Gunnar Larsens forfatterskap begrenser seg til fem romaner såvidt jeg vet. I tillegg til I sommer har jeg bare lest dokumentarromanen To mistenkelige personer en gang for lenge siden. Så jeg kan ikke komme med noen anbefalinger utover at debutboka er skrevet på et frydefullt og sitatvennlig norsk. Med andre ord en oppmuntring til å gå videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tradisjonell krim, hvor en podcaster er etterforskeren (litt gøy det da)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk inspirerende bok, skrevet og lest på en morsom måte. Anbefales til alle som vil bli sporty og uredd, men ikke får det helt til

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for dine utfyllende og artige kommentarer, Harald. Jeg får nesten lyst til å lese «I sommer» på nytt, og også mer av Gunner Larsen. Ser at jeg har påbegynt To mistenkelige personer, men vet ikke helt hvorfor jeg ikke fullførte.

Har du eller andre noen anbefalinger når det gjelder Gunnar Larsen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En roman om nye sjanser og blomstrende samfunn fra forfatteren av The Lighthouse Bookshop.

Den spirende landskapsarkitekten Luisa MacGregor sitter fast i et spor - hun hater sjefen sin, hun bor sammen med søsteren sin, og hun sørger fortsatt over tapet av mannen sin for mange år siden. Så når hun får muligheten til å ta på seg å utvikle et jordstykke i en ganske bortglemt og fattigslig landsby, ser hun sjansen til å bygge en hage som kan få området til å blomstre.

Da hun ankommer den nedslitte kystbyen Collaton på nordvestkysten av Cumbria, innser hun at dette kan bli en utfordring. Men sammen med Cas, en lokal idrettslærer, og Harper, en tenåring hvis liv har tatt feil vending, er hun fast bestemt på å få hagen i gang.

Så når samfunnet kommer sammen og hagen etter hvert begynner å ta form, føler hun at lykken kan ha snudd. Kan hun dyrke gode ting på denne steinete bakken? Og kan kjærligheten blomstre underveis...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste Gunnar Larsens "I sommer" for mange år siden, og skrev også om den. Fordi jeg den gang ikke fant den i Bokelskeres bokbase, la jeg den inn selv. Den ble dermed liggende bare i min boksamling. Dette var en gammel Lanternebok, uten iSBN-nummer. Jeg synes dette systemet er dumt. Kanskje er det også en del av svaret på spørsmålet du reiser, Harald, hvorfor bøker som Larsens ikke når frem til så mange nye lesere, eller tilsynelatende ikke gjør det.

Jeg likte "I sommer" svært godt - absolutt lesverdig, og begrunnelsen finner du her!
Jeg ser at jeg har konkludert med at Larsen er en forfatter som ikke bør gå i glemmeboken :-) Fint at du har trukket han frem igjen, Harald.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kan det være denne: Grill en kristen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leseverdig men falmet klassiker?

Denne romanen fra 1932 har en melankolsk start. Hovedpersonen begynner sin fortelling bare én måned etter sin kones død. En intens forelskelse utgjør kjernen i historien, men den skyggelegges av kontroversielle temaer om utroskap og homofili. Mot slutten, side 113, merket jeg meg til og med en klar referanse til Sigmund Freud.

Nå om dagen hører vi gjerne om hvor attraktiv Oslo er blitt de siste årene, men Gunnar Larsen hyller byen slik den var en sommer og høst rundt 1930. Heldigvis, mye av det han beskriver med slik innlevelse og entusiasme finnes omtrent uforandret: Marka med Tryvann, villastrøket ved St. Hanshaugen, fjorden, stiene på Bygdøy. Noe derimot er forsvunnet: restaurant Skansen, ferjen Skarpsno-Oscarshall, Christiania Dampkjøkken i Torggata.

Gunnar Larsens vellykte debutroman fra 1932 har forlaget gjenutgitt mange ganger, seinest i 2022. Men skal en tro statistikken til Bokelskere.no, når boka ikke lenger fram til så mange nye lesere. Hva kan det komme av?

Godt sagt! (7) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

To bra artikler om verket, spesielt den i Sivilisasjonen. Dette var nyttig informasjon med tanke på hva som er mulig å få ut av teksten. Merker også at personen Mary Shelley gjør meg nysgjerrig, tenk at en kvinne fikk til dette på 1800-tallet, det i seg selv sier mye om henne.
Nå kan jeg nesten ikke vente med å ta fatt på historien - tror jeg går for den nynorske varianten.
Takk til deg og alle andre som bidrar til engasjement :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Folk hadde bruk for han. Dei trong han. Og det var den beste gåva nokon kunne gi eit anna menneske.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ute var det en blek aften. En trett, grå bris subbet over gaten og løftet støvet såvidt det hang. Dagen virket slitt, som eldet før tiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det er dager hvor hjertene på en hemmelighetsfull måte passer sammen, dager som lykkes som om timene selv var glade.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du er behjelpelig som alltid, og nå tok du deg tid til å dele mer av dine funn. Et virkelig utfordrende liv Mary Shelley har hatt må jeg si.
Interessant spørsmål du stiller, som jeg håper Nikolai svarer på :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

People do not pass
away,
They die
and then they stay.

Naomi Shihab Nye

Voices in the Air
Poems for Listeners

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for bidrag Kirsten:) Ikke helt lett å skjønne hva du vil formidle, men det er ikke så nøye egentlig. Det er dette avsnittet som Nikolai skrev, som hadde vært interessant å få lest i en norsk oversettelse:

« The edition that I’ve read, by the way, not only includes the complete text of “Frankenstein” in part one, but also an introduction with biographical and historical context and a selection of contextual documents. In part two you get a thorough introduction to five different schools of literary criticism: psychoanalytic, feminist, gender, Marxist and cultural. After each introduction, you get an analytical essay from that school’s perspective on the novel. One final essay demonstrates how several critical perspectives can be combined.»

Ha en god kveld!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nyaste utgåve av Mary Shelleys Frankenstein vart utgitt på Skald forlag i 2016 i ei omsetting av Øystein Vidnes. Boka er framleis å få frå forlaget eller i bokhandelen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk Nikolai, for utfyllende og inspirerende omtale. Finnes denne utgaven oversatt til norsk?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte konseptet med å kunne leie en bokhandel for 2 uker hvor du i løpet av disse ukene kunne sette ditt personlige preg på butikken, og fremheve de bøkene du selv liker og vil at andre skal oppdage. Det ble det dessverre svært lite av og kulissene kunne vært hva som helst og i stedet fikk vi en hovedperson, som etter å ha tilbrakt et par netter (og dager) med en kjekkas som hadde leid butikken de samme ukene som henne,lurte på hvorfor denne begynte å trekke seg unna og holde hemmeligheter for henne.
En feelgood bør selvfølgelig ha en kjærlighetsshistorie, men denne fremstod ikke særlig troverdig og jeg personlig ville hatt noe mer om butikken,bøkene, samtaler med kunder osv. Jeg skulle ønske at forfatteren gjorde litt mer ut av det kule konseptet hun satte i gang.

En helt grei fortelling å lytte til en sensommerdag, men ikke noe mer.

Dette er første bok i en ny serie, selv kommer jeg ikke til å følge den videre, men det kan se ut til at en av bøkene går for seg rundt juletider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikBertyAlexandra Maria Gressum-KemppiToveTanteMamieVannflaskeKirsten LundTove Obrestad WøienElisabeth SveeSynnøve H HoelGodemineHeidi HoltanKari FredriksenKjell F TislevollAskBurlefotAvaTrine Lise NormannlittymseKjersti SIngebjørgmarvikkisIngunn SSissel ElisabethEivind  VaksvikEllen E. MartolJoannAneEgil StangelandAmanda ACatrine Olsen ArnesenGro-Anita RoenBente NogvaLinda NyrudAnn ChristinMarianne MRonnyToneGunillaJulie StensethBjørg L.