt ut et par titler angående Henrik Ibsen på Bokvennnen. Kanskje noen vil være hypp på de!
Vinneren av en valgfri bok fra Bokvennen, Vidarforlaget og Transit pluss en ekstragave er mari (era_vulgaris). Gratulerer! Dagens nøtt: hva handler boken Skrift og strid om? Send ditt svar som en privat melding til Bokvennen sin profil. Med vennlig julehilsen fra Fred i Bokvennen.
Dagens vinner av en valgfri bok fra Bokvennen, Vidarforlaget og Transit er Bård Støre. Gratulerer!
Dagens nøtt: Hvem er redaktøren av Ibsens Brand? Ekstrapremie til den som nevner noen av bidragsyterne.
Send svaret som en privat melding til Bokvennen sin profil.
Årets siste nummer byr på følgende snadder for litteraturinteresserte:
Stort intervju med Trude Marstein og tegneserieintervju med Joyce Carol Oates i skikkelse av Alice fra Alice i Eventyrland.
Vi markerer at det er 100 år siden Russlands store dikter Lev Tolstoj døde med en fyldig artikkel og tre korte tekster av forfatteren.
Den skotske poeten Christine de Luca presenteres med flere dikt og en spennende omtale.
Vi har også fått oversatt det unge stjerneskuddet Nam Le med en novelle hentet fra samlingen The Boat.
I tillegg inneholder nummeret saker om alt fra nye kinesiske forfattere, kultforfatteren Jim Thomson og fenomenet Jonathan Franzen.
Vårt Proust Questionnaire, som tidligere er besvart av Miranda July, Dave Eggers og Jon Fosse, er denne gang besvart av Beate Grimsrud.
Bendik Kaltenborn fortsetter sin poetiske galskap i tegneserien Hildringstimen.
Pluss mange faste spalter!
Sjekk vårt abonnementstilbud for 2011
Innhold:
Hovedintervjuet: Trude Marstein intervjuet av Marius Fossøy Mohaugen og Kristian Meisingset.
Lev Tolstoj: Professor Erik Egeberg har skrevet om Lev Tolstojs forfatterskap i anledning 100-årsmarkeringen for hans død. Artikkelforfatteren har også oversatt tre korte tekster av den russiske dikterhøvdingen.
Tegneserieintervju: Den amerikanske forfatteren Joyce Carol Oates intervjuet i skikkelse av Alice fra Alice i Eventyrland i tegneserieform.
Poesi fra verden: Øystein Orten presenterer den populære shetlandske poeten Christine de Luca, for første gang gjendiktet til norsk fra shetlandsk og engelsk.
Nummerets oversatte novelle er skrevet av den vietnamesisk-australske forfatteren Nam Le, hentet fra den kritikerroste og prisbelønte novellesamlingen The Boat.
Krim: I anledning den nye filmatiseringen av The Killer Inside Me, presenterer Fredrik Wandrup den amerikanske kultforfatteren Jim Thompson.
Kinesiske forfattere: Åsne Maria Gundersen tar for seg fem kinesiske forfattere som nylig er utgitt i Norge.
Leif Bull har skrevet om fenomenet Jonathan Franzen og romanen Frihet.
Nummerets Proust Questionnaire er besvart av Beate Grimsrud, aktuell kandidat til Nordisk Råds Litteratupris fra både Norge og Sverige.
Frem i lyset: om Sándor Márais liv og verk.
Historien bak: om navnet Hamlet.
Min første oversettelse: om Steinar Lones debut.
Til sist må naturligvis nevnes at Bendik Kaltenborn fortsetter sin ville og poetiske galskap i tegneserien Hildringstimen.
Om Bokvennen:
I 2010 fikk Bokvennen ny redaksjon og ny grafisk profil. Endringene har blitt godt mottatt av både lesere og presse. Nylig kalte Knut Hoem Bokvennen for "Norges beste litteraturtidsskrift" i Bok i P2. Opplaget er nå økt til 4500, noe som gjør Bokvennen til Norges største litteraturtidsskrift for skjønnlitteratur.
Du får tak i den i en bokhandel i nærheten av deg!
Bokvennens julenøtter og snart Bokvennens romjulsnøtt har fått meg til å tenke tanken om at vi bokelskere/bokvenner må treffes i løpet av 2011.
Tid og sted er noe vi kan diskutere her. Først og fremst ser jeg for meg å invitere dere hit til forlagets hule i Universitetsgaten 14, Oslo. For de som ikke har anledning til dette og som ønsker at Bokvennen skal komme til ditt hjemsted så skal nok det også la seg gjøre.
Kjell K. har satt Henrik Ibsens samlede skuespill på dagsorden. Dette er noe Bokvennen setter pris på. Ved å søke på "Ibsen" på www.bokvennen.no så får du veldig mange gode treff.
Flere av dere setter pris på en god oversettelse. Ved flere anledninger så har vi hatt besøk av overesetttere og gjendiktere i forbindelse av lanseringer av nye bøker. Dette er noe vi vil fortsette med. Det hadde vært artig å fått en oversetter til å snakke om hvordan han/hun jobber med en utenlandsk tekst.
Dette er kun noen ideer jeg har tenkt ut. Kom gjerne med tips om hva dere ønsker dere i forbindelse med en Bokelsker/Bokvennen-treff!
Et søk på Ibsen hos www.bokvennen.no kan lønne seg!