Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 30 sitater

I syner og drøm blir det minste hus i verden til et slott som løfter gavl og tårn mot synsranden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gunstige hr. patron! ropte Cimber. Af hvilken imaginær materie består egentligen en qvindes hjærte?
Hedstrøm svarte: Hmrrr! Nog är det en fin rosin förstås!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lengselen er ens til alle tider - den er solen ute i synsranden.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Prygelguttens livsdrøm var å stige til svenn og gesell og få mesterslaget - et garvejern i skallen. Fra den dag ble det hans tur til å pryle - lugge - spenne - sparke lærlinger - slå dørene og fly i vilt sinne rundt lutstampene og svinge spanskremmen. Livsalige og herlige dager. Hver dag skulle han gå i blå kjole og stor hatt og kroket i knærne til Vor Frue og høre Ole Tønders tolvpreken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I gårdsrom og svalganger drøftet bøxelsitterne det underlige kvinnfolket - An-Magritt - som kremmet skinn og havre. Den slags mirakler varslet uten tvil krig og pestilenz. Kometer ute i synsranden og mannspersoner i skjørt skulle en ta seg i vare for og ikke gaple til. I apokryfene sto det atskillig om deslige åpenbarelser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Åket er en gren brekt ned fra Kunnskapens tre - sa Kiempen. Det byr både på godt og vondt - Gudsengelen min.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I den disige og slumre sommernatt endevendtes alt for synet. Graver og forblåste kors lå som en nedskutt og rømt skanse. Her endte i alle tilfelle den siste trefning. Også en av de små rettferdigheter i verden at det iallfall fans et sted der herre og betler falt side om side. Ved frammøtet på denne mønstringsplassen nyttet det ikke å leie stedfortreder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I all glede er det vemod. Iblant tårer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når gleden er størst tier den. I det likner den sorgen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

It vørr redd! Da kjem vi aldri noen veg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30BenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer Gabrielsen