Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 27 av 27 sitater

En kan ikke mere hindre tankene fra å vende tilbake til en idè, enn å hindre havet fra å vende tilbake til en strandbredd. Matrosen kaller dette tidevannet, den såre av sinn kaller det for samvittighetsnag.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Når en sjel er full av mørke, synder den. Men skylden hviler ikke på den som synder, men på den som skaper mørket.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enten det er riktig eller galt, har det som sies om folk, ofte like stor innflytelse på deres liv og særlig på deres skjebne, som det de gjør.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

De kommer fra en lidelsens bolig. Men vit at det blir større glede i himmelen over en eneste synders angrer enn over hundre rettferdiges rettferdighet. Om De har forlatt dette dystre stedet med en kjensle av hat og sinne mot menneskene, så er De bare å beklage. Men om De går ut med fromhet og kjærlighet i sinnet, er De bedre enn noen av oss andre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Latteren er lik solen, den jager vinteren fra menneskets ansikt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jean Valjean skalv og rystet slik som ulykkelige mennesker gjør. Alt synes dem fiendtlig og mistenkelig. De har mistro til dagen fordi den gjør det lettere å se dem, og til natten fordi den hjelper til å overraske dem. Nylig skalv han fordi haven var øde, nu skalv han fordi det var noen der.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke noen er så flinke til å passe på det andre gjør, som dem det ikke kommer ved.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil