Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 10 sitater

Bestefars bror var også klok, han sendte tegninger til en oppfinnelse som skulle hindre skipsforlis ved sammenstøt med drivis , det var noe med sengfjærer i stort format, til å skru fast på baugen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Folk drog ut med rifler, og noen timer etter falt den trebeinte hingsten for en kule mange kilometer fra byen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Natten er for de fleste det usedvanlige. De bruker den normalt til å sove bort. Våker de en natt, kjenner de ensomheten, det er stille, ingen kommer, ingen går. Det slår dem ut av den tillærte balanse, og tankene driver imot de mørke kott, hvor nederlagene er magasinert, - ikke inn i dem, det våger de ikke, en rar hinde blir stående imellem, vi ser ikke nettopp nederlagene, men blir knuget ned av stemningen fra dem. I slike stunder sitter mennesket med mulighetene for å erfare noe om sig selv, men viker alltid tilbake. 

Godt sagt! (4) Varsle Svar

De voksne lærer oss forskjellen mellem godt og ondt, tror de. Det de innpoder oss er i virkeligheten noe helt annet: De hevner sin barndom på oss.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg tror ikke nu at jeg noensinne har hatt annet mål enn opklaringen av hvem jeg er, og hvad mennesket er. Hvorfra? Hvorfor? Men den som spør slik, og ikke forblir i uskadelig høiskolesvada, men spør uten ophør, og år for år mere nærgående, han blir ikke elsket. For det er ikke meningen at man skal ha svar, ingen tør se i øinene at en eller annen kanskje fikk svar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For marken i pepperroten er hele verden en pepperrot.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det burde være grenser for hvilke krefter man tror er i bevegelse til ære for en selv, når vi hver time har det tett inne på livet hvilken iskold likegyldighet naturen viser mot individet, og bare tenker på vedlikeholdelse av en generasjonsrekke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg ertet en slik hveps med et strå blev den forbauset først, og siden gjemte den sig, men flyve eller stikke falt den ikke inn. Jeg kunde se på den at den hadde det hyggelig og blev vemodig fordi jeg forstyrret den. Den snurret lidt på vingene og søkte fred.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi eier overhodet ikke barna, og har aldri gjort det. Og barna vet det på sin egen måte, dets hjerte er en vulkan av opprør lenge før de voksne aner det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen forskjellige beskrivelser kan du få av Halfway Mountain og alle er like riktige. Jeg kjenner en sterk trang til å si deg dette nu, at fjellet er stort og mangesidet, men den som lå i lenker på jorden så bare Halfway Mountain fra det stedet hvor han lå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Harald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikte