Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 5 av 5 sitater

«Som gutt tenkte jeg: "Jeg vil fortelle dem hva jeg så, for kanskje vil de da forbedre seg." Men folk ønsket ikke å forbedre seg, de ønsket ikke engang å vite. Først meget senere forstod jeg virkelig lidelsens mening: Den har en mening hvis den endrer deg selv til det bedre.»

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hvis en fjellklatrer når opp i tre tusen meter og føler seg nedtrykt, så kan denne følelsen enten ha en grunn eller en årsak. Hvis han vet at han er i dårlig form og har dårlig utstyr, har hans engstelse en grunn. Men det kan godt være at den bare har en årsak – mangel på oxygen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo mer man higer etter nytelse, jo mindre sjanse har man til å oppnå den. Det er med andre ord selve jakten på lykken som hindrer oppnåelsen.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Vi lever i spesialistenes tidsalder, og det må vi betale for. Jeg vil definere en spesialist slik; et menneske som ikke lenger ser sannhetens skog for bare faktiske trær.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er stadig flere som klager over en følelse av tomhet og meningsløshet, og jeg har inntrykk av at denne følelsen bunner i to kjensgjerninger: I motsetning til dyrene, forteller ikke menneskets innstinkter ham hva han gjøre. Og i motsetning til tidligere tiders mennesker, forteller ikke tradisjonene ham lenger hva han bør gjøre. Ofte vet han ikke engang hva han dypest sett ønsker å gjøre.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

LailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland Skjeggerud