Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 12 sitater

Alle nye begynnelser virker urealistiske og malplasserte i starten. Men nye verdener blir ikke født av gamle vaner. Tvert imot oppstår de når gamle vaner brytes.

Dette fanatiske behovet for å finne en ferdig utformet modell ligner mest på en tenåring som er avhengig av farens råd og veiledning. Det er et tegn på at dette landet fremdeles ikke er modent. Hvis vi skal oversette dette til et mer tydelig politisk manifest, må vi si: Den sekulære staten er en foreldreløs stat. Den blir oppdratt av fremmede, den vil være uten et fang å sitte i, og kan heller ikke søke trygghet i andre modeller.

Så, hva gjør vi? Den indre sekulære bevisstheten leter ikke etter en stefar som et alternativ til sekulariteten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Menneskeheten har nådd en moden alder. Vi er i stand til å skjøtte våre egne handlinger og velge vår egen framtid uten eksternt overformynderi.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvor tolerante ville vi ha vært om en kristen eller en jøde hadde angrepet oss i vårt eget hjem og siden bedt om å få bygge en kirke eller synagoge på åstedet? Jeg tviler sterkt på at vi hadde tillatt det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Burde vi ikke spurt oss selv hvorfor USA tillater islamske misjonærer mens Saudi-Arabia forbyr alle former for misjonsvirksomhet?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vi må blåse bort støvet som skjuler sannheten om religiøs fanatisme og terrorisme som hjemsøker oss til enhver tid. Det er på tide å våkne og få med seg hva som virkelig foregår.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle nye begynnelser virker urealistiske og malplasserte i starten. Men nye verdener blir ikke født av gamle vaner. Tvert imot oppstår de når gamle vaner brytes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi lider under et teokratisk styre der de religiøse lærde kun ønsker lydighet fra sine undersåtter. Samfunnet vårt er så tro mot sine religiøse lærde at deres fatwaer og tolkninger blir sett på som den ultimate sannhet, ja, som noe hellig. Om en fritenker kommer med nye ideer, blir han konfrontert med hundrevis av fatwaer fra et presteskap som kaller ham frafallen og advarer ham mot å bevege seg ut på farlig farvann.
Så skjer det jeg frykter mest; at de arabiske intellektuelle emigrerer i søken etter grønnere gress - langt unna prestestyret.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Til slutt vil jeg gjøre det klart for alle at muslimer i Saudi-Arabia ikke respekterer andre mennesker. De ser på dem som vantro. Hedninger. Enhver muslim som ikke følger Imam Hanbals lære, blir i vår trangsynte verden sett på som avvikere. Så hvordan kan vi bygge et sivilisert samfunn som sameksisterer med 6 milliarder andre mennesker der 4,5 milliarder har et annet livssyn enn oss?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som samfunn er vi oppdratt og livnært av en kultur som kun tillater èn mening og èn tankeretning.
Gjennom det tankefilteret ses liberalisme som vantro og fornektelse av troen, moralsk forfall som tillater nakenbading og homofilt ekteskap, og alt mulig annet. Alle i samfunnet blir forledet til å tro at dette er sannheten om liberalismens teori og praksis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Arabiske filosofer, særlig dem velsignet med den frie tanke, er vant til å måtte skrive mellom linjene. Bare slik kan de formidle sitt budskap uten å bli uglesett som frafalne eller ateister. Det arabiske samfunnet er programmert til å se alle frie tanker som umoralske - mot religionen og den rette sti.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud