Mine 10 favoritter, ikke rangert men stilt opp allikevel:

  • Krabbeskipet av Takiji Kobayashi
  • Orbitor. Venstre vinge av Mircea Cartarescu
  • Orbitor. Kroppen av Mircea Carterescu
  • På en dag som denne av Peter Stamm
  • Du finnes av Hilde Domin
  • Å gurgle tjære av Jachym Topol
  • Samlede dikt 1 og 2 av Emily Dickinson
  • Alle steder ser deg av Janus Kramhøft
  • Den hemmelige hagen av Frances H. Burnett
  • Bokvennen Litterært Magasin nr. 3 - 2010 ved Gabriel Moro

Samtlige er designet av Aina Griffin

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjære bokvenn!

Jeg har den glede å invitere deg til presentasjon av høstens bøker hos Bokvennen. Hold av onsdag 17. november. Arrangementet vil foregå i forlagets lokaler i Universitetsgaten 14, 3 . etg. 0164 Oslo. Vi starter bokmøtet kl. 18:45.

Vi får besøk av oversettere og forfattere. Der i blant Torstein Bugge Høverstad som har oversatt Frances H. Burnett sine klassikere. Frances H. Burnett er blant de aller største og viktigste bidragsytere til barne- og ungdomslitteraturen. I 2010 foreligger for første gang Burnetts tre viktigste klassikere i komplette og nyoversatte utgaver: Den hemmelige Hagen, Lille Lord Fauntleroy og En liten prinsesse. Presentasjon og opplesning ved oversetter Torstein Bugge Høverstad.

Stein Dahl Mathisen leser fra sin oversettelse av På en dag som denne av Peter Stamm.

Åsmund Bjørnstad snakker om sin bok Vårt daglege brød. Kornets kulturhistorie.

Ulrik Farestad leser fra sin gjendiktning av Robert Graves i sin bok Nye legender.

Opplesning ved Annlaug Selstø. Bidragsyter til Poetikk- Tekster til Eldrid Lunden og novelleantologien Løsrivelse.

Ellers blir det mingling og hyggelig konversasjon over bokhøsten 2010. I tillegg har vi en aldri så liten overraskelse på lur.

Hjertelig velkommen!

Fred Uno Ljosland Huvenes Bokvennen forlag

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Så mye kan jeg si: dørene åpner kl.10!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Onkel Toms hytte som jeg ser hele 400 har sin samling er ikke den originale boken.

Den originale versjonen fra 1852 har vært ute på norsk en gang tidligere. Den talte da litt over 600 sider. Med tiden har flere forlag radbrekket denne klassikeren med å kutte ned 450 sider slik at den skal nå flere lesere, samtidig har de unnlatt å si at dette ikke er den hele og fulle boken, og med det kuttet en god del viktig materiale som gjør historien helhetlig.

Men fatt mot kjære leser. Den nyoversatte versjonen av orginalmanuskriptet vil se dagens lys neste vår.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønte det, det var likevel hyggelig at du informerte det om det jeg unnlot å gjøre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god tanke. Mer av det gode kommer på en ny nettside.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer mer info når programmet er spikret!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Universitetsgaten 14, Oslo, 3. etg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Din råsjangs var midt i blinken!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bokvennen har tatt ansvar og utgir nyoversettelser av klassikere. Torstein Bugge Høverstad som også har oversatt bøkene om Harry Potter og Ringenes Herre har nå oversatt Frances H. Burnett sine klassikere.

Frances H. Burnett er blant de aller største og viktigste bidragsytere til barne- og ungdomslitteraturen. I 2010 foreligger for første gang Burnetts tre viktigste klassikere i komplette og nyoversatte utgaver: Den hemmelige hagen, Lille lord Fauntleroy og En liten prinsesse.

Dette er bøker jeg anbefaler på det sterkeste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forlagshuset Bokvennen, Vidarforlaget og Transit åpner dørene sine til et ekslusivt julemarked, lørdag 4. desember, kl. 10 - 20, Universitetsgaten 14, 3. etasje.

I hyllene har vi norsk skjønnlitteratur, oversatt litteratur, dikt og gjendikninger, dramatekster, filosofi, antologier, barne- og ungdomsklassikere, Bokvennen Litterært Magasin, tidsskriftet Personae, flere gode unike bokpakke osv og osv.

Arrangement under julemarkedet

10:00 Dørene åpnes. Litterært marked starter.

12:00 Åpning av dagens luke i Bokvennens julekalender.

Fyll din ventetid med årets titler fra Bokvennen, Vidarforlaget og Transit. I perioden 1. desember - 24. desember, bedre kjent som adventstiden, vil forlagshuset BVT gi deg en bokgave.

Hver dag i adventstiden vil en heldig mottaker få en bok fra årets katalog. Bak hver luke skjuler det seg en bokhandel som har et eksemplar å gi til nettopp deg.

Førstemann til bokhandelen!

12:30 Åpning av dagens luke i Bokvennens julenøtter hos Bokelskere.no

Hver dag i perioden 1. – 24. desember legger jeg ut et spørsmål som du enkelt kan finne svaret på på vår nettside: www.bokvennen.no. Hver dag trekker jeg en vinner blant de som har svart riktig. Vinneren får en bok i posten. Fritt tilsendt.

Det er en ny bok og nye vinnersjanser hver dag, så her gjelder det å følge med!

13:00 Lansering av Vårt daglege brød. Kornets kulturhistorie.

Åsmund Bjørnstad er professor i planteforedling ved Universitetet for Miljø og Biovitenskap på Ås. Hans faglige forfatterskap omfatter bl.a. ei populærvitenskaplig bok for ungdom, Korn – frå steinalder til genalder. Han har dessuten skrevet fire diktsamlinger og fire gjendiktinger av tysk og engelsk poesi.

Han er disse dager aktuell med boken Vårt dagelege brød. Kornets kulturhistorie. Han vil presentere boken og vi ser fram til å lansere boken sammen med ham.

14:00 Krabbeskipet av Takiji Kobayashi

Krabbeskipet er en japansk proletarroman fra 1929 som igjen er blitt særdeles aktuell. Boken har fått en voldsom renessanse i Japan: dagens arbeidere kjenner seg igjen i de umenneskelige forholdene Kobayashi beskriver. Møt Magne Tørring, som har oversatt romanen til norsk. Magne Tørring har blant annet oversatt Hakuri Murakami fra japansk til norsk.

16:00 Lansering av Mesteren av fra La Mancha.

Morten Claussen foretar i dette omfattende essayet en nærlesning av romanen. Tro mot Theodor W. Adornos tanke om at man bare kan skrive kunstnerisk om kunsten, viser Claussen vei gjennom den barokke labyrinten som Don Quijote er.

Innvevd i essayet finnes en romanlignende jeg-fortelling om Spanias historie fra Cervantes’ tid og frem til i dag, en fortelling som bærer bud om en mulig fremtid for romansjangeren.

Morten Claussen har tidligere utgitt syv romaner, samt essays om en rekke sentrale forfattere, blant annet Laurence Sterne, Oscar Wilde, James Joyce, Franz Kafka, Thomas Mann og Samuel Beckett.

Møt forfatteren og bli med på lanseringen av boken.

18:00 Lansering av Nye legender av Robert Graves.

I Robrt Graves’ poesi møter vi eksentrikeren på hans egne premisser. Her lyder en stemme som er autoritativ og stødig, og hvis poetiske tale gjenspeiler individets mangfoldige fasetter.

I denne første fyldige presentasjonen av Graves’ dikt på norsk, er det lagt vekt på å vise bredden i dette bemerkelsesverdige forfatterskapet. Møt gjendikteren Ulrik Farestad som debuterer som gjendikter.

Vi feirer denne begivenheten med en lansering av boken.

Følg med for mer info om litterært arrangement under julemarkedet.

Velkommen skal du være!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

ja, det trengs med nyoversettelser når de ikke har vært hele før nå. torstein bugge høverstad har gjort en fabelaktig jobb. de andre er radbrekne versjoner. snart er onkel toms hytte ute i full drakt igjen. kast den du leste på barneskolen. den er kun en flis på ca 100 sider. originalen er på 650!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner.

Hva med Den hemmelige hagen, Lille lord Fauntleroy og En liten prinsesse?

De er nå alle ute i nyoversettelser. Om med lekre omslag. Nyt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

det var veldig strengt, hva var det som ikke funket?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mer info om kvelden:

Bokvennens poetikk-kveld

Tone Hødnebø Ole Robert Sunde Annlaug Selstø Arve Kleiva Aasne Linnestå Anne Bøe og Kjersti Bronken Senderud

leser fra Poetikk. Tekster til Eldrid Lunden

Onsdag 27. oktober kl 19:00 Bokvennens lokaler, Universitetsgt. 14., tredje etg. (Oslo)

Eldrid Lunden 70 år. I forbindelse med at poeten, essayisten og skrivekunstprofessoren Eldrid Lunden fyller 70 år nå i oktober, utgir Bokvennen Forlag antologien Poetikk. Tekster til Eldrid Lunden. Gjennom bidrag fra 31 markante forfattere, belyser denne boken skrivekurset som fenomen og litterær institusjon. Eldrid Lundens navn er uløselig knyttet til det eldste skrivekurset i Norge: Forfatterstudiet i Bø i Telemark, som ble etablert i 1982. Med utgangspunkt i egen erfaring fra skriveundervisningen – enten som student eller som lærer (eller begge deler) – setter den enkelte bidragsyter forfatterstudiene inn i en historisk og litterær sammenheng. Alle som skriver – og alle som ønsker å skrive – bør lese denne unike antologien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine SundalPiippokattaNina GHanne Kvernmo RyeGro-Anita RoenGunillaHeidiCamillaRos-Mariknut erikTrineWenche VargasIngunn SKirsten LundReidun SvensliHarald KCatrine Olsen ArnesenSiv ÅrdalCaritaIreneleserBeathe SolbergAnne Beth Amdal VoldSigrid Blytt TøsdalKaren PatriciaIngeborg GTorill RevheimRoger MartinsenAnne-Stine Ruud HusevågEmil ChristiansenHilde H HelsethBård StøreNinaBerit RHilde Merete GjessingDinaMajsenKaramasov11