Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 24 av 24 sitater

Men hvad forstaar katten sig på sennep, hvad forstaar bymanden sig paa aal? Bymanden ser paa tykkelsen bare og spør om vegten og prisen og slikt, han vet ingenting om aalens natur. Han ser ikke, at her er to hoder, det ene spidst og det andre flatt, han vet ikke om mer enn én slags. Padaal og sølvaal, nat og dag, det er just det samme for ham. Padaal, som fiskeren nødig spiser, uten han just er forlegen for mat, den gaar i konsulen selv som flesk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En skulde ha sig et kvindfolk, tænker han og virrer en tynd sytraad om agnet, en skulde ha seg en sonter haardokke om ikke andet end for haarets skyld. Saa hadde en flust med haar jamt og slap at koste penger paa traad.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vel, det var rigtig med Markus' huser, de saa bedrøvelig smaa ut og vidnet ikke om velstand just. Men velstand er ikke alt her i verden, orden og flid er ogsaa verdier for ikke at snakke om nøisomhet. Det er bare at orden og flid er mindre agtet paa jorden end velstand, at nøisomhet knapt nok blir regnet som dyd, men mer som et armodens kjendetegn, som ikke vel anstaar seg rigtige folk. Det skiller mellom simpelt og fint, det smaker av husmand gud bedre, av vadmel og sirup og stomp og sild.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så sitter da Markus ytterst på holmen med stangen ut i en bue fra fjellet og fisker i solskvalpet nedeunder sig. Han kjenner seg hjertefro innerst inn, han ser sig glad på himmelen og havet, på all den skinnende blåhet omkring.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKoriander