Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 25 sitater

Hver dag risikerer vi å dø flere ganger. Vi får kreft, begynner å mugne, blir angrepet av bakterier eller infisert av virus. Hver dag er det noen som redder livet vårt flere ganger. Celler som begynner å vokse ukontrollert, blir drept, soppsporer blir eliminert, bakterier gjennomhullet og virus kuttet i to. Denne nyttige tjenesten utføres av immunforsvaret ved hjelp av svært mange små celler. Immunforsvaret råder over eksperter på å oppdage fremmede inntrengere, leiemordere, torpedoer og meglere. Alle arbeider hånd i hånd, og de gjør det bemerkelsesverdig godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tarmen ønsker å gi oss så mye overflate som mulig. Derfor folder den seg gjerne sammen. Først har vi de synlige foldene - uten dem måtte vi hatt en 18 meter lang tynntarm for å få nok fordøyelsesoverflate. Hurra for foldene! [ ... ] Hvis man skulle glatte ut alt sammen - folder, totter og totters totter - ville tamen ha vært omtrent syv kilometer lang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når vi reiser bort, tenker vi på mange ting: Vi tar med oss nøklene, slår av komfyren og sørger for å ha en god bok eller noe musikk tilgjengelig for å holde oss i godt humør. Det er bare en ting vi nesten alltid glemmer: Tarmen - vanedyret vårt er også med, og den blir plutselig latt helt i stikken. Hele dagen lang går det i matpakker, underlig flymat eller helt nye typer grønnsaker. På den tiden vi egentlig pleier å ha middagspause, står vi i kø ved billettluken. Vi drikker ikke så mye som vi pleier, av frykt for å måtte på toalettet, og i tillegg virker luften ombord i flyet uttørrende. Som om ikke det var nok, blir døgnrytmen vår også forskjøvet på grunn av jetlag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

i viljestyrte muskler er de minste fibrene så ryddig ordnet at man skulle tro de var tegnet opp med linjal.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mens forfedrene våre - jegerne og sankerne, hvert år spiste opptil fem hundre forskjellige lokale røtter, urter og planter, kommer størstedelen av maten vår fra sytten nytteplanter. Det er ikke rart tarmen vår kan få problemer med en slik omstilling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo mer man vet om tarmen, desto vakrere blir den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er det ingen tvil om hva den neste drømmen om å stikke fingeren i sjokoladekaken betyr? Egg på vei hjemover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hver enkelt gourmetvinkjenner vil oppleve en litt forskjellig smak - avhengig av de individuelle tungebakteriene. Likevel er det pent av ham å fortelle oss om mikrobene sine. Hvem ville vel ellers gjøre det med slik stolthet i våre dager?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...hjernens oppgave er bevegelse - uansett om man er en sjøpung som leter etter den perfekte undervannsklippen, eller et menneske på jakt etter et best mulig liv. Bevegelser har til hensikt å oppnå noe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Verden ser mye morsommere ut når vi ikke bare ser det man vanligvis pleier å se - men også alt det andre. Da er et tre ikke lenger en skje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit Håverstad