Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svart vann er en interresant bok som jeg likte ganske godt, selv om den er veldig kort for å være Oates. Spennende med saken på 90- tallet, kan ikke si jeg husker den, men ja kanskje for ung for det. Håper du får en god lesning og har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Til fyret er en bok der en må også tenke mye mellom linjene, men samtidig konsenterer seg rundt det skrevet. Håper du har god lesning og kos deg 25+ varmegrader og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt kjedelig, kanskje meg, men jeg kom ikke inn i den, og den ga meg ikke noe nytt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynte nettopp på denne, lydbok, spennende og enkel som "gå-bok" - litt banal kanskje(?) - får se hvordan det utvikler seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kor og kortfilmfestival er nok kjekke aktiviteter å drive med i helgen. Strikking av julegaver hørtes veldig fint ut. Kjekt med godt skrevet bok og håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja noen bøker har man en like gyldig mening til om det gir mening. Ja Krosgaard har hørt mye om. Ja livet er dessverre for kort for å rekke alt. Håper du får en god lesning og har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er litt av en historie dette, men jeg gjorde meg noen tanker underveis som tok noen prikker vekk fra terningen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt en bok det er verdt å bruke tid på, enten du har gamle foreldre og demensspørsmål, eller du har tenkt å bli gammel selv :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helgen har startet. I lesesirkelen jeg er med skal i oktober måned lese skyggedanseren av Sara Omar, som jeg er veldig spent på. Har lest dødevaskeren for en stund tilbake for meg selv og husker at man blir rystet av innholdet og de Omar beskriver som er trist på mange måter å lese. Men en god bok, så er spent på oppfølgeren.

Har du lest Sara Omar?

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ytringsfrihet handler om å tillate de meningene man ikke deler.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er viktig å huske at religion til alle tider har vært mot likestilling mellom kjønnene. I dag sprer muslimske imamer propaganda på internett om at kvinnen skal være underordnet mannen: Hun skal ikke inneha noen rettigheter, men være eid av en mann.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sam Lloyd er mest kjent for boka Minneskogen som ble utgitt på norsk i 2021. Selv om den hadde fått mye skryt og jeg likte den, var den samtidig noe lunken. Ble ikke helt betatt.

Selv om man ikke ble helt begeistret, er det kjekt å gi et forfatterskap en ny sjanse, for man vet aldri hvilken retning det kan gå. Det er enten eller.

Idyll varer vel ikke evig?
Kjølvann er om Lucy Locke som har alt. Et vakkert hus, mann og fine barn. Etter en noe turbulent fortid, har hun endelig livet på stell. En livstruende storm er på vei, og hun får en beskjed som forandrer tilværelsen hennes helt. Hun får vite at det er blitt sendt et nødsignal, og båten deres er funnet. De regner med at det er hennes mann, Daniel som har sendt nødsignalet. Men det er ikke det verste. Hverken han eller datteren eller sønnen er å se noe sted. Har han tatt dem med i båten? De nærmeste timene blir svært avgjørende, og Lucy lever i en uvisshet da hun ikke får tak i noen av barna. Er hun i ferd med å miste alle sammen?

I mellomtiden blir man kjent med etterforsker Abraham Rose, og han gjør jobben sin til tross for helseproblemer, og han er heller ikke den med størst selvtillit på grunn av utseende. Likevel prøver han å gjøre jobben sin og hjelpe Lucy så godt han kan.

Ujevn drivkraft
Dette er en krim og må si at boka var svært tam med tanke på begynnelsen og hvilken sjanger den tilhører. Introen var god, og så opplever man en dødtid før man er midtveis i boka da ting tar seg opp igjen, og så daler det enda en gang. Både Abraham og Lucy var karakterer jeg ikke fikk noe bånd til. Lucy virket noe høy på seg selv og etterforskeren er typisk som sliter med et eller annet, og som prøver å holde fokus på jobben på tross av ting han sliter med.

Det jeg likte aller minst var nok fortellerstemmen. Det var lite driv, savnet mer milljøbeksrivelse og likte ikke de religiøse partiene i boka. Derfor var boka dessverre et slit å fullføre. Det var en bok jeg gjerne ville like, da konseptet virket interessant og i sommer leste jeg to båtkrim. Det var denne og Svarte seil av Rebecka Edgren Aldén, og jeg må si jeg likte Svarte seil mye bedre. De har ingen likheter når det gjelder selve handlingen, men siden begge dreide seg delvis om båt, var dette grunnen til sammenligningen.

Syntes Kjølvann ble noe tungtrødd, karakterene hadde lite kjøtt på beina, og savnet mer suspense. Bokas hensikt var å være spennende og rørende, men jeg følte ingen av delene. Den hadde noen gode partier, men de ble for lite utnyttet. Minneskogen var et hakk bedre.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Cappelen Damm, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Romanen Felemakaren er en fin blanding av romantikk og realisme - mange vil kanskje mene at romanen noen ganger får litt slagside med vel mye bonde-romantikk og med et innhold som bare vil ha spesiell interesse for Hoems egen slekt(?) - Men her er det nok veldig mye av allmenn interesse også - Synspunkter på dette?
Mer om Felemakaren i Reading Randi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjekt med spennende bøker, og veldig fint å få ryddet opp. Håper du har god lesning og ha en god uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interresant det du leser. Håper du hadde og ha en god lesning, ha en god uke :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En interessant liste, tusen takk Harald. Vel verdt å bli minnet om den spanske borgerkrigen og Franco-regimet, som fortsatt påvirker Spania.

Jeg skjønner at du må gjøre en avgrensing og velger de bøkene du selv har lest. Likevel – burde ikke journalist Lise Lindbæk få en plass på listen. Jeg forslår Bataljon Thälmann fra 1938 og Brennende jord fra 1958. Jeg anbefaler også Sigrun Slapgards biografi om Lindbæk, Krigens penn.

Et sidespor, Lise Lindbæk blir omtalt som Norges første kvinnelige krigskorrespondent. I biografien om arbeiderpartikvinnen Rachel Grepp (Elisabeth Vislie), blir også Grepps datter Gerda omtalt som vår første kvinnelige krigskorrespondent. Kanskje er det umulig å si med sikkerhet hvem av disse to unge, modige kvinene som kom først til Spania. Noen som vet?
Ingen stor sak, men hvorfor er det så viktig å være først? Et markedsføringstriks for å skape oppmerksomhet?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Lars MæhlumNorahBerit Elisabeth NysæterIngeborg GBeathe SolbergBjørg RistvedtToveAnniken RøilIna Elisabeth Bøgh VigreAvaHeidiMarianne  SkageCatrine Olsen ArnesenBruno BilliaertGrete AmundsenSolveigVannflaskeTor-Arne JensenEivind  VaksvikKirsten LundEileen BørresenStig TKjell F TislevollPer LundPiippokattaBjørg L.Vanja SolemdalDolly DuckVibekeEster SHilde H HelsethOle Jacob OddenesEvaLilleviSynnøve H HoelAnne Berit GrønbechDemeterKristine LouiseV. HulbackDagfinn Jakobsen