Kommer til å tenke på det - du er egentlig fremmed for oss. Ikke misforstå, men du står oppført med 0 bøker mao du følger ingen bøker. I tråden hentyder du til egen bokhylle. Mange låner bøker på biblioteket og alle har sitt navn på den - jeg kaller den "Lånte fjær".
Dette er ikke noen kritikk av noe slag, nei tvert imot, det framkaller en nysgjerrighet på hvem du er. Slik jeg ser det er du også bokfrelst - som vi andre på Bokelskere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter Den svarte Viking kom en oppfølger av boken Soga om Geirmund Heljarskinn av Bergsveinn Birgisson

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kom plutselig på - Den svarte vikingen av Bergsveinn Birgisson. Den var både interessant & spennende. Den er å få lånt på Bergen Offentlige Bibliotek i allefall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det kommer til tegneserier/biografier kan jeg nevne Steffen Kverneland

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva går sommerbokbingo egentlig ut på? Mitt svar var nok helt generelt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tok en sjekk på Bergen Offentlige Bibliotek og fikk opp 3 bøker inkludert de som du har notert deg

PS! På Nasjonalbiblioteket fikk jeg flere av Torbjørn Ødegaard

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva gjør man når man skal lage en liste over sommerlesestoff. For der ute er der tusenvis av bøker. Man kan ha lest noen, mens andre er ukjente. Man spør, for bokelskere vil automatisk nevne bøker man sannsynlig har lest og som vi liker eller noen vi ønsker å lese i fremtiden. Summen andre Bokelskere får underveis er inspirasjon til å lese - om de står på ønskelisten allerede eller ei.
Det som skjer når man har tatt på seg en oppgave - at man møter veggen pga de tusener bøker som skrevet - nye / gamle av årgang. For en Bokelsker er biblioteker "bok heaven", med mindre at man må bestille bøker fra andre biblioteker - man vil jo helst få dem rett i hånden.

Bøker om sjørøveri - Torbjørn Ødegaard, vil gjerne appellere til gutter / menn

  • De fangene i Tyrkiet vedkommende: kilder til løskjøp av norske, danske & islandske slaver fra
    Algier
  • Jeg manglede intet uden Friheden. Om Bergensmatrosen Hans Jochum Schrams Slaveri i
    Tunis ) (47-1750)
  • Tyrkerranet

Andre bøker av Torbjørn Ødegaard:
- Hvalfangere i Sydishavet og Sør-Afrika, 1910-1970
- Alonso de Olmos' etterlatte dokumenter : om det spanske armadaskipet "Santiago" som
forliste i Sunnhordland i 1588
- Den spanske armada og Norge
- Sjøkartdirektør Jens Sørensens norske reiser - Om den første offisielle oppmålingen av
Norskekysten.
- Oppgjøret med røverstaten Algier 1769-72 : et temahefte

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Inn i elden av Aina Basso har jeg notert meg. Derimot Ved porten til Helvete får jeg ikke tak i - ny / brukt - har prøvd mange forskjellige plasser. Forskjellige forfattere fokuserer ulikt på heksebrenning, prosessen, tortur-virkemidler osv. Der en skriver mellom linjene, skriver en annen omfattende om tema og en får god forklaring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor er dette (nysgjerrig) ? Har du bøker å anbefale?
"Ved porten til Helvete" + Heksemuse har jeg ikke hørt om - interessant. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje - Hekser: Fra Fortfolgelse Til Fortryllelse by Rune Blix Hagen - kan interessere deg også.
Det er normal format på denne boken.

Heksenes kulturhistorie er ikke bare en harmløs fortelling om fantasifigurer. Dette er en bok om mennesker som ble forfulgt, torturert og brent. For bare noen hundre år siden ble over 300 mennesker henrettet for hekseri i Norge. Men heksenes historie handler også om en meget populær underholdningsfigur som vi finner i folkelesningen, i fabler og på filmlerretet. Skikkelsen er både tidløs og verdensomspennende. Her kan du lese om hekser fra antikken til romantikken, hekseprosessene i Norge og Europa, demonologi, moderne heksekult, Sagaen om Isfolket og Disneys hekser. Du får også møte noen av heksas nære slektninger i form av demoner, trollfolk og sjamaner. Rune Blix Hagen er historiker og har skrevet en lang rekke artikler og kronikker om hekseforfølgelsen i Norge og Europa.

Dessverre kom jeg noe sent til bordet og andre bøker er ikke å oppdrive. Tenker på heksebrenning i Europa. For å få et videre perspektiv på nevnte sak. Jeg konsentrerer meg om en bok om gangen, fordi det er heavy saker om levde liv. Det er ikke lett å søke på heksebrenning fordi man får opp - for meg - mye useriøs / seriøs - så er det å skille disse fra hverandre uten noe særlig helpestoff tilgjengelig (omtale om boken).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser nå at jeg kommer ikke til å lese boken under ett, men deler den opp med pauser. Dette er tross alt mennesker som har levd et liv på jorden, selv om det er lenge siden. Andre tanker har også meldt seg - nåtidens heksejakt - vel ikke heksebrenning men dog opplever flere ubehagelige hendelser + sanksjoner når de står fram.

Tar sikte på å lese Nullpunkt av Jørn Lier Horst - det er tross alt en "oppdiktet" historie på jakt etter/nøste opp - who's done it.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Nå er det fellesferie og det merkes her hvor jeg bor på vestlandet. 15 grader og overskyet, men ingen mørke skyer i horisonten som jeg kan se mellom dalsøkket mellom to fjell og nesten vindstille. Kunne vært verre - 9 grader og nordavind i juli som ikke er ukjent her. Temp. stiger i neste uke, lovet av yr . no.

I går hentet jeg boken jeg nå vil starte opp med å lese -
Kilder til trolldomsprosessene i Finnmark av Liv Helene Willumsen.
Ikke noe liten bok nei 32 cm bred og 22 cm høy - så den vil ligge godt på fanget. Ikke noe lystig lesing, men viktig norsk historie. Det er første gang disse historiske kildene publiseres i modernisert norskspråklig utgave oppdelt i kapitler. Omhandler helt vanlige mennesker som levde i små fiskevær i en tid da frykten for trolldom var stor. Leste en plass på nettet at loven for heksebrenning på bål ble først slettet i 1842.

Boken gir førstehånds kunnskap om hva som foregikk i rettssaler i Finnmark for 400 år siden. Hva tenkte de anklagede om trolldom og onde makter? Hva tenkte andre om det å bli mistenkt for trolldom? Hva skulle til for å bli dømt?

Rettsreferatene som utgis i denne boken, er det eldste materialet i Statsarkivet i Tromsø – et meget verdifullt materiale som er en del av UNESCOs register for Norges dokumentarv.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

hehe forfølgelse! (fikk en god latter - takk)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter hva jeg har lest så er Kalvinismen veldig pietistisk noe man finner mye av på vestlandet - om de praktiserer Kalvinismen eller ei vet ikke jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken er filmatisert.
A Swedish film made in 1953 by Alf Sjöberg was entered in the Cannes Film Festival.
The novel was turned into a film by Richard Fleischer in 1961, starring Anthony Quinn.
A 2012 American-Italian television movie was directed by Roger Young.

Barabbas - Richard Fleischer

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror at man må være to som følger hverandre for å sende melding. Før trengte man ikke ikke å følge hverandre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når tid var den filmen laget? Hvor finner jeg den ? På Amazon . com?

PS! Fant den på Amazon Det finnes flere filmer fra bl.a. 1967, 1996, 2006, 2019 - Prime Videos

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dett var en interessant tekst. Selv har jeg aldri hørt om kalvinistiske lære før du brakte på banen. Jeg søkte på nettet for mer info og fant en artikkel som omhandler "Jean Calvin og hans lære".

Artikkelen begynner litt nedforbi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

SOMMERBILDE

Den grønne soldag har vinket
til vinden med luftige hender
og sjøen smilte til stranden
med skarpe kritthvite tenner.
Nå sitter urørlige måker
på holmen som barnevakt
og gjøken prøver for siste gang
å si det den aldri får sagt.
Et lykkelig andepar riper
bortover vikens silke
to snorrette gledesstriper
mens solen går ned i rav.
Men fjellet luter sitt hode
rolig mot fjærskyens vifte
og drømmer sin store ensomme drøm
om himmelens stjernehav.

Inger Hagerup, Samlede dikt, 1976 (Publisert i Dagbladet 8.7.1961)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Rolf Ingemundsen, jeg kan kun gi deg en stjerne. Hadde det vært mulig skulle jeg gitt deg et hjerte for din kommentar.
Akkurat som deg var det tider der bøkene betydde utrolig mye for meg. En tid med sykdom. Når man ikke er diagnosert riktig iht stoffskiftesykdom og B12 mangel går man rundt i en evig døs/hjernetåke (influensa lignende tilstand). DET forsvant når jeg leste, fordi da var jeg konsentrert - her & nå tilstand. Den ene boken etter den andre - fortløpende i flere år. Når man leser så er der så mange ord og uttrykk som inspirerer en - bevisst & ubevisst og ordforrådet øker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

LabbelineNorahTerje MathisenSynnøve H HoelPirelliTone SundlandTore OlsenLeseberta_23LailaBente NogvaJarmo LarsenEmil ChristiansenHilde Merete GjessingTove Obrestad WøienEgil KristiansenmarithcPerSpelemannOdd HebækMarianne  SkageKarina HillestadKristine LouiseLars MæhlumSverre HoemAnne-Stine Ruud HusevågOle Jacob OddenesHarald KRune U. FurbergNinaMads Leonard Holvikingar hTralteKirsten LundsveinMarit HåverstadFrode Øglænd  MalminEvaRandiAHilde H HelsethPiippokattaTone Maria Jonassen