Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 19 av 19 sitater

Slik.

Bare to ord var nok, for å skjenke lykke og smilende frihet til hele menneskeheten.

"Tananarivo"

"Atacama"

To ord.

Bad man om for meget, når man bad om to ord?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han sa, som det eneste et menneske i det 20. århundre kan gripe til, når alt annet har sviktet: "vil du ha en sigarett?" Det var det eneste i verden han nu hadde å gi henne. Og derfor skulle han huske hennes svar med brennende tydelighet. Hun mente intet mere enn det hun sa. Men hun sa det, som svar på det eneste i verden han hadde å by henne: "Takk, du, men jeg har røkt så alt for mange."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han tenkte: Embla og jeg danser swing sammen. Vi danser meget godt sammen. Swing. Det jeg nettopp opplevde med henne skal jeg aldri glemme. Hun er fremragende til å danse swing, og vi to, vi har i fem måneder sittet ved langbordet i Stallen og med anstrengelsens rynker i våre panner diskutert Marx og Engels. Man må uten overdrivelse kunne si, tenkte han, at verden er fløyte gal

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det er vår i Norge, da gråter menneskenes hjerter av smeltet kulde; lykken er ond, støtvis, pinefull, som når et forfrossent lem tines opp. (...) Våren er et løfte, men først og fremst er den et krav. Et vilt, umulig, hjerteskjærende krav. For hvem kan gjøre årets avslutning like storslått og majestetisk som dets begynnelse? Våren er et krav, og i sitt hjerte vet alle mennesker at de vil komme til kort. Derfor er våren så grusom, derfor er det gråt i menneskenes hjerter om våren.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjærlighet er noe andre ikke vet om. Kjærligheten er en ensom ting.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

”Kvinnen som debattant”? sa Doffen. Det er bare øvelse som mangler henne. Øvelsen; og så en visshet om at hun senere i livet får bruk for å snakke offentlig. Dét vil piffe henne opp. Når en kvinne først kan snakke offentlig, vil hun slå hvilken som helst mann ned i støvlene. Som hun gjør det på alle områder. Hvor fantes den mann som kunne utkonkurrere en kvinne i erotisk utholdenhet? Har du tenkt på dét, din satan?”. Nei, det hadde ikke Ask tenkt på. Selv for verdens mest utholdende mannlige kjønnsakrobat fins der en kvinne som slår ham. Når han har vridd seg til absolutt siste dråpe, ligger kvinnen smilende og har fremdeles krefter igjen. Det er derfor de kristelige ikke vil ha kvinnelige prester. Kvinnen er uslåelig. Akk, broder, vent til du blir gift. Jeg vil dø.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det tok han mange år å innse,at det å ta seg selv dypt alvorlig er ensbetydene med å være dypt usikker på seg selv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ti den mann som i et avgjørende øyeblikk tenker på hva han måtte ha i bakhånd,i reserve,den mann setter ikke alle krefter inn for å vinne en avgjørende seier.Den mann har tapt på forhånd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Verdens beste replikk skal aldri bli hørt av et menneskeøre; den fødtes i natten, og døde på grunn av manglede anledning.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleser