Nei, det er rein pragmatikk: Jeg skulle selvsagt lest den på engelsk, men siden det tar meg dobbelt så lang tid å lese en roman på engelsk, og livet mitt ikke er dobbelt så langt, så skal jeg lese den på norsk. Og nå har jeg akkurat funnet den! En bekjent av meg tipset om et norsk nett-antikvariat som heter antikvaren.net, og de hadde den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hører med til sjeldenhetene at forfattere gjør sine beste ting i starten av et forfatterskap, og det skal vi som driver med den slags være glade for. I rockeverdenen er det omvendt, og det høres stress ut; er det mulig for Kate Bush å noensinne overgå Wuthering heights? Gode debuter? Sult er nok den mest imponerende norske debuten, og Hamsun ble jo aldri bedre, noe som må være et mareritt for en forfatter. Internasjonalt er det vanskelig å tenke på at Thomas Manns romandebut heter Buddenbrooks og ble utgitt da mannen var 26 år. Jeg føler alltid at hodet faller av halsen når det der faller inn i skallen. Ellers er jeg enig i at "Ute av verden" er en spinnvilt bra debut fra de siste tyve årene i norsk sammenheng.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker i Norge er svinbillig. En roman koster ca 7 halvlitere, og det er ikke stort mer enn en kveld på byen for de som driver på med den slags. Eller en tur på Prix. En pocket eller en brukt bok på antikvariat ligger rundt hundrelappen; det er latterlig billig satt opp mot lommebøkene våre og ikke minst mot det store arbeidet som ligger bak publiseringen av en bok. Vi er et lite land med sterk litterær tradisjon og en velfungerende bokbransje. Presser vi prisene ned vil den ikke kunne overleve, og enden på den visen er at det til slutt ikke kommer ut det mangfoldet av bøker som vi alle er glade for at det i dag gjør. Pris er alt i denne sammenhengen: Hvis vi bøyer etter for forestillingen om at kultur skal være gratis, slik f.eks. Rødt har ment, vil vi fort se at det ikke blir kvalitet på kulturproduktene våre. Jeg synes også det er et litt gjerrig standpunkt å si at bøker i Norge er dyre. Kom igjen! Vis bøkene at dere elsker dem.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Hei gode bokelskere! Jeg er på leting etter George Eliots roman "Møllen ved Floss" som kom i Aschehougs Klassikerserie i 2002. Jeg har ringt landet rundt, jeg har søkt på antikvariat.net, men den er som sunket i jorda. Noen av dere som av en eller annen dunkel grunn sitter på et strøkent eksemplar dere vil selge meg? Eller som vet en bortgjemt bokhandel som sitter på den? Jeg kan ikke låne på biblioteket, for jeg noterer så fælt i bøkene jeg leser og må eie dem til jeg dør.

Alt godt på en herlig tirsdag fra Tore i Stavanger City Of Love

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå til dags er ikke jordens fjerneste avkrok mer enn fem minutter fra Charing Cross. Så lenge det fins noe som heter telegraf, er der ingen jordens fjerneste avkrok. Kongene i Dahomey og lamaene i Tibet stiller inn radioene sine på London og New York.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er mange gode debuter der ute, men hvilken er den beste? Jeg slår et slag for Skråninga av Carl Frode Tiller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg går ikkje ut lenger, ei uro er kommen over meg, og eg går ikkje ut. Det var i sommar uroa kom over meg. Eg trefte Knut'en igjen, eg hadde ikkje sett han på sikkert ti år. Knut'en og eg, alltid var vi saman. Ei uro er kommen over meg. Eg veit ikkje kva det er, men uroa verker i den venstre armen, i fingrane. Eg går ikkje ut lenger. Eg veit ikkje kvifor, men det er fleire månader sidan eg sist var utom døra. Det er berre denne uroa. Det er derfor eg har bestemt meg for å skrive, eg skal skrive ein roman.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er litt usikker på om den fortjener en 4'er, det var veldig mye av det samme kjøret, tippet for mye over og ble litt kjedelig. Men den glimtet også til noen ganger med et gripende tak rundt far/sønn forholdet, og latterfremvekkende episoder. Og så liker jeg jo Nick Cave da...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjempemorsomt de første 20-30 sidene, men så blir det bare en evig gjentakelse, til det kjedsommelige...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan bare huske 1 bok som jeg fant frem til uten å ha hørt noe som helst om den eller forfatteren før, og som i tillegg viste seg å være bra. Og det var en fantastisk følelse! Det er jo egentlig ikke noe problem å finne frem til bøker på egenhånd, det er bare å gå på biblioteket og lete på hyllene og plukke ut noe som ser interessant ut. Men det er vel heller det at man sjeldent gjør det, når man først skal lese en bok vil man ha hørt noen si at den er bra, slik at man ikke kaster bort tiden på noe dårlig. Men jeg skulle ønske jeg gadd å ta sjansen på de ukjente litt oftere, for det ligger nok mange gode skjulte perler der ute.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er nok vanskelig å være nøytral, og denne heier helt klart på Palestina. Men det passet meg fint.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en roman om det å være tenåring på begynnelsen av 90-tallet, en roman om være politisk og kulturelt engasjert, helst så radikalt så mulig, en roman om ikke ville være som alle andre, en roman om vennskap, en roman om musikk, en roman om å komme inn i verden, en roman om å finne ut hvem du er, en roman om å være forelsket i en gutt, uten at man er homoseksuell. Renberg har skrevet en morsom og lettlest bok, en bok man gjerne vil ha mer av når man har lest siste side, en bok man blir glad av, men også litt trist.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er vanskelig å forstå Palestinakonflikten, men gjennom denne fantastisk bra tegneserien forsto jeg i allefall en del mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bli med på en av de verste timene i Jarle Klepps liv, hvor han både får oppleve noe en pappa aller helst ikke vil vite om i det hele tatt, og kjenne på noen tanker han ikke trodde han var i besittelse av. Renberg skriver som alltid godt, med et poetisk og slagkraftig språk, og et tempo som raser avgårde. Den eneste ulempen er at det er så fort over, for man vil bare ha mer mer mer!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Første romanen jeg leser av Lessing, men om hun holder dette skremmende nivået, blir det ikke den siste. Boken er en kusine av Ørstaviks "Kjærlighet" eller McCarthys "The Road" i den forstand at den hører hjemme blant de korte, frosne mesterverkene i litteraturen. Boken har noe forvrengt befriende ved seg, like rørende som opprørende. Vær så snill, les denne, men les den en dag du kjenner at du tåler mye, for den er så hard som en bok kan bli.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Nyholm! Det samme gjorde jeg, leste den i 98 eller 99, men husker godt reaksjonen min, som var veldig sterk - så kanskje det er på tide for både deg og meg å lese den på ny?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste denne dag ut og dag når jeg var liten, og jeg ble alltid like fascinert av fjellet som var et troll med et tre på nesen, og selvfølgeilg blandingen av fotografier og tegninger, at de tegna figurene gikk over i fotografiet var magisk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne leste jeg mange ganger med sønnen min, han fikk aldri nok, til slutt kunne han den utenat, jeg kunne bare si første ord i en setning og han tok resten på strak arm. Vår utgave er en dobbelbok med Det røde eplet i, ikke så verst den heller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er jo en fantastisk interessant bok, men jeg er redd status "leser" kommer til å stå der veldig lenge...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lang? Ja. For lang? Litt. Burde det vært to bøker? Kanskje Er den bra? JA!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelAlice NordliKikkan HaugenTonje SivertsenAstrid SæverhagenBente NogvaAnne Berit GrønbechKetilIreneleserElin FjellheimHeidiVannflaskeKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsTove Obrestad WøienG LEvaHilde Merete GjessingBeathe SolbergLeseberta_23PiippokattaIna Elisabeth Bøgh VigreHilde H HelsethKarina HillestadTalmaPrunellaElisabeth SveeAnne-Stine Ruud HusevågKarin BergBård StøreTrygve JakobsenIngeborg GCamillaBenedikteJohn LarsenBjørg Marit TinholtTone Maria JonassenlillianerFrøydis H. ÅgedalTove