Kan se ut som om den finnes i Bokklubben Din nettbokhandel til 249,- Ellers fant jeg mange på bibliotekene i Akershus, den kan også lånes som e-bok. Rart at den skal være så vanskelig å få kjøpt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes denne var godt skrevet : https://bokelskere.no/bok/churchill/192323/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lyst til å foreslå Marta Tikkanen Århundredets Kjærlighetssaga. Jeg har aldri lest noe av hr eller fru Tikkanen og i det hele tatt svært lite finsk. Da dette også er i diktform synes jeg det passer til fellelesing.
https://bokelskere.no/bok/aarhundrets-kjaerlighetssaga/132155/
http://no.m.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4rta_Tikkanen

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har nå lest hele boken, men har lite å si om den. Jeg er vel litt enig med alle de gode kommentarene under. Så takk for følget, lesesirkelen gjør absolutt leseopplevelsen bedre.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det greieste er vel å søke hjemmefra. Man kan jo låne/bestille lydbøker fra hele Norge. Jeg lånte bl.a. flere Dickens når vi hadde felleslesing. Tror de ble utlånt fra Nasjonalbiblioteket. Mener også at jeg har lånt lydbøker fra fylkesbibliotekene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjenner heller ikke til Handkes forfatterskap, men da jeg så noe som skulle forstille et intervju på TV med en svært fiendtlig og ufin reporter, fikk jeg lyst til å lese noe av ham. Jeg ble enda mer nysgjerrig nå. Noen som kan anbefale en bok av ham?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lydbokbiblioteket har eksistert i åresvis. Det er vel blindeforbundet som er drivkraften. Tilbudet er nok først og fremst myntet på folk med lesevansker. Jeg har hørt en del fra det eldre biblioteket og må nok si at oppleserne i dag stort sett er bedre å lytte til. På noen av opptakene høres både at de blar i bøker, renser halsen, flytter seg på stolen og skrur av og på båndopptakeren. Kvaliteten har blitt bedre med ny teknologi og et stort lydbokmarked.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har forsøkt å lete i teksten etter benevnelsen, men finner bare :
"Jasså, ja. Er De profet, herr Vautrine?" sa fru Vauquer.
"Jeg er alt," sa Jaques Collin.
Egentlig er han vel selveste regissøren (uten at det står noe sted heller!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han "spådde" fremtiden til frøken Victorine.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det må vel være profeten selv, Jaques Collin i rollen som Vautrin. Det tar seg opp på pensjonatet. Fra å være temmelig kjedelig er det nå tilløp til både komedie og tragedie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Av det kan vi slutte at det spekulative frimureri hadde vokst i omfang og status i løpet av 1600-tallet.
De skjulte brødre. Frimureriet - myter og virkelighet, Karl Milton Hartveit

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har forsøkt å svare 5 ganger, men teksten har blitt borte. Balzac skriver om emner som er like aktuelle i dag, kanskje mer. Jeg nevner fjortisen som skulle styre familieøkonomien i en måned og ikke kunne bli sett i den samme kjolen to ganger. Jeg har også sett noen luksusfellenprogrammer med lån, kreditorer, ting og klær. Folk som ønsker å fremstå som mer vellykket enn de egentilig er.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Forstår at du ikke har tid til dobbeltlesing. Uansett morsomt når noen finner feil og rariteter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en av fordelene med felleslesing. Godt å ha med noen språkmektige på laget!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg godter meg med 2 ulike norske oversettelser. Hadde håpet at Trygve Norum hadde gjort det rett, men ble litt usikker:
"De er ikke ferdig med barnestrekene ennå. De nøyer Dem med litt kurtise i porten"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, dette forklarer jo forskjellen på Balzac og de norske samtidige forfatterne. Balzac er realist mens de norske fortsatt surrer rundt i romantikken. Det var ikke før i 1880-årene at Christian Krogh fikk sitt gjennombrudd her hjemme.
Jeg har forøkt å lete opp litt fakta om Paris og funnet ut at det var 800.000 innbyggere i 1830. Uten å finne noen beskrivelser antar jeg at fattigdommen var stor og at analfabetismen florerte. Det ble restaurert og bygget nye praktbygg over hele byen, så billig arbeidskraft var nok ikke mangelvare.
Våre loslitte venner i pensjonatet har det sånn sett ikke så verst i forhold til mange andre. De har en inntekt, tak over hodet, mat på bordet og kan lese og skrive. Jeg begynner å forstå hvorfor beboerne er så mye innendørs. Paris må ha vært en skitten, stinkende by av for mye folk, for mye søppel og ikke minst hestemøkk i gatene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har strevet litt med å få et bilde av tiden Balzac beskriver. Jeg har jo lest bøker som omhandler den franske revolusjonen tidligere. Stemmer det virkelig at dette bare er 20 år etterpå? Og adelen er tilbake på plass og både den ene og den andre lever av livrenter.
Jeg får inntrykk av at det er den sterkestes rett som råder og lurer på hvor frihet, likhet og brorskap tok veien.
Jeg har lest en del norsk litteratur fra samme tidsrom og mener at det handler mer om nøysomhet, rettferdighet og også samhold. Er dette bare tilfeldig tro, eller er det en markant forskjell i den franske og norske folkesjelen? Eller er det de norske forfatterne som romantiserer tilværelsen, mens Balzac er nådeløst ærlig?
Jeg tar gjerne imot både historiske fakta og synsing hvis noen har noe på lager. Jeg har litt vanskelig for å se romanens skikkelser som mennesker, de er forblir litt kulisseaktige og utydelige for meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

4 uker er fint!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ferdig med kapittel 1 og har vekselvis kost meg med godt språk, humret over ufine beskrivelser av mennesker og kjedet meg så mye at tankene har vandret helt andre steder enn i teksten. Det tok seg litt opp på slutten av kapittelet, så jeg gruer meg iallfall ikke til det neste.

Ellers er jeg litt skuffet over at ingen av karakterene er lystige eller gode, noe som Dickens helt sikkert ville hatt med. (Min søster med familie har bodd i Frankrike en del år nå, og de påstår at "alle" franskmenn er sure drittsekker - enda. Noe jeg har litt vanskelig for å tro.) Jeg har også tatt meg selv i å savne George Elliot. Jeg vil at hun skal bryte inn og komme med noen sannhetens ord innimellom og fortelle meg at naturligvis har han eller hun blitt slik, jeg har ingen rett til å dømme pensjonatets beboere, men det har vært stille fra den kanten og.

Marit Håverstad etterlyser sympati for de små, jeg savner sympati for både liten og stor. Jeg synes Balzac viser ganske stor forakt for overklassen, for de som prøver å komme seg dit og for de som sitter fast lenger ned i systemet. De eneste han ikke har skrevet noe nedlatende om er vel kokkepiken og altmuligmannen?
Da setter jeg i gang med kapittel 2 og håper på litt mer handling.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vet ikke hvor du bor, men det er 25 års jubileum for Mengele Zoo på Rockefeller 6. Oktober. Det er bokbad med Gert som gjest. Mer info på Gert Nygårdshaugs facebook-side.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundLailaBård StøreLars MæhlumMcHempettG LPiippokattaToveOdd HebækRune U. FurbergHilde H HelsethEivind  VaksvikReadninggirl30IngeborgBeate KristinritaolineJarmo LarsenCamillaTatiana WesserlingTove Obrestad WøienInger-LisejunieJohn LarsenFredrikDemeterLisbeth Kingsrud KvistenSynnøve H HoelAlice NordliKikkan HaugenTonje SivertsenAstrid SæverhagenBente NogvaAnne Berit GrønbechKetilIreneleserElin FjellheimHeidiVannflaskeHeidi Nicoline ErtnæsEva