Bare hyggelig. Fint at omtalen min kunne være litt til hjelp av bokvalg :) Lykke til med resten av lesingen og håper du blir noe klokere på området.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har jo Døde menn går på ski, hvor forfatteren leser selv, med litt dårlig sørlandsdialekt. Fryktelig morsomt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et satirisk blikk på Hollywood.
Hovedpersonen Myra Breckinridge ankommer Hollywood med ambisjoner om å sikre seg makt og penger. Vidal bruker anledningen til å harselere over filmindustrien, men tar først og fremst et oppgjør med tradisjonelle oppfatninger om kjønn og seksualitet. Vidal gir et artig tidsbilde fra 1960-tallet der TV er i ferd med å slå ut den klassiske filmen mens ungdommen fortsatt satser alt på å bli stjerner. Romanen fra 1968 er både vittig og til tider krass. Den har også en del poenger som fortsatt virker aktuelle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Smart

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips. Jeg lånte denne etter å ha sett omtalen din. Jeg leser og funderer så hjernen min koker. Det er superinteressant, selv om jeg bare får et overfladisk overblikk (og litt hodepine) så er det faktisk et overfladisk overblikk mer enn jeg hadde fra før.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg likte i hvertfall Olive Kitteridge veldig godt. Solid 5 fra meg. Har ikke lest de to siste i serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har helt rett, Amy og Isabelle handler ikke om Lucy Barton. Jeg var litt rask i svingene der. Jeg leste den første Olive Kitteridge, og likte den godt, men jeg har ikke tenkt å lese bok nr. 2 om Olive (foreløpig). Det er alltid moro å finne en forfatter som er ny for en!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken gir en engasjerende innføring i jordens klimahistorie, med fokus på de dramatiske endringene som har formet planeten vår over millioner av år. Müller tar leseren med på en reise gjennom tid, fra istider til varme perioder, og forklarer hvordan vulkanutbrudd, platetektonikk og endringer i atmosfærens sammensetning har påvirket klimaet. Müller kombinerer sin faglige ekspertise med en evne til å fortelle engasjerende historier. Han kombinerer tekniske beskrivelser med anekdoter og personlige historier, noe som gjør at leserne kan relatere seg til materialet. En bok som gir bakgrunn for å forstå den klimakrisen vi står overfor i dag, som i motsetning til tidligere er menneskeskapt. God og viktig bok.

Omtale fra forlaget.

Jordens klima har aldri vært stabilt. Kloden har vekslet mellom å være et drivhus og et ishus. Går vi 55 millioner år tilbake, var planeten vår over fem grader varmere enn i dag, mens den for 20 000 år siden var fire grader kaldere. I historisk tid har klimaet bidratt til sivilisasjoners vekst og fall. Utfordringen i vår tid er at klimaet endres så ekstremt raskt. Nå er vi igjen på vei inn i drivhuset - i full fart og for egen maskin. I denne boken, krydret med overraskende fakta, vitenskapshistorie og ny forskning, får vi bakgrunn for å forstå den klimakrisen vi står overfor i dag.
Ved å ta for seg jordens dype klimahistorie spør Reidar Müller hva den kan fortelle oss om fremtiden. Hvordan så verden ut da jordens klima var bare litt varmere enn i dag? Hva skjedde forrige gang Golfstrømmen kollapset? Og når levde det alligatorer og kameler i Arktis?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende og lettlest krim, men litt for action-/handlingsdrevet for min smak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Havnivået øker for hvert år som går, og dersom FNs klimapanel treffer med anslagene sine, vil havet stige med mellom 43 og 84 cm innen 2100. Et av de dystreste scenarioene spår et havnivå som er nesten seks meter høyere i 2300 enn i dag. Da får vi et globalt havnivå som i forrige mellomistid. Hvis det slår til, vil det være dramatisk dersom en milliard mennesker lever i kystnære strøk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hemningsløst har vi gjøvet løs på dagens skoger. Siden sivilisasjonene oppsto, har vi fjernet smått ufattelige 12 millioner kvadratkilometer med skog, eller tilsvarende USAs areal. Bare i årene 1990 til 2016 forsvant 500 000 kvadratkilometer av den. I dag er kun 30 prosent av landjorden dekket av skog, og vi fortsetter - ufortrødent og tankeløst - å hogge oss innover i dette gigantiske lageret av karbon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel overstått helg alle sammen! Jeg har vært bortreist i helgen, men fant tid til å lese Trude Teige sin sjette bok om Kajsa Coren, Aldri tilgi. Lettlest og spennende. Terningkast 5.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest 4 av bøkene om Lucy Barton så langt. Den nyeste, Amy og Isabelle, har jeg ikke lest ennå. Jeg har likt alle bøkene (veldig) godt, og har gitt de terningkast 4-6. Oh William er bok nummer tre, terningkast 5 fra meg. Det er nok en fordel å lese bøkene i rekkefølge, og personlig så må jeg innrømme at jeg foretrekker å lese bok, ikke høre på lydbok. Jeg finner bøkene om Lucy Barton lettleste, men jeg tror allikevel at de kan kreve noe refleksjon og pauser som man da lettere får ved å lese på papir.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med deg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en interessant liste. Det er også verdt å merke seg at listen har blitt laget etter at over 500 romanforfattere, novelleforfattere, non-fiction forfattere, poeter, bokelskere og NYT har listet opp sine favoritter. Så er det de 100 bøkene flest har ført opp som havnet på den endelige listen. Man kan gå inn på hver enkelt forfatter og se hvilke bøker som er på vedkommendes topp ti liste. Blant forfattere som har deltatt er Stephen King, Bonnie Garmus, Claudia Rankine, James Patterson, Sarah Jessica Parker, Karl Ove Knausgaard, Elin Hilderbrand, Thomas Chatterton Williams, Roxane Gay, Marlon James, Sarah MacLean, Min Jin Lee, Jonathan Lethem and Jenna Bush Hager.

Liste forfattere

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er alltid plass for nye lister over tidens beste bøker. I samarbeid med forfattere og kritikere har New York Times utropt de 100 beste bøkene utgitt etter årtusenskiftet. Som ventet lener en slik liste seg på en overvekt av bøker skrevet på engelsk. Desto gledeligere er å finne forfattere som Ferrante (Italia), Sebald (Tyskland), Arnaux (Frankrike), Bolaño (Mexico), Aleksijevitsj (Belarus/Hviterussland) og Norges egen Jon Fosse. Tove Ditlevsen (Danmark) er også med fordi det er først nylig at erindringene hennes fra 1967-71 er oversatt til engelsk.

Flere av titlene på denne nye listen er blitt lest og diskutert av lesere her på bokelskere.no. Den omfatter både skjønnlitteratur og faktabøker. NRK har kommentert kåringen og laget en lett tilgjengelig oversikt. NRK oppgir dessverre ikke hvilke av bøkene som alt er utgitt på norsk.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Dette er en helt OK bok om sukkerinnhold i maten vår. Den fungerer fint som en slags oppslagsbok, men man får være obs på at "dataene" er hentet fra 2005 og noen av varene kanskje ikke lenger er på markedet eller har forandret seg noe. Her burde det nok fra Lindbergs side foreligge en oppdatert versjon, noe jeg ikke kan se at har kommet i skrivende stund.
Det kan være noe kjedelig å lese gjennom alle matvarene som blir tatt fram. Mye er generell informasjon og noen matvarer er kanskje unødvendig å ta fram. Mye kan man lese seg til i butikken, men samtidig er det greit å ha mye på et sted som et oppslagsverk. Sånt sett fungerer boken greit, men samtidig er boken ikke den helt store greia. Man får allikevel noen aha opplevelser når man finner ut at en sjokolade kroneis innholder 17 sukkerbiter og en Sandwich is innholder 27 sukkerbiter i følge Lindberg. Her kan jeg ved et nærmere blikk se at det kan være snakk om en feilberegning der han har sidestilt gram med milliliter. Jeg har sendt mail til Linbergklinikken, men dessverre ikke mottatt noe svar i skrivende stund. Dette svekker nok noe av tilitten til boken, selvom det uten tvil er altfor mye sukker i de industriproduserte matvarene vi spiser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Billy Summers er leiemorder og dekorert Irak-veteran. Han har en regel for a akseptere et oppdrag. Vedkommende han hyres til å drepe må være et fælt menneske. Ondt. En som fortjener å dø. Da Nick kontakter ham, bestemmer Billy seg for at dette blir hans siste drap. Oppdraget er meget godt betalt, så han kan leve ubekymret resten av livet etter at jobben er gjort.
Dekkhistorien hans er at han er forfatter. Han må nemlig vente en god stund på at offeret hans skal innfinne seg.
Billy blir en del av nabolaget, men har også en annen bolig der han er en annen person. For sikkerhets skyld. Det viser seg å være både lurt og skjebnesvangert.

Nok en godt og intelligent skrevet historie fra mesteren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for den nyttige sammenlikningen av to viktige KI-bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En gang på nitti-tallet var jeg tilstede på en tale/ forelesning med Umberto Eco. Det var en aparte opplevelse. Eco talte på italiensk med to translatører til stede - en fransk og en engelsk.
Han snakket om viktigheten av biblioteker - og den betydningen offentlige bibliotek hadde hatt for ham.
Han fortalte om sin bestemor som hadde 5 års skolegang og var en flittig bruker av stedets bibliotek. Flere ganger i måneden tok hun veien innom og lånte bøker til seg selv og barnebarnet. Hun lånte historiebøker og skjønnlitteratur av kjente klassiske forfattere som Victor Hugo, Balzac, Dostojevski osv…… og Ibsen! (hvis translatøren oversatte riktig).
Og lille Umberto ble kjent med verdenslitteraturen. :)

Det ble også fortalt at etter hans død skulle hans private bibliotek komme offentligheten tilgode.
Noe som også har skjedd.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Ann Helen EHelena ENickBookiacJohn LarsenAmanda ATrude OmaDemeterSigrid Blytt TøsdalSverreBjørg L.Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJulie StensethNicolai Alexander StyveJoannTorill RevheimKirsten LundMorten MüllerMarit AamdalMarenKaren PatriciaElisabeth SveeTore OlsenJakob SæthreTonje-Elisabeth StørkersenHavÅsmund ÅdnøyJarmo LarsenHenrik  Holtvedt AndersenLars MæhlumAnniken RøilbrekellinoronilleEvaVibekeMats L.Karamasov11Emil ChristiansenIngeborg GLaila