Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 31 til 40 av 43 sitater

Å tenke medfører risiko. Og tanken og tiden henger sammen. Uten tid, ingen tanke. Vi skulle fri oss fra tankene og tiden, det vil si, vi skulle finne på noe å gjøre mens den frie tiden varte og rakk. Vi skulle bli frie. Vi skulle ganske enkelt lære å sysselsette oss. Derfor spilte vi bowling.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg ble oppmerksom på de bleke knærne mine og søkkene i hodet som denne stillheten, bare avbrutt av hjertets tasteslag, hulte ut til juv. Jeg ville ikke bli oppmerksom på meg selv. Jeg ville den andre veien, bort, lengst mulig bort fra meg selv. (S.30). ---
Når jeg strøk pekefingeren over skallen kjente jeg et dypt søkk, der hvor huden var tynn og stram, som om jeg fremdeles var et spedbarn og ikke hadde grodd helt sammen ennå". (S 201)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan ikke taushetsplikten være like vakker som ytringsfriheten?
Nei, dette sa jeg ikke, jeg bare tenkte det, og spurte i stedet: Kan noe fortelle meg hva jeg har rett til å tie om?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skulle ønske eventyrene ikke startet med Det var en gang. De skulle startet sånn: Det er en gang. Eller enda bedre: Det blir en gang.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

"Det gror ikke før det har blødd. Var det ikke det alle hadde sagt før jeg dro min vei? At jeg måtte finne meg selv? Jeg måtte finne meg selv, sa de. Men jeg ville ikke det. Den siste jeg ville finne var meg selv. Jeg ville finne en annen, som var lettere å ha med å gjøre enn meg, en jeg kunne komme overens med, som jeg kunne leve med uten å dø."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I min alder betyr videre tilbake. Ingenting haster, derfor har jeg knapt med tid. Gjenstår kun dette: Jeg ble ikke noe dårligere menneske den sommeren, heller ikke noe bedre. Jeg bare nærmet meg det mennesket jeg er.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Av alt vi ikke tåler er meningsløsheten det verste.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

hun snakket i ett sett, det måtte være noe med stillheten hun ikke tålte.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Heidi tok kikkerten og så på meg gjennom den. Jeg prøvde først å smile,men fikk liksom ikke munnen på plass,så jeg prøvde å legge an en passe uinteressert rynke tvers over pannen og støttet haken på hånden. Jeg lignet sannsynligvis en bever med tannverk.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Mor ble stående på samme måte,med hånden bak ryggen,og med den andre tørket hun bort noen svettedråper fra pannen. Det så ut som om hun hadde grått og nå rant tårene oppover.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete Amundsen