Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 14 av 14 sitater

Og det kom folk til møtest med dei, med merkelege oppakningar og enda merkelegare oppsyn, vandrande handverkarar som kom for å finne vintergeskjeft på gardane i Romsdalen, snikkarar og tønnemakarar og folk som kunne ro ein båt, og dei helste og gjekk til side: "Guds fred, Guds fred! Kva er det som ventar oss lenger framme? "Vegen blir brattare", sa dei da, men så blir også lufta lettare! "

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han var ein drøymar, han Hans, men han forma draumane med hendene sine, og slik kunne dei bli sanne ein gong.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og da skreik ho hjarte ut av seg. For ho ikkje hadde late han komme nær seg. Ho var ikkje riktig laga, det skjønte ho no. Det var noko i henne som har gått i vranglås ennå ho ikkje ville ha nokon annan enn Hans. Ho forstod ikkje sjølv kvifor ho var som ho var. Og kva skulle skje med han no? Det gjekk akkurat slik som ho hadde frykta. Da det gjekk mot jul fekk ho vere at han hadde verva seg for tre år, og det var ikkje sikkert han ville kome heim igjen før den tida var ferdig. Da kom ho på det som ikkje hadde falle henne inn i alle dei år. Ho var ikkje bra nok for Hans Nesje. Ho kjente sorga drive inn over seg, og ho var sint på seg sjølv fordi ho ikkje visste korleis verda var. Det var den ansvarslause far hennar som hadde fått henne til å tru at vi alle er like gode sidan vi alle er like for Gud.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg kan vel ikkje for at eg er som eg er, sa Stina.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemine