Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

Kloke mennesker har understreket hvor viktig det er å reise, å være i bevegelse, å oppdage seg selv og enda viktigere: å oppdage andre. De har også funnet ut at reisen ikke må ha et spesielt geografisk mål. Som Henry Miller skal ha sagt: "Reisens mål er ikke et bestemt sted, men en ny måte å se tingene på." I beste fall er den et utmerket middel mot trangsynthet og fordommer. Den er til og med et effektivt antikrigsvåpen. Når du har sett små barn leke i Iran, Irak eller Afghanistan, får du ikke lyst til å bombe dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er mørk turisme, tenker jeg. Den mørke turist oppsøker steder forbundet med død og elendighet - konsentrasjonsleirer, gasskamre, rettersteder, massegraver og menneskeskapte miljøtragedier.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I galleriets kafè fikk jeg selskap av snille gamle damer med hatt og alt for mye leppestift. Noen av dem så ut som kloninger av Miss Marple. Mye skilte oss, men via kakedisken fant vi veien til en felles himmel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som Henry Miller skal ha sagt: "Reisens mål er ikke et bestemt sted, men en ny måte å se tingene på". I beste fall er den et utmerket middel mot trangsynthet og fordommer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalle