Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 12 sitater

Hun har mange ganger gjort noe for siste gang, uten å vite at det var siste gang.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Endelig er hun gammel nok til å bevege seg fritt i tiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høsten åttini raser veggen mellom den østlige og den vestlige delen av Tyskland, den rennes ned, hoppes over, tilintetgjøres, folkemassen er i opprør, den stormer ut av sitt eget land og kaster seg i armene på sine kapitalistiske brødre og søstre, yre av glede, glemmer seg, et helt statsvesen tømmer seg, kaster opp, hvem er det egentlig det kapitulerer for? Det gir fra seg makten, statsmakten, og synker deretter sammen, fullstendig kaputt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...når hun sover, setter han seg gjerne ved senga hennes og gjør et nytt forsøk på å komme til bunns i noe som en stund har stått for ham som det største mysteriet i menneskehetens historie: hvordan forandringer, tilstander eller hendelser av allmenn natur — som for eksempel krig, eller langvarig hungersnød, eller en funksjonærlønn som ikke holder tritt med den løpske inflasjonen — kan sette sitt preg på et hvilket som helst individuelt ansikt. Hos den ene får de håret til å gråne, hos en annen eter de opp et par yndige kinn så huden strammer over kantete kinnbein ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slutten på en dag da noen dør, er langt ifra alle dagers ende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Menneskelige skikker er som smale utstikkere i umenneskeligheten, tenker hun, håndgripelige konstruksjoner de skipbrudne kan dra seg opp etter, om noe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

.. i et kort, skarpt og lyst sekund vet han hvordan det ville føltes om det som kan høres og det som ikke kan høres, det fjerne og det nære, det indre og det ytre, det døde og det levende eksisterte side om side, ingen av delene ville stått over den andre, og dette øyeblikket da alt eksisterer samtidig, ville vare evig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det klokest å kalle en feil man forstår at man har gjort seg skyldig i, ved dens rette navn, slik tappe den for slagkraften som, flere år senere, kan komme til å felle en?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mange morgener skal han stå opp i denne timen som han har helt for seg selv, og gå ut på kjøkkenet, og der skal han gråte som han aldri før har grått, og likevel kommer han til å spørre seg, mens snørra renner og han svelger sine egne tårer, om disse rare lydene og krampetrekningene virkelig er det eneste mennesket har fått å sørge med.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kanskje man en dag burde forske på styrken i luftdraget som sjelene lager når de virrer omkring.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KKirsten LundAnniken LSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirka