Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 18 sitater

På 1960- og 1970-tallet var Kabul en eksotisk og fordomsfri by - et sted hippiene reiste til. Der kunne de oppholde seg for en billig penge i uker og måneder, godt hjulpet av diverse hallusinerende stoffer, uten at noen stilte spørsmål.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det foregår i dag et ubarmhjertig oppgjør, noen vil gå så langt som å kalle det en borgerkrig, innenfor islam. På den ene siden står de som ønsker at det globale muslimske samfunnet skal omfavne den moderne verden, både politisk, sosialt og økonomisk. På den andre siden står mørkets krefter, med et samfunn tuftet på religiøs intoleranse, der annerledes tenkende bokstavelig talt ikke har noen plass.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvis det er noe som preger landskapet i Saudi-Arabia, så er det kamelene. Enhver velstående saudier må ha en kamelfarm. Svære flokker rusler over ørkenslettene og gnager i seg den minste lille busk. De har en mage som tåler nesten alt.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den sannheten som tvinges på menneskene med makt, er en ødeleggelse av menneskets bevissthet. Et samfunn som ikke tør uttrykke seg fritt, er ikke et menneskelig samfunn. Å fjerne retten til frihet, til kunnskap og erkjennelse, er å frata mennesket dets menneskelighet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Forfatteren Khaled Hosseini skriver i sin roman "Drageløperen" om en far, Baba, som kommenterer sin sønns religiøse lærere: "Du vil aldri lære noe av verdi fra disse skjeggete idiotene ... De gjør ingenting annet enn å snurre rundt på bønnekjedet sitt og deklamere fra en bok skrevet på et språk som de ikke forstår. Gud hjelpe oss alle hvis Afghanistan faller i deres hender."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I praksis er ytringsfriheten vesentlig redusert i de vestlige landene i løpet av de siste ti årene. Det er svært få som ønsker å risikere liv og helse ved å utfordre en liten, men ekstremt aggressiv muslimsk minoritet.
Frykt og trusler fungerer.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

De krever å bli møtt med respekt og toleranse fra det norske samfunnet, samtidig som de arbeider for å etablere et idealsamfunn blottet for respekt og toleranse for annerledes tenkende.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Første trinn i å løse et problem er å erkjenne at det finnes.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from religious conviction.

BLAISE PASCAL, fransk matematiker, fysiker, kristen filosof (1623-1662)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities.

VOLTAIRE, fransk historiker og forfatter (1694-1778)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieStig TNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente Nogva