Jeg leser romanen I årene som fulgte av debutanten Arne Borg og myldreboken Borte vekk i byen av Flu Hartberg.
Simon Singh og Terry Pratchett.
Jeg har sansen for antikvariater. Hovedsakelig fordi jeg skriver historisk, og et av de beste stedene for å finne gamle bøker av denne typen er jo å antikvariatene. Men hver gang jeg er innom, leter jeg også etter to bøker som jeg leste første gang på syttitallet en gang. Mitt søtappelsintre av Jose Mauro De Vasconcelos er den ene. Den andre husker jeg verken tittel eller forfatter på, så den er mer vag. Jeg er like håpefull hver gang, og like skuffet når jeg går. Hva med dere? Noen bestemte bøker som dere husker godt, men ikke finner lenger?
Jose Mauro De Vasconcelos' Mitt søtappelsintre. oversatt til norsk i 1973.
Terry Pratchett, uten tvil!
Akkurat det jeg også tenkte. Katalogen og søkemotoren til Capris.no er en av de bedre innen nettbokhandler.
Jeg kan huske at jeg satt med noe av den samme følelsen da jeg leste denne for mange år siden. Men jeg leste Glassperlespillet av samme forfatter noe senere, og den likte jeg mye bedre.
Ta en titt på Odd Thomas bøkene til Dean Koontz. Veldig bra!
Jeg håper du forteller meg hva du synes :D
I Norge har vi svært få gode romanforfattere. Vi tror at vi har en håndfull, men skinner bedrar. Som oftest blir de underholdningsromaner uten særlig substans eller den språklige dreisen.
Skal jeg i første omgang begrense meg til Skandinavia velger jeg følgende forfattere og titler:
Jeg velger Karl Ove Knausgård og En tid for alt fra Norge.
Austisterna av Stig Larsson fra Sverige.
Claus Beck-Nielsen 1963-2001 av Claus Beck-Nielsen fra Danmark.
Savner det å legge til originale svenske og danske titler.
Så hyggelig! Jeg håper du forteller meg hva du synes...
Jeg hadde forventet en god leseropplevelse ved å lese Slik skjer det ikke. Det skjedde ikke. Skuffende lesning. Novellesamlingen holdt ikke høyere standard enn slappe ukebladsnoveller.
Ha en fortreffelig bokhelg!
Takk. Alltid gøy når noen har lest bøkene. Det begynner å hli en stund siden. Timingen for Dara var ikke den aller beste. Bok 2 kom ut dagen etter 11 september ... dessuten var nok ikke markedet rede for en innvandrerhelt. Om de er det nå, gjenstår å se. Ambjørnsen har faktisk anmeldt en av mine bøker, den aller første (ikke Dara). Mulig han ville ha likt Dara bedre ... kunne vært gøy å hørt hva han ville sagt. Jeg har sansen for hans anmeldelser.
Mulig det har noe med hva markedet vil ha. Det er tydeligvis en forkjærlighet for de slitte, alkoholiserte politimenn. Det er litt klisje: "politimenn har en tøff jobb, derfor må de drikke". For noen år siden utga jeg to bøker med en krimhelt som var noe annerledes, Dara Singh var 35, edru og Sikh. Det slo ikke helt an, så enten var ikke markedet rede for en unorsk helt, eller så var det fordi Dara var for ung og for edru ...
Denne boka er en av de mest spennende jeg har lest hittil. Det handler om en gutt som går på en skole men oppdager etter vert et kammer. Og drar ned med bestevennen sin og læreren hans.De møter på mange farer men de for du lese selv.
Jeg leser like gjerne nynorsk som bokmål. Det kommer helt an på boken - akkurat som jeg like gjerne leser på svensk eller dansk, egentlig.
Takk for tipset. Jeg har bestilt min kopi, og gleder meg til å ta det i bruk for fullt!
Denne er forsåvidt ikke Norge, selv om den er det likevel. Vestover til østen av Hild Henriksen. Anbefales absolutt - men er vel nå bare mulig å få tak i på biblioteket!