Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 19 sitater

Lyset hadde skremt opp alle skygger, og de flakset søvndrukne rundt ham da han løftet lykten. Så mange skygger, så mange fantastiske former og skikkelser som flagret opp og ned gjennom fyrets uthulte indre. Det var pent. Trappen vindlet seg nedover, ned, ned, ned, grå og gebrekkelig som skjelettet av et forhistoriske dyr, mørket tok imot den nede ved bunnen, for hvert skritt trollet tok, fløy skyggene opp og danset for ham over veggene. Det var for pent til å være skremmende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nordøsten hadde blåst halsen av seg, men det var fremdeles høyvann. Det falt en fin yr og svabergene hadde samme farge som vannet, en grå anonym verden av svært stor ensomhet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Pappaen ble voldsomt glad. Plutselig begynte det å krible i ham, alt som sov våknet igjen, det krøp i huden, det var som om det sprang stålfjærer ut i maven hans og satte ham i gang. Han styrtet hjem og tok trappen i ett sprang, smelte opp døren og ropte, «Hør her! Jeg har fått en idé!»

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pappaen løftet blyanten og tenkte seg om. Han fortsatte.
Parentes, er det mulig at en sterk følelse, altså hos en selv, kan forandre omgivelsene? Eksempel, jeg var virkelig svært urolig for Mummitrollets mamma. Undersøk dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er synd at ikke mammaer også får lov til å stikke av når de har lyst, og sove ute. Især mammaer kunne trenge det av og til. Hun sendte trollet sitt en adspredt og hengiven hilsen på den vanlige måten. Mummitrollet kjente det der han lå våken i lysningen, og viftet et vennlig svar med det ene øret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

-I morgen er en ny, lang dag, sa mammaen. -Helt din egen fra begynnelse til slutt. Det er vel en deilig tanke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så spennende det er å leve, tenkte Mummitrollet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min øy er som en hel verden, det finnes alt mulig her og den er akkurat passe stor. Nei så lykkelig jeg er - det er som om jeg holdt hele verden i labben!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De syslet alltid. Stille, uavbrutt og interessert holdt de på med bitte små ting som oppfylte verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenk om øya forlot festet sitt, og plutselig - en morgen lå den og skvulpet utenfor båtbryggen hjemme. Eller tenk om den gled lenger ut og seilte i mange år til den skled over kanten på verden som en kaffekopp på et glatt brett...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalle