Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 25 av 25 sitater

Du spør om du skal sende meg bøkene mine? – Kjære, la meg for Guds skyld være kvitt dem! Jeg vil ikke mer bli ledet, oppmuntret, oppildnet; dette mitt hjerte bruser tilstrekkelig av seg selv; det jeg trenger er vuggesang, og den har jeg funnet i rikt monn hos Homer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

At menneskelivet bare er en drøm, er noe som har foresvevet mange, og denne følelsen griper også meg til stadighet. Jeg tenker på de skranker som menneskenes handlekraft og forskertrang er sperret inne i; jeg ser hvordan all virksomhet går ut på å tilfredstille behov, som igjen ikke har annen hensikt enn å forlenge vår kummerlige tilværelse; og slår man seg til tåls med visse erfaringer og resultater, da er det bare en drømmende resignasjon, og så maler man brokede skikkelser og lyse utsikter på de veggene som man sitter fanget mellom – alt dette, Wilhelm, gjør meg stum.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Wilhelm, hva er verden for vårt hjerte uten kjærlighet? Hva er en laterna magica uten lys?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh, dere fornuftige! utbrøt jeg smilende. Lidenskap! Beruselse! Galskap! Dere står der så rolige, så uten deltagelse, dere moralske mennesker, skjeller ut drankeren, avskyr den vanvittige, går som levitten forbi dem og takker som fariseeren Gud for at han ikke skapte dere som en av disse. Jeg har vært full mer enn én gang, og mine lidenskaper var aldri langt fra vanviddet, og jeg angrer ikke på noe av det, for jeg har etter evne lært å forstå at man alltid har måttet skjelle ut usedvanlige mennesker, de som utvirker noe stort, noe tilsynelatende umulig, skjelle dem ut som drankere og gale.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, kjære Lotte, jeg skal besørge og bestille alt sammen. Gid De ville gi meg flere oppdrag, helst riktig ofte. jeg ber Dem bare om én ting: strø ikke oftere sand på den lille seddelen De sender meg. I dag førte jeg den straks til mine lepper, og da knaste det mellom tennene mine.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundCarine OlsrødEli HagelundTor-Arne JensenBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldPiippokattaRufsetufsaSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineHarald KInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahTheacathyHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBEivind  VaksvikAndreas HesselbergStig TSissel ElisabethBeathe SolbergNtotheaSynnøve H Hoel