Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Vi har alle sammen vent oss grundig til elektronikk og ikke minst til å være helt avhengige av den. Vi bruker telefonene og datamaskinene våre selv om vi vet at de er overvåket av diverse etterretningstjenester. Man kan si at vi allerede lever en eksistens som kyborger - selv om elektronikken ennå for det meste er utenpå kroppen, mens den framover vil flyttes inn under huden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ta historien om pasient B, som i 2014 gikk verden rundt i mediene. Denne 59-årige nederlenderen hadde hatt tvangslidelser hele sitt voksne liv, men ble vellykket behandlet med dyp hjernestimulering i nucleus accumbens. Alt gikk uten problemer, og symptomene svant, men etter et halvt års tid oppsto bivirkningen at han fikk sansen for Johnny Cash. Hittil hadde B hatt en svært fast musikksmak som gikk i retning av nederlandsk rock og Rolling Stones, mens han ikke hadde noe forhold til country. Nå måtte han bare høre «The man in black» og levde seg virkelig inn i Cashs sanger.

Pasient B opplevde en endring i seg selv som er dyptgående, men som samtidig kan slås av og på. Dragningen mot Cash og hans univers avtar nemlig og gir igjen plass for Rolling Stones så snart batteriet til stimulatoren er tomt eller ledningen blir ødelagt. Og dette av-og-på-fenomenet gjelder ikke bare musikksmaken hans, men også for det man kan kalle egentlige personlighetstrekk. Den samme gruppen ved Academisch Medisch Centrum i Amsterdam, som opererte B, beskriver i en artikkel hvordan to andre pasienter med tvangslidelser forvandler seg i takt med parameterne på stimulatoren sin. Så snart strømstyrken kommer litt for høyt opp, blir begge preget av en kraftig forsterket følelse av selvtillit og en impulsivitet de tidligere ikke har opplevd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikKirsten LundEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaDemeterritaolineHarald KIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine PedersenNeraLiljaTanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethBeathe SolbergMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. Martol