Alkymisten er nok med en gang lest ja...og ukeblad kan man se hos frisøren. Joda, jeg skal lytte på Skråninga, ser frem til det, den er lagt inn i iTunes. Men først skal August-trilogien ferdiglyttes, deretter står Huset ved Moskeen for tur.
Jeg har lest Innsirkling, (og venter på en oppfølger), jeg har Skråninga liggende på vent....men den kan da ikke være bedre enn Innsirkling. Synes den var overraskende god..(litt ujevn i kvaliteten mot slutten, men de første 2/3 var geniale.)
Ja, helt enig, hadde denne i lydbok jeg også...og den nynorske opplesingen gjorde seg fint her...(selv nynorsk-hatere vil nok like denne...) Godt med slike bøker med troen på menneskene i en tid da så mye leit skjer rundt oss i verden.
Jo, han ville henge opp en plakat, for August hadde karantene i 6 måneder, og måtte love ikke å være borti damer. Etter at han hadde prøvd seg på en fest (men de unge damene syntes han var en gammel"bestefar") ble han innkalt til legen igjen. Han ga legen et nytt løfte, plakatoppheng ble glemt, han fikk enda legen til å kjøpe aksjer i sin påbegynte sildemel-fabrikk...(da han hentydet til legens bittmerke på kinnet, som han skjønte kom fra tjenestejenta legen sikkert hadde vært nærgående mot). August er en smarting, ikke alle av hans ville planer lykkes, men en god del nyvinninger blir det jo, og det står respekt av hans pågangsmot og opptimistisk tro på det meste.
Der fant jeg endelig den rette utgaven. Den August, den August..han må da være en av de best skildrede romanfigurer i vår "nasjonal"-litteratur. (Da ser jeg bort fra Hamsuns "feile" holdning i eldre år)...Litt utenom romanens viktigste tema, men et tema som ble lite snakket om på den tiden, man har jo hørt at noen som dro til sjøs ble befengt med dette. Ikke noe blir sagt med rene ord, hverken av Hamsun i August...skjønt han har jo nesten satt ord på det da, (eller av Ibsen i Gjengangere)..men jeg har lurt litt på hvilken kjønns-sykdom August fikk, mest sannsynlig syfilis kanskje? Han kom jo under behandling, og da kan det gå bra.
Skal innrømme at de gourmet sakene er herlig, kan nesten lukte og smake maten slik det er beskrevet...
Er ikke spesielt tilhenger av han, men jeg har lest disse som er OK:Fortellernes marked, Honningkrukken,Jegerdukken, Liljer fra Jerusalem,Mengele Zoo og Rødsonen. Av disse tror jeg at jeg likte Liljer, og Mengele best. Han er jo meget fantasifull da, for de som liker det...spinner rundt mange myter, og drar inn noe research og vitenskap. Mange liker den genren. Det kan være kvalitet over hans språklige uttrykkform, men noen ganger er det noe ujevnt her.
Nei digibøker liker jeg ikke nei. Låner lydbøker på biblioteket, ripper de i iTunes og laster på iPod eller iPhone. (Bruker det siste mest nå, så har jeg både mobil, iPod og datamaskin i ett).
Jeg har så å si "gått" bare på lydbøker de siste 6 årene. Der er veldig mange gode opplesere, akkurat nå holder jeg på med Landstryker-trilogien av Hamsun, og Arne Thomas Olsen leser akkurat slik jeg tror Hamsun ville ha dette lest. Per Petterson leser selv sin Jeg forbanner tidens elv, nydelig opplesing. Erlend Loe, likeså, leser de fleste av sine bøker selv. Selv om jeg hele mitt lange liv, før lydbøkene, har kost meg med en bok i hånden, er jeg blitt fullstendig svoren tilhenger av lydbøkene nå. Jeg får biblioteket mitt til å bestille bøkene i audio, så snart jeg vet de er under innlesing. (Og så mye annet man får gjort samtidig da, som man lytter: går til jobb, sykler, sitter i bilen, trener, hagearbeid...etc)
Enig i dette....norske aviser har ti-på-topp bøker også, litt andre kriterier da - de bøkene som går mest for tiden, uten tanke for litterære kvaliteter forøvrig. Men at Petterson er en begavet forfatter, har jeg ingen vansker med å akseptere...
Er litt spent på denne, har lydboken liggende klar i systemet...så den står for tur snart. Har ikke lest noe om den på forhånd..liker helst å lese kritikker og anmeldelser etter at jeg selv har gjort meg opp en mening.
Kan ikke det bli litt skremmende og voldsomt for lille Leo da.......
Hørte nettopp på nyhetene i dag at Ut og stjæle hester var kommet på listen blant de 100 beste bøkene i verden. En annen sak jeg vil kommentere, er tittelen på denne romanen og det at den blir skrevet om hverandre med Å og OG. På NRK nyhetene stod å lese i dag: Ut å stjæle hester. Men på alle bokutgivelser skrives tittelen vitterlig: Ut OG stjæle hester. Men her har jeg sett at det stadig veksles mellom Å og OG når boken omtales....litt dumt dette.
Sjekket litt på nett om den, så morsom ut. (Finnes visst ikke i lydbok)
Går sjelden på kino...men den bør jeg prøve å få med meg. Så ikke på linken akkurat når den kommer, skal prøve å følge med.
Upppsss...jeg er på vent på lydbok av denne. De to andre jeg har lest av Gavalda (Saman..., og Eg elska ho) var jo begge overraskende gode, spesielt den første. Men jeg har sett nevnt at hun ikke var så heldig med den siste.
Godt innlegg om en forfatter som så desidert har funnet sin egen nisje i norsk litteratur. Allsidighet og genialitet fra starten av hans forfatterskap har i hvert fall gjort meg til en trofast leser av det som kommer fra den kanten. Gleder meg til jeg får "Mixing", står på vent på lydboken på biblioteket.
Jeg har den liggende, skal bli interessant å lese den når meningene er så totalt forskjellige.
Joda, den går sikkert lengre ned i årsklassene også, men dette var ungdom på 18 år.
Jeg fikk denne i gave av en amerikansk venninne med det samme den kom ut....og jeg likte stemningen i den godt. Lar meg ikke alltid rive så lett med av "sentimentalitet", men denne fikk passere...he, he.. (Og alt rundt dette med fotografering var gøy, da foto er en annen av mine hobbyer). Da jeg var i det samme området i USA der handlingen er hentet, måtte jeg jo oppsøke noen Covered bridges da for å ta bilde. Filmen var OK, men på langt nær så bra som boken.