Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 10 sitater

Livet er ikke så komplisert, det er bare noe man må igjennom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke vær redd for lykken; den finnes ikke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Poeten er en hellig parasitt; som skarabeene i det gamle Egypt kan poeten vokse på rike og råtnende samfunnskropper. Men poeten har også sin plass i hjertet av nøysomme og sterke samfunn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok kan bare nytes langsomt; den innebærer en form for refleksjon (ikke nødvendigvis i betydningen intellektuell anstrengelse, men alltid i betydningen tilbakeblikk); det finnes ingen lesning uten stans, uten den motsatte bevegelsen, uten gjenlesning. Dette er noe av en umulighet, eller endog en absurditet i en verden der alt fluktuerer, utvikler seg, der ingenting har permanent gyldighet, verken reglene, tingene eller individene. Av alle sine krefter (som en gang var store) motsetter litteraturen seg ideen om konstant aktualitet, om evig nåtid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Moderne ansatte skal være mobile, endringsvillige, disponible, og gjennomgår en tilsvarende avpersonaliseringsprosess. Teknikkene for endringslæring som formidles på "New Age"-workshopene, har som mål å skape uendelig foranderlige individer som har kvittet seg med all intellektuell og emosjonell rigiditet. Når det moderne individet slik frigjøres fra alle hemmende tilhørighetsforhold, lojalitetsbånd og rigide atferdsnormer, står det parat til å finne sin plass i et gjennomgripende transaksjonssystem der det på en helt entydig og uomtvistelig måte kan tilskrives en bytteverdi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter hvert som dere nærmer dere sannheten, øker ensomheten. Bygningen er praktfull, men folketom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dere kan ikke elske både sannheten og verden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sannheten er skandaløs. Men uten den har ingenting verdi. En oppriktig og troskyldig verdensanskuelse er i seg selv et mesterverk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Poesien må oppdage virkeligheten med sine egne rent intuitive framgangsmåter, uten å la den filtreres gjennom en intellektuell rekonstruksjon av verden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ungdomsårene er viktige. Straks du har utviklet et begrep om kjærligheten som er tilstrekkelig ideelt, tilstrekkelig edelt og fullkomment, er du fortapt. Fra da av kan du aldri bli helt tilfreds.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn Sturød