Vakna du nokon gong
medan eg drøymde
Såg du ein mann liggje
ved sida di
Snudde du deg bort for å kunne gløyme
at du hadde sett meg
Naken
Jeg beklager at jeg ikke kunne forklare meg bedre. ;-)
Det var dumt det ikke funket, men det var i alle fall verdt et forsøk, så takk for tipset! :-) Jeg kan godt ta kontakt med administratoren.
Kanskje finnes det en enkel forklaring på dette problemet, så jeg tar sjansen og spør rett ut: Hvordan siterer jeg dikt nøyaktig slik de står skrevet i boken? Så vidt jeg vet, går det ikke an å "hoppe inn" i en og samme linje her på Bokelskere.
Det første diktet i boken Framandkar av Tarald Stein er et eksempel på det: http://www.freado.com/read/7412/framandkar
Takk for svar! Jeg skjønner godt at du er frustrert. Det var jeg etter både første og andre bok av Leikvoll.
Jeg er enig med deg i at det er vanskelig å få tak i alt, og nettopp derfor var det fint å ha lest de andre bøkene hans først, slik at jeg "visste" hva jeg hadde i vente - i hvert fall når det gjaldt språket.
Noen ganger, når jeg er ferdig med å lese en bok, tar jeg meg selv i å tenke hva jeg ble mest imponert over: forfatterens skriveferdigheter, handlingen eller begge delene. I dette tilfellet var det nok det sistenevnte. Likevel sitter jeg igjen med en følelse av at språket er et par meter i forveien...
Men: sluttscenen imponerte meg (hvis jeg husker rett). Derfor håper jeg du velger å lese ferdig hele boken, dersom du ikke har gjort det allerede. :-)
Noen sier at på de tomme plassene i kirken, der sitter englene.
Om ti minutter er jeg uansett hjemme, så dette skal gå greit. For øvrig enda et grep jeg bruker for å takle ubehag. Å dele opp dagen som i en serie med tannlegetimer. Har gjort det i årevis, og det fungerer. Tannlegebesøk takler jeg med å forholde meg beinhardt til klokka. Er timen klokka 13, sier jeg bare til meg selv at klokka 14 er det over, så bli smerten overkommelig. Det samme med alt annet. Klokka 17 er du ferdig med å møte den og den. Klokka 19 behøver du ikke gå ut av døra før i morgen. Klokka 22 kan du få lov til å gå og legge deg. Sikkert derfor jeg skriver lister hele tiden også. Hver dag en ny liste over hva som må gjøres når. Og så styrker jeg fortløpende. Alt som er strøket kan glemmes.
Det er jo ikke poenget å samle på seg en masse folk som kanskje er mest opptatt av seg selv, men det er hyggelig å ha gode møter underveis hvor man gir der og da, og deler det man har på veien.
Jeg kommer på noe en kompis av meg sa en gang. Om hvor rart det er når noen som står deg nær dør. At verden ikke engang tar seg en tre sekunders pause for å markere at noe har forandret seg. Regningene må fremdeles betales. Middagen må fremdeles lages. Nyttårsaften er fremdeles nyttårsaften.
Har jeg det råtneste av alle journalistgener i meg, også jeg? Ønsket om drama for dramaets skyld?
Begravelser er det nok av. Vi dør nemlig hele tiden. Og noen av oss gjør det altså alene.
Jo flere sitater du legger ut, desto mer lyst får jeg til å lese denne boken. :-)
Jeg er fullstendig klar over at Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant allerede er blitt rost opp i skyene og vel så det, men en god ting kan vel ikke sies for ofte, eller hva?
Selv slukte jeg denne gullperlen av en bok med stor appetitt. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg lo så mye (for ikke å nevne høylytt) underveis i lesingen. Ikke nok med at humoren og bakgrunnshistorien sitter som det skal, i tillegg har Jonas Jonasson et usedvanlig godt språk, noe jeg alltid legger vekt på når terningen skal trilles.
Nå gleder jeg meg virkelig til å sette klørne i hans andre bok, også den (ifølge ryktene) med en humoristisk vri. Mon tro hva vi har i vente.
Apropos terningkast: Jeg har for vane å gruble over fire, fem eller seks, men denne gangen er det ingen tvil; Allan Karlsson skal helt til topps! Snakk om å være sprek for alderen.
«Hvis maten skal bli god, bør ikke næringsmiddeltilsynet se på mens den blir laget.»
Er det noen som selger Julemysteriet av Jostein Gaarder? Jeg har bare den nye utgaven uten bilder, så nå leter jeg etter den med bilder (http://bokelskere.no/bok/julemysteriet/136326/).
Livet fungerte jo slik at det riktige ikke nødvendigvis var det som var riktig, men det som den som bestemte, sa var riktig.
Allan hadde alltid tenkt som så når det gjaldt troen, at når man tross alt ikke kunne vite sikkert, var det liten vits i å gå rundt og gjette.
Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant av Jonas Jonasson. :-)
Som barn hadde Allan lært å være mistenksom overfor dem som ikke tok seg en dram når anledningen bød seg. Han kunne ikke ha vært mer enn seks år da faren la hånden på den lille skulderen hans, og sa:
- Prester skal du se opp for, gutten min. Og dem som ikke drikker brennevin. Verst av alt er prester som ikke drikker brennevin.
Det er lite verd å isolere oss og leve et liv i ensomhet. Det vil aldri skape trygghet.
Kvar og en av oss har ansvar for å verne om det gode og leve i tråd med det livsmønsteret vi ønsker å leve etter.