Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 44 sitater

Når de undertrykte kommer til makten, blir de selv undertrykkere - og er ikke bedre enn sine fiender.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Autoriteten påstår om seg selv at den er sann. Retten påstår at den er rettferdig. Makten sier om seg selv at den er friheten, fordi friheten består i å innse nødvendigheten, som er å bøye seg for makten.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det vil si at man følger den gamle metode å løse de indre problemer ved hjelp av å skaffe seg en såkalt ytre fiende.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Et liv tilbragt i løgn kan ikke reddes ved annet enn mere løgn.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hver gang jeg har hatt anledning til å iaktta utbrudd av en psykose eller en førsterangs klinisk angstnevrose, har signalet vært gitt i fraværet av humor, - i det øyeblikk man tar verden helt alvorlig, er man potensielt sinnsyk. Hele kunsten å lære seg å leve betyr å holde fast på latteren; uten latteren er verden et torturkammer, et mørkt sted hvor det skal skje mørke ting med oss, et redselskabinett av blodige voldshandlinger.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg tror ikke at mennesket er ondt, eller at mennesket er godt - jeg tror at mennesket er delvis ondt og delvis godt. Hvilken side som skal få vokse og utvikle seg, avhenger av oss selv.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Frihet er å ikke ha noen målestokk utenfor sin egen bevissthet, men å bære alt ansvaret selv.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Mennesket lever ikke av dialektikk alene

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle er ute etter olje. Legg merke til hvor det er uroligheter, – du vil se at det ikke er langt til oljen. Den er i nærheten.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jo større innsikt, desto større angst.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieHanne Kvernmo RyeIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda ASynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud Husevågtuhamre