Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 6 av 6 sitater

Knut hadde alltid stått i et nært personlig forhold til ovnen og veden. Vinterveden på Nørholm skulle nødig hugges av fremmede, som kanskje ikke hadde føling med skogens sinn og vesen. [...]
Med hensyn til tørkingen i de forskjellige etasjer i ovnen hadde han et system som lå over enhver kvinnfolkbegripelse. Derfor måtte ingen kone eller pike noensinne røre hans ovn, hans ved, fliser eller never, som lå på den og rundt den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Arild kom hjem og skulle hjelpe til med jordbruket, nå da det var så vanskelig å få folk. Det første han gjorde var å kjøpe et nytt økseskaft uten å spørre sin far. Da slo lyn og torden ned i et brak.
Om sommeren pleide jeg å stoppe strømper ved et bord på Nørholms grønne, vakre tun. Jeg pleide også, når jeg gikk fra arbeidet, stikke nålen i husveggen til jeg kom tilbake. Enten det nå var krig eller fred.
Men en uheldig stund oppdaget han (Knut) nålen i veggen "Gud i himmelen!" ropte han, "er det rart det går den veien høna sparker!"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Paa gjengrodde stier var kommet ut, og jeg gikk i enrom med boken. For siste gang hadde da Knut utlevert sin sjel til venn og fiende. Jeg kjente ham igjen fra levet og drømt liv. Det går en linje fra Sult til Paa gjengrodde stier med mange merkestener underveis, men det syntes meg å være den unge dikteren i Sult som var kommet til veis ende nå. De ytre forholdene er så like med fattigdom og motgang. Dikteren i Sult knytter hendene mot Gud og sier: Du har brukt Makt imot mig og du vet ikke at jeg aldrig bøier mig i Motgang.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det forsøkes nå dradd et skille mellom dikteren og mannen, det må la seg gjøre å skrelle denne løken og finne den smakelige kjernen. Jeg tror det ville gå som ved en viss annen leilighet, da en løkskreller satt tomhendt igjen til slutt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Livet, som han (Knut Hamsun) hadde elsket, ble han stundom hardt, men døden, som han hadde fryktet, ble han mild.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Da jeg var skolepike i 13-årsalderen, spurte jeg en litt eldre venninne hva det var å være vimsete. Det var ikke noe alminnelig uttrykk i bygden. Hun sa: Det er å ville gjøre alle ting på en gang!"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

FarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland Skjeggerud