Forstår. Det er ofte slik med en god bokintensjon som ender med noe halvveis. Igjen takk for tipset. Skal sjekke ut boka etter hvert.
It meant "to within an inch or two, accompanied by a lot of screaming, and they pour hot tar on you just where your leg was". Pratchett: Interesting times.
Vet ikke helt hva jeg tenke om det, gitt.
Jeg har lest alle Harry Potter bøkene og koste meg til de grader. Rowlings har gjort en fantastisk jobb - er man tolv eller fjorten og leser en bok på 700 sider, da er bøkenes verden åpen for de fleste. Spesielt morsomt er det jo med de som leser den på engelsk og som Marte forbedrer engelsken sin.
Jeg var så frekk at jeg la denne begivenheten ut som en diskusjon ettersom jeg kan få noen tips om videre lesning. En annen grunn er at litteraturarrangementene på Blå trenger litt reklame.
Jeg har lusket litt på boksamlingen din og takker for tipset om boka Kvinnelige pionerer i menns verden. Den skal jeg sjekke ut før denne kvelden og ikke minst pushe i bokhandelen hvis den er bra. Er den god så langt?
Jeg gjør kun dette gjestearrangementet, men det er Litteratur på Blå hver tirsdag. Sesongens første er førstkommende tirsdag!
Isabelle Eberhardt – nomaden, forfatteren og legenden.
Litteratur på Blå i samarbeid med Ladyfest inviterer til en litterær festaften viet forfatteren og journalisten Isabelle Eberhardt (1877-1904). Eberhardt regnes som den første kvinnelige krigsreporteren. Hun kledde seg som en arabisk mann og skrev under pseudonymet Mahmoud Saadi for slik å få innpass i ulike miljøer. På tross av at hun var en levende legende er hun lite kjent i Norge. Eberhardt var ørkendykkeren som druknet i ørkenen, men myten omkring henne lever den dag i dag.
Hvem var hun, Isabelle Eberhardt? Var hun anarkisten Eberhardt? Feministen Eberhardt? Eller romantikeren Eberhardt som drømte om det lykkelige Arabia? Hun skrev reiseskildringer, noveller, artikler og en uavsluttet roman. Står litteraturen like sterkt i forhold til det myteomspunnende livet hennes? Denne kvelden har vi invitert et knippe Eberhardt-eksperter for å bli bedre kjent med kvinnen, forfatteren og de mange sagnomsuste historiene om henne.
I panelet: Sigrid Briseid, idehistoriker og lektor som skrev sin Master i Idéhistorie om Isabelle Eberhardt. Hun er også forfatteren bak utgivelsen Nomade var jeg – Biografi og tekstutvalg (2009)
Renate Thorbjørnsen er medieanalytiker i Retriever og medarrangør av Tekstallianse. Hun var redaktør for tidsskriftet Utflukt som viet et nummer til Isabelle Eberhardt i 2008.
Torunn Borge er anmelder og forfatter. Hun var redaktør for boken Yrke, reporter - Fra Isabelle Eberhardt til Vera Sæter (1999), en antologi med kvinnelige reiseskribenter.
Fred Uno Ljosland Huvenes er kveldens ordstyrer. Han er litteraturviter og bokhandler som har skrevet masteroppgave med reiselitteratur som tema: ”Å tyde fotspor i het sand - sannhetssøken og forestillingen om det ukjente i Thorkild Hansens Det lykkelige Arabien - en dansk ekspedition 1761-67 (1962)”.
Billetter 30 kroner i døra
For mer informasjon se http://www.litteraturpabla.no/ og http://ladyfestoslo.wordpress.com/
Boktips for å bli bedre kjent med Isabelle Eberhardt:
Torunn Borge: Yrke, reporter (antologi) Elisabeth Eide: Å finne deg igjen (roman) Sigrid Briseid: Nomade var jeg. Biografi og tekstutvalg
Tidskriftet Utflukt, 01/2008. Utsolgt men mulig å låne på Deichmanske hovedbiblioteket i Oslo.
Sven Lindqvist: Ørkendykkerne
Per Petterson: Månen over porten (essay)
Finn Skårderud: Andre reiser (essay)
Vel, hvis du liker sånt, så må jeg få anbefale Delafield: The Diary of a Provincial Lady. Utrolig morsom og et flott tidsbilde fra middelklassen i England på denne tiden.
Takk! Det er ikke den boken jeg leter etter, den er for ny! Denne her er jo midt i blinken for meg, så den må jeg lese. Jeg har ikke funnet så mange bøker om norsk sjømannsliv, så jeg gleder meg.
Er det ingen som har lest spenningsromaner fra syttitallet? Det var fryktelig synd. Da får jeg satse på at tilfeldighetene og et god antikvariat vil føre meg til målet ...
Tyskland: Blikktrommen av Gûnther Grass. En bok jeg ikke så lett glemmer. Handler om Oscar som bestemmer seg for ikke å vokse mer, og som kommuniserer ved hjelp av en blikktromme. Siden jeg er i siget: Spania: Driving over Lemons av Chris Stewart. Dette er en reisebok skrevet av han som droppet ut av Genesis før de ble berømte. Boken er en herlig beskrivelse av hvordan han og kona slo seg ned i Sør-Spania. Underholdende og varm, god skrevet og morsom.
Handler om Line (tror det er navnet) som reiser til sjøs som telegrafist fordi kjæresten er offiser. Han het Storm. Norsk forfatter. handlingen foregrå på et norsk skip - tid kanskje 60 eller 70 tallet. Tror også at det var en av Gyldendals seriene, at det kanskje var en ungdomsbok, men fåglarna vet. Noen som husker noe sånt? Det var en fin bok, husker jeg. Spesielt synes jeg det var gøy, jeg som er sjømannsbarn - det var ikke så mange bøker med det emnet.
Grattis! Velfortjent.
Min første Margit Sandemobok - lest i Spania i 1973-74. (Et lite forbehold - det kan også ha vært senere). En sjelden skatt - det var nesten umulig å finne bøker på norsk der nede på den tiden.
Denne boken husker jeg best fordi filmen basert på den var så utrolig dårlig! Jeg kan huske at jeg likte boken, og jeg gledet meg til å se film, men det var big time bummer.
Støtter den. Blir sagt mye bra og da er det vanskelig å finne tilbake på en lett måte.
Hvorfor det? Opplevde du den sånn, så gjorde du det. Det er ikke noe galt idet, skulle jeg tro. Boken er sikkert sånn for mange som leser den. Personlig syntes jeg den var ekkel, men det kan ha noe med at jeg for ung da jeg leste den. Tror likevel ikke at jeg skal gi den en ny sjanse med det første.
God bok!
Kjipt. Stikk innom seriebokgruppa på Nettby - der selger folk serier - kanskje noen har noe der? Eller prøv brukbarbok som selger bøker. Dessverre så har mine gått tapt i historien sus - leste dem på syttitallet og det er lenge, lenge siden ...
Cappelen Damm utga de første bøkene i Angelique ifjor - om de har gitt ut resten er jeg litt usikker på, men du finner dem der!