Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 15 av 15 sitater

Vi tror fullt og fast på autonomi, selv om den er satt i masseproduksjon: Vær deg selv. Skap deg selv.Elsk deg selv. Be youself. Think different. Grandios "livsvisdom" som egentlig er eksistensielle umuligheter - ettersom ingen er seg selv uten andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skrur på skjermen for å lese om hva som skjer ute i verden. Men det jeg settes i kontakt med, er ikke "verden". Det finnes noe i nettet selv, noe grenseløst og viljesterkt, og dette "noe" kan jeg ikke se. Jeg ser baredet jeg får tilbake. Det er en refleksjon av meg selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Poenget er enkelt: Jo mer vi ser inn i skjermen, jo mer ser de av oss. Fra det sekundet vi slår på skjermen, fyres det av et spektaktuært system av smarte algoritmer som jobber for å holde oss klistret til den lengst mulig. Det er slik de sanker persondata. Og persondata er uhyre mye verd. Økonomien er nesten 100 prosent basert på overvåkning, og 100 prosent finansiert av reklame.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å leve på 2000-tallet er å kjenne krysspresset fra oppmerksomhetsøkonomien på kroppen hver eneste dag. Hjernene våre er, helt konkret, gjenstand for en høyteknologisk konkurranse mellom selskaper som har spesialkompetanse på å fange sansene våre. Tenk over maktforholdet. På den ene siden: verdens rikeste selskaper, smarteste algoritmer, de beste teknikerne. På den andre siden: vi, med vår hjernebark som ikke har endret seg siden steinalderen. Det er rått parti.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Narsissisme kan sies å ha blitt en egen amerikansk forskningstradisjon, slit britene forsker på Shakespeare og nordmenn forsker på laks.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Harald KTrude JensenKirsten LundChristin SillibakkenReadninggirl30Lars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagMads Leonard HolvikStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWang