Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 31 til 40 av 40 sitater

Og det er da også noe å tenke over, synes jeg, at naturen, som er uten mening, altså har produsert som sin fineste og mest velutviklede skapning, en rase hvis ene store prosjekt på Jorden er å finne mening, finne mening, finne mening.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hver gang jeg er ute og reiser og ser en passasjer fordypet i en bok, blir jeg 1. veldig glad, 2. veldig nysgjerrig, 3. utrolig skuffet, når jeg endelig ser hva det er han eller hun leser.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Å lese korrektur er like fryktelig hver gang. For ikke før har man lullet seg inn i fredsommelighet under den lyseblå himmelens innbilning om at man er ferdig, at jobben er gjort, at man har fått det til, at man har prestert over evne, at man har sprengt grensene for sin egen tilkortkommenhet, så eksploderer hele greia midt i fleisen på en og man sitter der, svart i ansiktet, og skjønner hvor uendelig mye som gjenstår. Hvis det da i det hele tatt står til å redde. Siste akt i misnøyens teater er det som utspiller seg. Det krymper seg i meg for hver setning, hvert ord han har valgt, hver avgjørelse han har tatt, han på papiret foran meg, i denne hans største villfarelse: at han kan skrive.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Alt vi ønsker å si, som vi ikke får sagt, og som vi fortsetter å ønske å si, ikke fordi vi ønsker å si det, men fordi vi ikke får sagt det.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ikke vil jeg sove, ikke vil jeg bli edru. Så hva gjenstår?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Folk tror jeg er svartsynt. De skulle bare visst.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å skrive er å uttrykke som forbrytelse, det som ble innsatt som lov.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å gjendikte er som å gå i en annens fotspor, på leting etter seg selv.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg vet ikke om det er et tegn på styrke eller svakhet, men der mitt beruselsens tog tidligere som regel endte i Raseri og Fortvilelse, pleier jeg nå å gå av noen stasjoner før, i Sentimentalitet og Meddelelsestrang.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er et særlig kjennetegn ved selvinnsikten, om enn vi har opparbeidet aldri så store kvanta, at den er på sitt laveste når vi trenger den som mest.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim