Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 21 sitater

Dette mener jeg fordi kanskje den viktigste paragraf i den dydige og verdige, siviliserte vesteuropeers katekisme dreier seg om evnen til å samle kapital.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Imens fortalte Blanche sine gjester om meg.
"Det er en huslærer som har vunnet to hundre tusen francs, og som ikke visste hvordan han skulle bruke dem uten min hjelp. Efterpå skal han begynne som huslærer igjen. ... "

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Russerne i utlandet legger ofte stor vekt på hva folk sier om dem. De er redde for å støte an mot landets skikk, og samtidig vil de imponere. I jernbanekupéene, i de utenlandske hoteller og på promenadene i de mondéne badesteder, kan det derfor ofte komme noe ufritt og tilgjort over russernes vesen. Det er som de er redde for å falle ut av en på forhånd innstudert rolle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bestemor var i en utålmodig og irritabel sinnsstemning, det var tydelig at ruletten hadde bitt seg fast i hodet på henne; alt annet var blitt likegyldig og kunne ikke fange hennes oppmerksomhet. På veien spurte hun ikke lenger om noe. Bare da en uvanlig elegant vogn suste forbi løftet hun såvidt hånden og spurte: Hvem kjørte der? Men hun hørte ikke engang på svaret. Hun satt i tanker og rugget urolig og utålmodig i rullestolen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Liten gevinst eller stor gevinst – det kan da være det samme. Det som er lite for en Rothschild, er mye for meg. Og hva angår det å berike seg, så vil jeg bare si at all forretning – også den tilsynelatende ærlige – går ut på å ta noe eller vinne noe fra en annen.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Best er det når ingen forstiller seg, når en ikke lager seremonier – men er åpen og ærlig. Og hvorfor skulle en vel narre seg selv? Det er bortkastet tid.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Stakkars general – han er ugjenkallelig fortapt! Å forelske seg så lidenskapelig når man er femogfemti år, er naturligvis en ulykke. Legg så til at han er en ruinert enkemann med barn og gjeld. Og til syvende og sist – hva slags kvinne han har forelsket seg i...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Selvgode mennesker har stor fornøielse av å holde moralprekener for en stakkar som er kommet galt avsted. Hvis disse mennesker visste hvor nedverdigende og smussig min nuværende situasjon forekommer meg selv, vilde de kanskje la mig i fred. Kan de overhodet si mig noe som jeg ikke vet på forhånd? Og for øvrig finnes det bare én eneste omdreining av lykkehjulet - så forandres alt, og disse moralistene vil være de første som kommer for å lykkeønske mig. De kommer til å anslå en vennskapelig, spøkefull tone. Det er jeg sikker på. Og menneskene kommer ikke til å vende sig fra mig slik som nu. Ja, jeg blåser i dem alle i sammen. Hvad er jeg nu? Null ! Men hvad kan jeg bli i imorgen? Imorgen kan jeg oppstå fra de døde og begynne livet påny. Jeg kan bli menneske igjen. Det er ennu ikke for sent.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det kunde kanskje være halvannet hundre spillere i salen. Det ble spilt både roulette og trente og quarante. Man trengte sig om bordene. I trengselen foretrakk de fleste å gjøre sine innsatser stående. Nokså ofte oppstår det strid om hvem innsatsen tilhører. Striden avgjøres som regel av croupierene, som våker med argusøine over at altgår riktig for sig. I nødsfall tar de politiet til hjelp. Det er alltid et antall civilklædde detektiver til stede, og de gjør god nytte for sig. I spillesalen vrimler det nemlig av alle slags svindlere. Intet annet sted har tyvene så gode chanser som her. De behøver ikke engang ta sin tilflukt til lommetyveri. Tyven deltar simpelthen i spillet og prøver å raspe til sig andres gevinster. Hvis han blir iakttatt, påstår han ganske frekt at gevinsten er hans egen. Det er ikke alltid lett for den rettmessige eier å bevise at pengene er hans, og i verste fall undskylder tyven sig med at han har tatt feil. Det blir sett gjennem fingrene med meget, men hvis noen blir grepet på fersk gjerning, gjør man kort prosess.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Degrier var en ekte franskmann. Han kunne være svært munter og elskverdig, når han hadde interesse av å innsmigre seg hos noen. Men ellers var han det kjedeligste menneske man kan forestille seg. En franskmanns elskverdighet kommer sjelden spontant. Den er som oftest beregnet. Naivitet og originalitet er egenskaper man sjelden treffer hos en franskmann. Når franskmannen forsøker å spille fantasifull eller original, mislykkes det bestandig for ham. Også hans fantasi er nemlig bundet til gamle, anerkjente begreper. Han operer bare med forslitte banaliteter. Av natur er franskmannen en smålig, solid spissborger - kort sagt den kjedsommeligste skapning på jord. det er bare de uerfarne - for eksempel små russiske adelsfrøkner - som lar seg charmere av en franskmann. På skikkelige , voksne mennesker virker hans stivbente og kunstlete salongelskverdighet bare forstemmende.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteChristin SillibakkenTrude JensenLars Johann MiljeFride LindsethLisbeth Marie UvaagFindus