Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 42 sitater

I dag var søndag, og tante Alexandra var ytterst irritabel på hviledagen. Jeg kan tenke meg at det var søndagskorsettet hennes. Hun var ikke tykk, men kraftig, og hun foretrakk understell som skjøv barmen opp til svimlende høyder, knep livet inn, lot bakpartiet utfolde seg, slik at det lyktes å antyde at tante Alexandras figur en gang hadde hatt timeglassets omriss. Fra hvilken kant en enn så den var den formidabel.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

"Men før jeg kan leve sammen med andre mennesker, er jeg nødt til å kunne leve med meg selv. Det eneste som ikke følger regelen om simpelt flertall, er ens egen samvittighet."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En vanvittig mann og millioner av tyskere. Det sto for meg som om det hadde vært rimeligere at de sperret Hitler inne enn at han sperret alle de andre inne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kom til den slutningen at folk ganske enkelt var rare. Jeg trakk meg tilbake fra dem, og tenkte aldri på dem hvis jeg ikke var nødt til det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Det er ikke nødvendig å si alt man vet. For det første er det ikke dannet - og for det andre liker ikke folk å ha noen i nærheten som vet mer enn de selv gjør. De blir fornærmet. Ikke kan man forandre på noen av dem ved å snakke riktig heller, de må selv ha lyst til å lære det, og når de ikke vil lære, er det ikke noe man kan gjøre, bortsett fra å tie stille eller snakke som dem."

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Dagen etter da jeg våknet, så jeg ut av vinduet og holdt på å dø av skrekk. Jeg skrek slik at Atticus kom ut fra badet, midt i barberingen.
- det er verden som går under, Atticus! Du må gjøre noe, vær så snill!
- det stemmer ikke, sa han. - Det snør.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jem var tolv. Han var vanskelig å være i hus med, uberegnelig, lunete. Matlysten hans var slik at en kunne bli redd, og han sa til meg så mange ganger at jeg skulle holde opp å plage ham, at jeg rådførte meg med Atticus: - Tror du han har bendelorm, kanskje? Atticus sa nei, Jem vokste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis det bare fins en slags folk, hvorfor kan de ikke komme ut av det med hverandre? Hvis de er like alle sammen, hvorfor skal de absolutt gjørs på å forakte hverandre? Småen, jeg tror jeg begynner å skjønne noe. Jeg tror jeg begynner å skjønne hvorfor Boo Radley har holdt seg innestengt i huset i all denne tiden... det er fordi han vil være inne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Naw, Jem, I think there's just one kind of folks. Folks."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

“I wanted you to see what real courage is, instead of getting the idea that courage is a man with a gun in his hand. It's when you know you're licked before you begin, but you begin anyway and see it through no matter what.
- Atticus Finch ” — Harper Lee

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleser