Tore Renberg sin siste bok har jeg også notert meg. Fin sammenstilling du har der med forskjellige forfattere som viser og ikke forklarer. Det appellerer til meg også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Amor Towles har jeg ikke lest noe av, må sjekke bøkene hans :) Etter å ha blitt ferdig med Afrodites basseng, så er det "bare" 1984 jeg leser akkurat nå - eller hører på lydbok på Nrk, rettere sagt. Innimellom lesing av bøker, så liker jeg godt å lese om bøker. Det driver jeg med nå: finner ut hvilke bøker jeg har igjen å finne/lese i forbindelse med årets leseutfordring (the 52 bookclub 2024 challenge), og ellers lese om andre bøker jeg måtte ha lyst til å lese. Det koser jeg meg masse med, minst like mye som selve lesingen av bøker. God helg alle!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg leser en av romanene til Georges Simenon, han skrev ikke bare om kommissær Maigret. Denne jeg leser er «Tre rom på Manhattan» skrevet i 1946. Godt fortalt om forholdet mellom to enslige mennesker, sjalusi/mistrohet men også ømhet. Absolutt lesverdig og fengslende. Harald K har skrevet en fin omtale av boka og det ligger an til å bli en sekser på terningen fra meg og!
Ellers har jeg startet så vidt på Gert Nygårdshaug siste, en selvbiografi «Med sommerfuglhåv i Amazonas» Lånt på BookBites.
Da er det bare å lese i vei folkens nå som det er helg! :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei ! Var på Ark i går. De har jo pocket boktilbud hele tiden. Denne gangen fant jeg :

Mormor danset i regnet & Morfar pustet med havet av Trude Teige
Begynnelsen & Den mørke rosen av Cynthia Harrod-Eagles

Jeg må lese noe lyst & lett nå. Tror jeg tar for meg Trude Teiges serie som egentlig er 3 bøker, den andre serien er mursteinlignende i tykkelse - serie på 35 bøker hvorav 5 er oversatt til norsk.

Det tar litt tid før jeg får bøkene jeg har bestilt vedr. de harde 30-årene, alt fra sakprosa -> roman + historie som er tips jeg har fått av takket være andre Bokelskere, for jeg var blank utover Gravers & Jonas Bals bok (Streik). Før jeg leser Tukthuslovene av Hans Petter Graver. Andre har bakgrunnsstoff til å lese Gravers bok allerede - jeg har ikke det. Min litteraturliste har jeg lagt til forlagets bokomtale på bokens side. Dersom andre har flere tips mottas de med takk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg elsker Amor Towles, har lest to av hans bøker, og det var så deilig å lese noe om mennesker uten at det blir påtrengende, og slik er det med Elizabeth Strout også. I går hørte jeg på radioen at Tore Renberg har skrevet en bok der alle digresjonene som kan følge en enkel skitur, ble tatt med i historien. Han viser, og forklarer ikke. Sånn er det med Strout og Towles også. Og noen flere som jeg ikke husker i farta. God lesehest til alle!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I går rakk jeg ikke å skrive helgetråden, var nemlig på kino på kvelden. Jeg så Quisling siste dager. I dag tenkte jeg å begynne på Amor Towles table for two som jeg er veldig spent på. Jeg synes han er en av de dyktigste forfattere USA har i dag. Hvis du ikke har lest En gentlemen i Moskva eller de andre bøkene hans så vil jeg gjerne anbefale de.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en fin helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bokomtale /Forlag

Demokratiet, det er oss er et kampskrift for et styresett vi har begynt å ta for gitt.

Mens Norge troner øverst på demokratiske indekser er demokratiet i tilbakegang internasjonalt. Vår sikkerhet, handel og velferd avhenger av at så mange land som mulig er demokratiske. Men for å være en legitim forsvarer for styresettet ute, må vi holde vår sti ren hjemme.

Det norske demokratiet har flere sårbarheter som kan gjøre dette vanskeligere for oss, hevder tidligere stortingspolitiker for Arbeiderpartiet Jette F. Christensen i sin debutbok. For hva har Fosensaken, aksjehandel, organiseringen av NRK, seksuell trakassering i forsvaret, håndtering av pandemien, norsk Europadebatt, og avlysningen av Prideparaden med norsk sikkerhet å gjøre? Jo, de svekker både tilliten til det norske demokratiet og Norges mulighet til å kjempe for demokrati i andre land. Vi trenger begge deler. For trygghetens, pengenes og styresettets skyld.

Gjennom intervjuer og møter med sentrale representanter for blant annet rettsstat, presse, statlig voldsmakt, det sivile samfunn og politikken, ønsker Christensen å bidra til vår felles beredskap. For aldri har de demokratiske institusjonene våre vært mer presset, og aldri har vår tillit til de som skjøtter dem vært skjørere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I was homesick, had been homesick for months. But home was hardly a place I could return to. Home was something in my head. It was something I had lost.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg stopper deg der, før du involverer for mye av fritiden din til denne bokmeldingen. Det er like greit å bare være helt åpen om at denne historia handler om nazivampyrer.

En bataljon med tyske soldater søker ly i en liten borg i en lite befolket del av Romania. Borgen er dekket av kors på alle vegger, men mangler ellers bekvemmeligheter som strøm og hyggelig selskap.

En av soldatene lar seg invitere til å forsyne seg av et kors og tror du ikke den klumsen greier å rive ned deler av veggen? Altså helt utrolig. Men, bak den veggen, er det noe... er det noen der?

Snart skal det bli folksomt i borgen, den må fylles på med nok en bataljon soldater, en historiker og hans datter hentes inn, og plutselig dukker det opp en mann med rødt hår og en stor koffert.

Den gjentagende setningen "the man with the red hair" får meg av en merkelig grunn til å tenke på en vits om Dan Brown sitt forfatterskap. Det skulle heller ikke forundre meg om Dan Brown har sett mot Wilson for inspirasjon.

Jeg har ikke hørt om Wilson før, men det er litt i samme hylle som Steven King dette, kanskje noe lettere i formen. King ville nok spilt ut noen av  ideene videre, men nå er vi hvertfall spart for et par hundre sider.

Jeg lar tre av seks SS-soldater forsvinne sporløst fra vaktposten sin for denne mildt gufne historien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lettlest og til tider fengende. Det er noe med dialogen som skurrer innimellom. Oppstylted. Helt grei underholdning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, denne serien hadde jeg helt glemt bort. Gleder meg til å lese videre:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Merkelig slutt på denne - forstod den visst ikke helt jeg.......

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg har fått lest meg opp om de harde 30-årene - gleder jeg meg til å lese boken din "Tukthuslovene". Ser på LibraryThing . com (gratis nettbibliotek USA, som er verdensomfattende) at du har utgitt flere bøker som er av interesse. Noen har jeg satt på min ønskeliste der.

Velkommen til Bokelskere, håper du finner deg til rette her. Sidsel Nesse : FAQ - det du kanskje lurer på - innehar en liste med råd & tips for hvordan bruke nettbiblioteket Bokelskere

Godt sagt! (2) Varsle Svar

It would be mortifying to the feelings of many ladies, could they be made to understand how little the heart of man is affected by what is costly or new in their attire; how little it is biased by the texture of their muslin, and how unsusceptible of peculiar tenderness towards the spotted, the sprigged, the mull, or the jackonet. Woman is fine for her own satisfaction alone.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne var vond å lese, og vanskelig å legge fra seg. Den hadde nerve og i likhet med "Skilsmissen" så synes jeg det er et vellykket grep å se ting fra de forskjellige involvertes synsvinkel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I løpet av 1300-tallet, det siste århundret uten trykkpressen, ble det produsert 2,7 millioner bøker i Vest-Europa - på 1500-tallet er tallet oppe i nesten 220 millioner. Det er altså rundt åtti ganger så mye, men det stopper ikke der. Takket være billigere papir, forbedret teknikk og bedre leseferdigheter fordobles dette på 1600-tallet, til drøyt 500 millioner bøker, og på 1700-tallet når antallet nesten en milliard.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Cecilie Ystenes Myhre er mental coach og gründer. Hun har også, som mange andre, sin egen podcast. I denne boka gir hun eksempler på hvordan man skal få overskudd til å få verden til å gå rundt. Men er boka like nyttig for alle?

I Hvilekraft beskrives det at det ikke bare er en type hvile, men at det er mange måter å hvile på, for å få best utbytte av det. Å hvile er viktigere enn vi tror, og det er viktig å gjøre det på riktig måte. Forfatteren skriver også om følelser, hvor viktig det er å lytte til kroppen vår, og noen ganger må man gi slipp på folk, hvis de viser seg for å være såkalte "energityver".

For mange utdrag fra podcasten hennes
Det er ikke ofte jeg leser slike bøker. Det spørs litt hva temaet er, eller om det er noe jeg vil lære mer om på måfå. Men tar dog ikke slike bøker spesielt seriøst. Ystenes Myhre kommer med noen egne råd, men boka begynte etter hvert å føles mer og mer ut som en reklame for podcasten hennes. Hun deler utdrag fra hva tidligere gjester har fortalt henne om deres erfaringer og hva som fungerer for dem. De fleste av dem er "kjendiser", og dermed føltes ikke boka så veldig relevant for meg. Det er mest om erfaringer og råd for travle mennesker med karriere og hektisk familieliv. Det var ikke mye for oss som bor alene eller lever et rolig liv med eller uten sykdom. Jeg er heller ikke så veldig interessert i podcaster, så disse utdragene ga meg ikke så mye. Sånn sett var ikke boka så veldig nyttig, i hvert fall ikke for min del.

Kanskje ikke like relevant for alle
Selv har jeg levd med ME de siste tolv årene, så når det kommer til overskudd, kommer jeg nok ikke til å få det på samme måte som andre, eller hvordan jeg skal forklare det. På grunn av det må jeg balansere energien på en litt annerledes måte enn det som er vanlig for andre. Men det var interessant å lese om forskjellig type hvile, for det er lett å tenke at hvile er hvile. I slutten av hver kapittel, er det også med sammendrag over hva man nettopp leste om. Sånn sett er boka veldig lettlest og oversiktelig, men noen kommer sikkert til å få mer nytte av boka, enn det jeg gjorde.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Aschehoug, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tar for seg et viktig tema, og er innom flere interessante etiske dilemma. Jeg syntes den var jevnt god og spennende hele veien. En bok jeg lett kan anbefale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne historien var totalt ukjent for meg. Mannen også forsåvidt, selv om jeg jo har sett opptak fra vielsen av vårt nåværende kongepar.
Er fascinerende liv, som startet på Madagaskar. Som sønn av misjonærer var livet hans staket ut, og selv om han fulgte retningen, tok han mange krumspring på veien, noe som endte i fortvilelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenElisabeth SveeLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina GAnne-Stine Ruud Husevåg