Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 36 sitater

Det er en lystig lek, dette velsignede livet. og de er barn som har vært slemme og furtet. Å, hvor deilig det er å være forsonet og få begynne leken på ny."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tunge er de veier mennesket har å vandre på jorden."

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Snøen glitret som pikeøyne når det spilles opp til første dans."

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Lille Faber vil springe opp til lensmann Scharling og anklage klokkeren for mordforsøk, men majoren lar ham få vite, at slikt ikke lønner seg her i landet, for her koster det ingenting å slå i hjel en tysker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

»Många synder har jag på samvetet», svarade Gösta, »men aldrig har jag skrivit en rad poesi.»

Godt sagt! (5) Varsle Svar

O, kvinner i fordums tid, det var dere som eide nøkkelen til paradisets port."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"Jeg er Gösta Berling," roper han, "herre av ti tusen kyss og tredve tusen kjærlighetsbrev. Hurra for Gösta Berling! Ta ham den som kan!"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

-- Jaså, du vil dø, jaså, det vil du. Jeg ville ikke undre meg stort over det, hvis det nå var slik at du levde. Se på denne utmagrede kroppen og disse kraftløse lemmene og disse matte øynene, og du mener du har noe igjen å drepe! Tror du det er nødvendig å ligge kald og stiv og nedspikret under et kistelokk for å være død? Tror du ikke jeg står her og ser hvor død du er, Gösta Berling?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Broby-presten var den eneste som ikke kom ut i regnet. Han lå på kne fremme ved alteret og reiste seg ikke. Gleden var voldsom for ham. Han døde av fryd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er sant, sant hvert ord! utbryter den gamle. De trodde på Gud, enda mer på djevelen, mest allikevel på trollene i berget og nissen på låven.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Per Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieKirsten LundLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars Mæhlum