Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 18 av 18 sitater

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one.

J.D. SALINGER, amerikansk forfatter (1919-2010)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For great men, religion is a means of acquiring many friends.
Small men use religion as a weapon.

ABDUL KALAM, indisk president (1931-2015)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Et samfunn som ikke har rom for meningsforskjeller eller uenighet med den herskende klassen, må bygges på frykt. I Saudi-Arabia er mye av hverdagsfrykten de siste hundre årene velvilligst levert av et religiøst politi med det offisielle navnet Komiteen for fremme av sømmelighet og forebygging av lastefullhet, bedre kjent som Haia. Medlemmene av Haia kalles vanligvis mutawa, som betyr "frivillig", til tross for at de er blant de bedre betalte ansatte i statsapparatet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Alle ismer som forsøker å presse enkeltindivider inn i et gitt, fast mønster, er dømt til å feile på kortere eller lengre sikt, det være seg fascismen, kommunismen eller wahhabismen. Denne innsikten har likevel ikke avskrekket fanatiske islamister fra å prøve å etablere wahhabi-baserte samfunn - et arbeid som i mange år kunne regne med å få solid støtte fra krefter i Saudi-Arabia.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lærebøkene i skolen har stor innflytelse på befolkningens holdninger til grunnleggende sosiale og politiske spørsmål. For autoritære regimer er skolelitteratur et mye brukt verktøy. Gjennom en tilpasset undervisning i fag som historie, geografi og religion kan et regime fremme en kollektiv og lojal identitet. Både i kommunismen, fascismen, nazismen og nå islamismen har skolebøkene vært en bærebjelke i ensrettingen. Det første mullahene gjorde da de overtok makten i Iran, var å trekke tilbake alle skolebøker og all universitetslitteratur for en gjennomgripende omskriving.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

De fleste religioner vil legge føringer som bidrar til å forme en felles identitet og et tettere samhold i krise. På denne måten kan religionen være med på å bygge et trygt og godt samfunn. En religion som ikke klarer å skape omgivelser der de troende har et minimum av trygghet, trivsel og velferd, vil før eller senere bli erstattet av noe annet. Men hvis store økonomiske ressurser blir lagt inn i regnestykket, kan resultatet bli annerledes. Hvis det religiøse ledersjiktet har rikelig med finansielle muskler, kan også en doktrinær og fordomsfull religion utvide sin base av troende, uavhengig av etiske og moralske verdier.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Et arabisk ordtak er oversatt som «På lørdag jødene, på søndag de kristne»: Når Israel var fjernet fra kartet, skulle de kristne araberne være de neste. Rekkefølgen ser nå ut til å bli motsatt. De siste årene har det vært en bred emigrasjon av kristne ut av området. De muslimske statslederne har gjort lite eller ingenting for å stoppe denne emigrasjonen. De gjemmer seg bak uttalelser som «ekstremistene representerer ikke islam». Slike luftige uttalelser hjelper dessverre ikke den kristne mannen i gaten.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det arabiske ordet for kvinne, Horma, er avledet fra ordet haram, synd.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenChristoffer SmedaasTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik Vale