Gjenferdet inn høres veldig interessant ut. Leste anmeldelsen på NrK. Det er litt merkelig at flere bøker her på Bokelskere som ikke har bokomtale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å ja, du nevnte henne sist helg. Det var helt tilfeldig at jeg kom over hennes bok. Som sagt var jeg innom Ark og fant "Jordmoren i Auschwitz" av Anna Stuart (99kr Pocket). Ved kassen ligger Månedsbøkene (119kr), noen ganger passer de min interesse andre ganger ikke. Ble varmt anbefalt Sara Strömberg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God Helg! I forbindelse med min week-end innkjøp var jeg innom Ark og månedsboken ble med meg hjem :

"Skygger" av Sara Strömberg. Krimbok som ble anbefalt meg på Ark

Bokomtale fra forlaget:

Snikende uhygge fra de dype svenske skoger

Høsten river i Åre. Til tross for at turistene fortsatt glitrer på luksusrestaurantene, har lokalbefolkningen begynt å planlegge for jakten og mørket ...

I andre etasje på en nedlagt togstasjon bor den avdankede lokalredaktøren Vera Bergström. Hun sover med en jaktbørse under senga, og kjemper med både overgangsalder og det livet som aldri ble noe av.

Når en kvinne blir funnet drept i skogen på baksiden av Åreskutan, påtar hun seg motvillig oppdraget med å skrive en reportasje om bygdefolkets frykt. Men på veien blir hun stadig mer besatt av å finne ut hvem offeret var, hvem som drepte henne - og hvorfor. Det tar ikke lang tid før Vera selv er i fare.

Sara Strömberg er Sveriges nye krimstjerne. Hun har vunnet både Årets debut for Skygger, første bok i serien om Vera Bergström, og Årets krim for oppfølgeren Skred.

På posten hentet jeg en bok jeg hadde bestilt på et Antikvariat:
Ta meg hvis du kan! av James Elliott
Denne boken ser jeg fram til å lese også.
Bokomtale her > grusom, men veldig spennende & godt språk.

Så denne helgen/uken blir det mye lesing. Hehe en om gangen, men jeg leser fort.

På vent har jeg :
På sporet av Marcel Proust, en litterær studie av Ragnhild Evang Reinton > som jeg også hentet

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bokomtale
At mennesket noen gang har klart å utvikle en ‘vitenskapelig’ holdning til den naturlige verden er et av de sanne underverkene i menneskelig tanke. Og å svare på spørsmålet om hvor og hvordan denne holdningen begynte kan hjelpe oss å bedre forstå verden vi lever i og vitenskapen som styrer den.

Eureka! viser at vitenskapen begynte med grekerne. Disipliner så forskjellige som medisin, biologi, ingeniørfag, matematikk og kosmologi har alle sine røtter i de gamle grekerne. Platon, Aristoteles, Pythagoras, Arkimedes og Hippokrates var blant stjernene, mesterarkitekter for all moderne vitenskap så vel som den eldgamle. Hva lå bak dette kolossale utbruddet av vitenskapelig aktivitet?

Fri for intellektuelle og religiøse dogmer avviste grekerne forklaring i form av myter og lunefulle guder, og ved å skille mellom det naturlige og overnaturlige oppdaget de effektivt naturen. Teorier begynte å bli testet, noe som førte til en rask økning i deres raffinement med nye og bedre under utvikling.

Videre kom grekerne til å være bevisste på skillet mellom vitenskap og teknologi. Andrew Gregory avdekker vitenskapens tilblivelse i denne fascinerende utforskningen av opprinnelsen til den vestlige sivilisasjonen, og vårt ønske om et rasjonelt, legitimerende system i verden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lappjævel! Denne boken har jeg ikke lest. Min kommentar her - hva har skjedd med bokomtale-teksten. På Librarything . com ser jeg det ofte fordi det engelske alfabetet inneholder ikke æ, ø, å. Forlagets omtale (se nedenfor) er uten språklig problemer. Hvor på veien til Bokelskere skjer dette problemet ?

Samuel begynner på internatskole og havner nederst på rangstigen fordi han er samisk. Han savner foreldrene, samtidig som han prøver å glemme dem, prøver å være mindre samisk. Snart hører han ikke hjemme noe sted lenger. Han plages av medelevene og like mye av lærerne. Helt til han en dag får nok - og rømmer. Men hvor skal han dra? Hva er hjemme - hvor hører han til? Lenge ble barn i Finmark tvunget til å flytte på internat som et ledd i fornorskingspolitikken. Samuel i denne fortellingen er en av dem. Nedrejord løfter frem et stykke norgeshistorie det ikke snakkes mye om. Hun spinner en fortelling inspirert av faktiske hendelser som engasjerer, provoserer og berører.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forlagets omtale :

Dette er den første boka på norsk om det osmanske rikets historie. Forfatteren følger utviklingen fra rikets grunnleggelse rundt år 1300 til rikets fall i 1922, da den siste sultanen ble styrtet. På sitt største, rundt 1600, omfattet det osmanske riket blant annet Anatolia, Midtøsten, deler av Nord-Afrika, store deler av Sørøst-Europa og Kaukasus.

Opp gjennom historien har folk i Vest-Europa assosiert det osmanske riket med blodtørstige sultaner, konkubiner og harem, barbari, muslimsk fanatisme og lokale herskere som utbyttet sine undersåtter. Denne karikaturen av det osmanske har siden levd i beste velgående, helt opp til våre dager. I tillegg til å gi innføring i rikets indre utvikling og utbredelse, tar forfatteren et oppgjør med negative stereotypier om osmanene. En kort introduksjon til det osmanske riket viser at både riket og statsledelsen var langt mer sammensatt og mangfoldig enn det som har preget vestlige forestillinger.

Jeg vedlegger forlagets omtale siden bokens side - finnes den ikke her. Da kan andre lese om boken uten å forlate Bokelskere for å finne omtale om nevnte bok & vurdere om dette er av interesse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Laila her er mye interessant. De tre siste bøkene ønsker jeg å se nærmere på. Studie i menneskelig adferd er satt på min ønskeliste for den ønsker jeg å lese i hvert fall. Takk for inspirerende tips.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen valgte jeg krim og dermed får hjernen en hvilepause. Der er så mange bøker jeg ønsker å lese & eie. Kjøper bøker for nåtiden & framtiden. Å lese sakprosa bøker om Proust (også andre) får man mange innfallsvinkler å lære ham å kjenne > inspirerende + undrende. For når en leser bøker av Proust, kommer først egne tanker, deretter ses det i lys av andres tanker som har fordypet seg i hans forfatterskap + ser det i lys av tiden + andre forfattere i tiden + historie. Der gjør det hele spennende & lærerikt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei & God Helg til dere alle! Var på posten og hentet bøkene jeg bestilte vedr. de harde 30-årene. Alle funnet til en rimelig pris på nettet fra diverse antikvariater + Norli. Akkurat nå er jeg ikke i det rette lesemodus til å starte å lese disse enda, men de er i hus. Tukthuslovene er fremdeles på min ønskeliste.

Jeg fant til og med "På sporet av Marcel Proust : en litterær studie av Ragnhild Evang Reinton" til en rimelig pris. Hennes bok selges nå som E-bok i allefall hos Norli & Ark.

Denne helgen har jeg startet med "Sak 1569" av Jørn Lier Horst

Omtale fra forlaget

William Wisting er inne i sin andre ferieuke. Fra sidelinjen observerer han hvordan en lokal forsvinningssak utvikler seg til å bli en nasjonal nyhetssak. Agnete Roll har vært borte i tre dager, uten livstegn.

Mens forsvinningen fremdeles skaper overskrifter mottar han et brev som kun inneholder en spesiell tallkombinasjon. Det trekker ham inn i en gammel sak han ikke tidligere har hatt befatning med.

En sommerkveld i 1999 ble 17 år gamle Tone Vaterland drept på vei hjem fra jobb. Saken ble raskt oppklart. Skyld ble fordelt, straff utmålt og dommen er sonet. Glemselens slør har lagt seg over sak 1569, men hendelser i ettertiden gjør det mulig å se sammenhenger som ikke var synlige for tjue år siden.

Brevet er bare det første av flere hvor det pekes på andre løsninger enn den etablerte sannheten. Wisting leter etter både avsenderen og en ny løsning, men ikke alle er glade for at det rettes nytt lys på det som har passert.

Sak 1569 er den fjerde, frittstående boken i Cold Case-kvartetten, der Wisting gjenåpner saker som virker umulige å løse.

Så langt liker jeg boken. Jørn Lier Horst skriver godt og man blir dratt inn i handlingen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Av og til kommer man over bøker for unge voksne. Har vært der selv.

PS! Leste om forfatteren på Wikipedia for å få en info om hennes bakgrunn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan du legge litteraturlisten på bokens side ? Av de du har nevnt har jeg kun 1 (Henrik Langeland). Ragnhild Reintons bok er ikke å få tak i på nettet, har prøvd flere ganger.

Fant ovenfornevnte bøker :
På sporet av Marcel Proust - en litterær studie av Ragnhild Reinton som selges som E-bok
Kunsten eller livet? - hva Marcel Proust kan lære oss om tvetydigheten i alt som er Av Karin Gundersen som selges som E-Bok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Readninggirl30 hva synes du filmen om Quisling ? Leser at VG gir filmen en 3er. Leste en biografi om ham for flere år siden. Det jeg husker best var at som barn sparket han en tjener i leggen som førte til at tjeneren brakk foten. Han fikk også topp-karakterer, men på den tiden var det ikke så mye litteratur som i dag. Han virket ensporet. Da han jobbet for Nansen så kjøpte han opp verdifulle ting til en billig penge - ikke for å hjelpe andre, men heller å berike seg selv. Han giftet seg med en ung kvinne og fant en annen kvinne - da han reiste hjem hadde han med seg begge kvinnene. Den unge kvinnen fikk omsider skilsmisse, men han giftet seg ikke med den andre kvinnen, men det ante ikke omverden noe om før etter hennes død.
Mange år etterpå fikk vi vite at han hadde reist i til Tyskland i mulm & mørke og snakket med Hitler og bedt ham om å invadere Norge. Forstod da hvordan han fikk jobben som Statsminister og beholdt den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Karen takk for info om Tore Renbergs nye bok, satt på min ønskeliste. Jeg har fått øynene opp for hans bøker og liker hans formidling i bokform. Amor Towles på den annen side har jeg ikke hørt om før. Får ta en kikk på hans bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei ! Var på Ark i går. De har jo pocket boktilbud hele tiden. Denne gangen fant jeg :

Mormor danset i regnet & Morfar pustet med havet av Trude Teige
Begynnelsen & Den mørke rosen av Cynthia Harrod-Eagles

Jeg må lese noe lyst & lett nå. Tror jeg tar for meg Trude Teiges serie som egentlig er 3 bøker, den andre serien er mursteinlignende i tykkelse - serie på 35 bøker hvorav 5 er oversatt til norsk.

Det tar litt tid før jeg får bøkene jeg har bestilt vedr. de harde 30-årene, alt fra sakprosa -> roman + historie som er tips jeg har fått av takket være andre Bokelskere, for jeg var blank utover Gravers & Jonas Bals bok (Streik). Før jeg leser Tukthuslovene av Hans Petter Graver. Andre har bakgrunnsstoff til å lese Gravers bok allerede - jeg har ikke det. Min litteraturliste har jeg lagt til forlagets bokomtale på bokens side. Dersom andre har flere tips mottas de med takk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bokomtale /Forlag

Demokratiet, det er oss er et kampskrift for et styresett vi har begynt å ta for gitt.

Mens Norge troner øverst på demokratiske indekser er demokratiet i tilbakegang internasjonalt. Vår sikkerhet, handel og velferd avhenger av at så mange land som mulig er demokratiske. Men for å være en legitim forsvarer for styresettet ute, må vi holde vår sti ren hjemme.

Det norske demokratiet har flere sårbarheter som kan gjøre dette vanskeligere for oss, hevder tidligere stortingspolitiker for Arbeiderpartiet Jette F. Christensen i sin debutbok. For hva har Fosensaken, aksjehandel, organiseringen av NRK, seksuell trakassering i forsvaret, håndtering av pandemien, norsk Europadebatt, og avlysningen av Prideparaden med norsk sikkerhet å gjøre? Jo, de svekker både tilliten til det norske demokratiet og Norges mulighet til å kjempe for demokrati i andre land. Vi trenger begge deler. For trygghetens, pengenes og styresettets skyld.

Gjennom intervjuer og møter med sentrale representanter for blant annet rettsstat, presse, statlig voldsmakt, det sivile samfunn og politikken, ønsker Christensen å bidra til vår felles beredskap. For aldri har de demokratiske institusjonene våre vært mer presset, og aldri har vår tillit til de som skjøtter dem vært skjørere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg har fått lest meg opp om de harde 30-årene - gleder jeg meg til å lese boken din "Tukthuslovene". Ser på LibraryThing . com (gratis nettbibliotek USA, som er verdensomfattende) at du har utgitt flere bøker som er av interesse. Noen har jeg satt på min ønskeliste der.

Velkommen til Bokelskere, håper du finner deg til rette her. Sidsel Nesse : FAQ - det du kanskje lurer på - innehar en liste med råd & tips for hvordan bruke nettbiblioteket Bokelskere

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne vinklingen hadde jeg aldri tenkt i det hele tatt, takk Piippokatta.

Bankens rolle som kriseløser ble gjennom 1800-tallet utviklet i samspill med staten og de politisk valgte myndigheter. Gjennom disse oppgavene kom Norges Bank til å påvirke landets økonomiske, i perioder også politiske, utvikling. Særlig sentral ble sentralbanken i 1920- og 30-årene, en tid preget av dype økonomiske kriser og kraftige politiske brytninger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste en plass

"Den som sover i demokratiet - våkner opp i diktaturet".

Noe som er helt sant, Demokratiet er skjørt og man må ikke lukke øynene for ting som kan velte det - helt / delvis

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nyttig informasjon av hva politikk kan påføre folk - uansett bakgrunn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tvangsarbeidshusene var det i forbindelse med tvunget arbeid som var innebefattet i fengselsstraffen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tonje-Elisabeth StørkersenBjørg RistvedtStig TFriskusenElin SkjerengKristine Louiseingar hIngunn SLailaEivind  VaksvikTrygve JakobsenLisbeth Marie UvaagEmil ChristiansenMarianneNBjørg L.Karin BergSverre HoemBjørg Marit TinholtKaren PatriciaVigdis VoldIreneleserBeathe SolbergKirsten LundMarianneJulie StensethMonica CarlsenHeidi LMonaBLKristineTine SundalGunillaReadninggirl30Grete AastorpPiippokattaKari ElisabethAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandHarald KRune U. Furberg