Leste Granhus' to siste for litt siden og syns Kistemakeren er hans beste!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er i orden, jeg syns bare det blir for fjollete om det skulle bli konkurranse om tråden. Føler jeg får en bedre lesehelg av å bli inspirert av andre og det blir jo absolutt ikke det samme om det dukker opp i etterkant av helga. Jeg har lagt merke til at de fleste er innom lørdag og søndag, mens jeg og noen til ser innom på fredag. Det var "fredagsgjengen" som kom opp med forslaget om en tidsgrense. Dette for å unngå å ta fra krira gleden med å innlede helga for oss.
God helg du også!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Krystallslottet likte jeg godt også. ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei krira!
Hehe, ja, jeg trodde det var jeg som var sommervikaren din! Jeg tilbød meg jo det. Her skriver jeg hvorfor til readinggirl: For noen uker siden var vi en gjeng som syntes det var greit å poste helgetråd dersom krira ikke gjorde det innen klokken 18.00. Det er det jeg har forholdt meg til og sist uke postet jeg etter det klokkeslettet. Jeg har ikke gjort det for å forsøke å kuppet tråden!! Bare det at jeg ser det er flere enn meg som gjerne vil ha den på fredag ;) kun ment som hjelp fra min side ... det skal holde å poste på fredag, syns jeg, så får vel også du readinggirl ha tålmodighet til å vente til 18.00, det er min oppfordring! Helt enig at permanent overtakelse må avtales!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja! Det høres ut som en god idé!! Skal se etter de seriene. Takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette med å bruke biblioteket mer har jeg blitt flinkere til nå. Biblioteket her jeg bor har blitt meråpent og kortet mitt er også dørkort - eller strekkoden i appen Bibliofil. Enten tusler jeg i fred og ro (det har aldri vært et stillebibliotek, slik at når bibliotekarene er der er det ofte mye snakking og lekende unger) eller jeg bestiller "forlystelsene" mine i Bibliofil og henter dem når bibliotekaren sender sms. Nå har de ferie, så det blir å snuse rundt på egen hånd. Større frihet passer meg kjempebra.

Stephen King har skrevet en fantasy for de som ikke liker fantasy, det kom av at datteren hans ikke likte (og gjør vel ikke fremdeles) bøkene han skriver. Så han skrev The Eyes of the Dragon, dedikert til henne. Jeg husker den som fin. Kanskje noe for deg? Det viser seg at det er en liten hake med anbefalingen min, den ser ikke ut til å være oversatt, men finnes som lydbok i tillegg til papir- og e-bok på engelsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den syns jeg er fin! Bare klassikere og helt gratis! Bare hyggelig om du får glede av det tipset. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Syns liksom ikke dette er en fantasy! Jeg sorterer denne som historisk drama, for plottet er satt til jernalderen og "magien" er helt i tråd med den hedenske tro. Ja, det foregår overnaturlige ting og guder og folk har her ekte makt. Det er den viktigste forskjellen jeg finner mellom en vaskeekte fantasy og et historisk drama hvor forfatteren med kyndig hånd har gitt oss en mulig virkelighet, en forespeiling om at dette kunne ha skjedd for nesten 1800 år siden. Den gangen folk trodde på sterke guder! Nå tror vi ikke på sånt lenger, er det grunn god nok til at dette blir en fantasy? Men hva er forskjellen i trosstyrke mellom karakterene i boka og f.eks en dypt troende katolikk som mener å ha sett et mirakel? Ingenting! Det er hovedårsaken til at jeg ikke syns dette er en fantasy.

Bokas handling foregår som nevnt i den romerske jernalderen. Forfatteren har gjort grundig research og har svært troverdig og tro mot fakta fremstilt både romere og vår urnorrøne forkultur. Troverdigheten er faktisk så god at den overgår bøker som påberoper seg å fremstille en versjon av nåtiden. Språket er lett å komme inn i, det er en verden som er lett å se for seg og karakterene trer tydelig frem fra første side. Historien er velsignet fri for hakk, krinkelkroker og fancy språk, her er det bare fri og glad fortellerkunst. Dyktig utført, spennende handling, likandes karakterer og en fantastisk verden, full av våre gamle, potente guder. Nå gleder jeg meg bare til fortsettelsen i to bøker til! Dette var et lurt valg til sommerferien!
Passer for 12-15 årsalderen og veldig langt oppover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han er 12 år, men ettersom han har adhd får han lest mindre enn han har lyst til. Han avskrekkes litt for lett av tjukke bøker ennå. Enid Blyton kjenner jeg til fra Juniorklubbøkene fra en periode av barndommen da jeg leste alt jeg fikk tak i, både barne- og ungdomsbøker og voksenbøker. Jeg husker dem som veldig spennende, men har ikke "dyttet på" guttungen mer enn å fortelle at de er spennende ... Har vært med ham på snoketur i bibliotekhyllene endel, noen ganger finner vi bøker som ser lovende ut, men når det kommer til stykket forstår han ingenting av dem. For eksempel, han liker jo biler og billøp som gutter ofte gjør, han lånte en bok som sto i 10 : 12 - hylla På biblioteket, historien var i rallycrossmiljøet og dramaet oppsto da en gutt var sikker på at noen drev med sabotasje mot farens bil. Problemet kom allerede de to første sidene for forfatteren hadde lagt an på å høres kul ut. Ettersom guttungen også har Aspergers har han vanskelig for å forstå nødvendigheten av å forstille seg for å oppnå status. Han forstår ennå ikke fullt ut hva slike uttrykk betyr og hva folk mener med dem. Først må han ha glede av mer likeframme fortellinger, siden må jeg og vennene hans hjelpe ham med å forstå (avkode) disse forvridde deler av mellommenneskelighet.

Guttungen har tidligere lest alt av Detektivbyrå nr.2 og Lasse Majas detektivbyrå, så jeg lurte på om Clue-serien blir som en videreutvikling? Ett steg lengre, på en måte?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å lese fra ulike geografiske områder og tidsperioder anser jeg som et spesifikt mål. Det er målbart og vi ser straks om noe mangler i en analyse som dette. Som Jostein Røyset påpeker, nå er det ennå nok tid igjen til å korrigere ønsket kurs slik at analysen for 2017 - som vi uten tvil kommer til å lage når leseåret er omme - kommer til å se ut slik hver av oss ønsker.

Jeg var ganske uspesifisert i nyttårsforsettene mine, for 2016 var preget av dårlig leselyst, få bøker og at jeg var konstant misfornøyd med ikke å få lest nok. Med spesifikke mål kjenner man på hva som for egen del er "nok" til å tilfredsstille kravene. Så hva er ens personlige behov? Du sa nettopp selv at du vil være bevisst på å lese mangfoldig. Det betyr antagelig at du har sett en tendens hos deg selv og at du blir mer fornøyd med egne leseopplevelser når du øker bredden. Røyset ser ut til å føle behov for å holde portugisiskkunnskapene sine friske.
Jeg vet jeg må gi innfall god plass, men det er forskjell på det og la dem ta all plass. Akkurat nå har jeg noen nye mål basert på denne "selvangivelsen": I det neste halvåret ønsker jeg å

  • lese noe mer i fantasysjangrene
  • lese minst en bok til av Jørn Lier Horst
  • fullføre Magerøy - serien jeg har lest 3 av 5 bøker av hittil
  • lete opp en "overraskelse" i bibliotekets anbefalt-hyller
  • lese noe mer på andre språk enn norsk

Jeg skal ikke forsøke å:

  • legge press på meg selv for å få lest en stor tung klassiker som kanskje tar fra meg leselysten
  • høre noen lydbøker, for det trives jeg ikke med
  • lese flere e-bøker, jeg gidder aldri å kjøpe noe jeg ikke får i hende, det får holde med gratisappen Oodles - med mindre jeg får lyst. Det er så knotete. Har en bok der jeg leser litt i av og til, frem til jeg blir lei av å måtte bla så ofte. Den står nå på 58%. Målet får bli å lese den ferdig i løpet av året
  • kjøpe mer enn 3 bøker neste halvår, jeg har mer enn nok uleste bøker stående ( + at jeg kan forsyne meg fritt i mammas hyller, Magerøy - serien kommer derfra)
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er en ting jeg har lyst til å bemerke: for endel år siden leste jeg nesten aldri norske bøker ... 69% norske bøker ser jeg derfor som en stooor seier! Kanskje jeg bør sette meg spesifikke mål, slik som dere andre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, der var det ei som er litt som meg!
Ihht diagnosen min er det ren avslapning (det er det sikkert for interesserte uten diagnose også) å se på bestanddeler, bryte ting ned til tall og analyse; det blir som en "skrudd" form for humor!

Da jeg fant posten din satte jeg meg ned for å regne. Nå er jeg godt i sving med en Bullet Journal og sukker endel over alt sprøytet ute på det ganske internett, alle de sidene med fargelagt "tull" disse stolte bloggerne sitter og lager. JEG skal ta disse resultatene og smøre pent utover en dobbeltside med pene fargelagte kakediagram. Her inne digger jeg "bokkaka" under Profil. Slik ble det i tekst og tall:

  • 39 leste bøker av 21 forfattere de første 6 måneder.
  • hele 20 av bøkene er historiske drama.
  • 69% av bøkene er av norske forfattere - på annenplass kommer Storbritannia, men utenfor Europa er også USA og Japan representert. Dette betyr at jeg ikke har lest noe fra Australia, Sør-Amerika eller Afrika. Det tar jeg heller ikke så tungt, for hva jeg har lyst til akkurat der og da er faktisk viktigere.
  • Fordelingen mellom kvinner og menn er 61,5 % kvinner og 38,5 % menn.
  • Det som er utypisk meg, er få bøker i krim- og fantasysjangrene. Jeg har til og med lest 1 novellesamling og 1 tegneseriebok (foruten 2 store hefter som kommer uten ISBN-nummer og ikke er innregistrert), og det pleier jeg ikke å gjøre. Jeg har også lest 4 barne- eller ungdomsbøker.
  • 20 av bøkene er deler av serier. Den lengste serien var på 15 bøker.
  • 5 av bøkene er eldre enn 50 år siden de ble skrevet. 8 bøker er utgitt de siste 2 årene. Spennet mellom gamle og nye bøker er alt fra 1 200-tallet (islandsk saga) til 2017.
  • Hele 9 forfattere er for meg nye bekjentskap. Jeg har også oppdatert meg på forfattere jeg allerede kjenner til, som lovt i nyttårsforsettene for cirka et halvt år siden. Det betyr at jeg har holdt begge de litterære forsettene mine, ettersom jeg gikk forbi fjorårets antall allerede i mai.
  • Én ting jeg vurderer må forbedres er mengden lest på et annet språk enn norsk. Bare én av disse 39 bøkene er lest på engelsk.
  • Alle bøkene unntatt én er lest i papirutgaver. 11 av disse bøkene er lånt fra biblioteket.
Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hei og velkommen! Selvfølgelig er det greit!
Heldig som jobber på bibliotek er du også ... er ikke det mange bokelskeres våte drøm? Selv har jeg bare lest én voksenbok av Jørn Lier Horst, den nyeste, og både likte den og ikke, for jeg likte Wisting, skrivestilen og historien, men den var litt enkel og skåret derfor ikke så høyt. Jeg liker at bøker jeg har forventninger til er soleklare innertiere ... men det skjer jo ikke hver gang. Men det blir fler av Horst, selv om han ikke innfridde. Forfattere har vel hvileskjær i blant. Fortell hva du syns om Clue-serien, jeg har en guttunge som må inspireres til å finne gode bøker. Både han og jeg er "bokstavbarn", og mens lesing og bøker er min greie, må han nesten "hales til galgen". Han har lyst til å lese og klarer bare ikke å finne på noe/ lete selv og lander på Donald uke etter uke.

Ønsker deg god helg og føl deg fri til å delta i samtalene!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oj, nå blir jeg fristet her ... du har nok rett i at vi har tidvis lik boksmak, så jeg noterer et par titler til den praktfullt rotete lesekøen min. God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

:-D
... bra du klarte deg!
Det er akkurat sånne anekdoter jeg syns er så morsomt å høre fra andre! Kos deg med bøkene og god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Call me whatever you like, but don't call me late for dinner!"
^^)
Hjelper til vettu' ...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei!
Skummet raskt over og så ikke den vante tråden, så da lager jeg den. Jeg savner littebitt sommer, det er et lite hakk for kjølig og for tørt til at grønnsakene i hagen har skutt fart ennå. Tenker de er enig med de som opplevde snø i Nord-Norge denne uka. Det verste med været er de ufattelige hordene med folkespisende insekter som har ideelle reproduksjonsforhold her og nå. De stopper en glatt fra å være ute om kveldene og av og til dagen. Passer bra å sitte inne og lese! Jeg har dessuten barnefri.

Jeg har en egen slektsgruppe på Facebook og denne uka fikk jeg en gledelig overraskelse. Tre personer ville bli medlem av gruppa, for de visste de var i slekt med meg ... Plutselig har jeg slekt i Rogaland! Hurra! Så gøy! Hatt noen positive overraskelser i det siste?

Er nesten ferdig med Ung med ADHD som er tynn og utporsjonert, jeg skulle ønske jeg visste sånt da jeg var tenåring, jeg ...
Har såvidt begynt på første bok i trilogien Slangeringen av Liv Margareth Alver, den heter Døden er her. Lover bra! Gleder meg til å komme ordentlig inn i historien.

Dere da?
Riktig god helg, alle!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Oi, kan jeg få overta jobben til den språkvaskeren? ;)) hihi
Neste gang anbefaler jeg deg å være vrang; du er da jøssenam lærer!

Jeg leste en innbundet utgave fra biblioteket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser ting fra biblioteket i år, bøker jeg trenger ørens lyd for å komme gjennom, ettersom min kjære junior med ADHD vil tilbringe noen uker hos faren sin ... ^^) Han er nemlig ei vaskeekte skravlebøtte og jeg må ofte ta del i det som foregår på innsida. Da blir det litt mange enkle bøker til vanlig, de som tåler en pekefinger til bokmerke 50 ganger på en dag uten at jeg mister tråden. Nå kommer de jeg mister tråden i ... :p

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alt er viktigst! Alt må klaffe før jeg drar ut sekseren og helst også inneholde noe uventet jeg liker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLars Johann MiljeIngeborgChristofferHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STorAmanda ALilleviFrisk Nordvest