Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Det ble mange møter med oberst Masenga, lederen for det militære fengselsvesenet. Hans tunge øyelokk dekket noe av øynene hans. Øynene kalles sjelens speil, men jeg hadde ikke ønske om å se inn i denne mannens sjel. Det er mye mørke der. Han er en farlig mann.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tiden synes å være et abstrakt begrep i Kongo. Jeg har hørt ordtaket "Tiden går ikke, den kommer" som et uttrykk for hvordan afrikanere ser på tiden. "Tiden kommer" kan jo høres romantisk ut for folk i et land som Norge, hvor man sliter med "tidsklemma". Men etter mine år i Afrika (inkludert Nigeria og Sør Sudan) opplever jeg at mangel på respekt både for ens egen og andres tid er et stort problem.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Med mindre aktor selv snakket, kjedet han seg. Når andre hadde ordet, snakket han gjerne i mobilen. Andre sov. Jeg misunner kongoleserne deres gode sovehjerte: De kan sove hvor som helst og når som helst. Både den ene og den andre tok seg en blund. Jeg tror det skjedde med et par av dommerne også.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det han og alle ønsket, var selvsagt penger. Offentlige tjenestemenn i Kongo forventer penger eller større gaver for å få noe gjort. En gang forsøkte jeg å forklare sjåføren og tolken vår om hvordan man ser på den slags i Norge - at en offisiell tjenestemann faktisk kan bli arrestert hvis han eller hun tar imot gaver over en viss størrelse. Dette syntes de var så morsomt at de lo seg skakke i forsetet på bilen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kaos gjennomsyrer hverdagen i Kongo - i trafikken, i politikken, i økonomien, ofte i familielivet og på det religiøse området, hvor kristendom og tradisjonell religion gjerne blandes sammen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det fantes to typer mennesker, hadde han sagt. Hvis en fange var så svak at han ikke kunne spise brødet sitt, ville den ene typen menneske stjele brødet fra den syke. Den andre typen menneske ville gi ham hjelp ved å mate ham. En slik person bevarte sin menneskelige verdighet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dødsdommen ble forkynt 8. september 2009 litt etter klokken 13. Folk i salen reiste seg og jublet. French og Moland ble funnet skyldig på alle tiltalepunkter. De to kameratene fikk ni dødsdommer til sammen.
.........

Mange var fornærmet i forbindelse med rettssaken. Også dommerne. De hadde bedt om å få 30 000 dollar i bestikkelse for å felle en mildere dom, men fikk ingenting.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenKirsten LundBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendliesomniferumRune U. FurbergChristofer Gabrielsen